Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatod a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési tájékoztató értelmében.

Termékek Menü

KÁVÉ - SINGLE ORIGIN

A " SINGLE ORIGIN " elnevezés a kávé származására utal. Azt a kávét nevezhetjük így, amely pontosan behatárolható helyről és termelőtől származik, máshonnan származó, más minőségű kávéval nem kevert. A  " SINGLE ORIGIN " magyarul termőterület szerint szelektált kávét, és egyúttal kiváló minőséget is jelent.

ÁZSIAI KÁVÉK ÁZSIAI KÁVÉK
.... NAPKELET VARÁZSA ....
KARIB-SZIGETEKI KÁVÉK KARIB-SZIGETEKI KÁVÉK
.... ÉLETÖRÖM ÉS KÁVÉ ....
HAWAII KÁVÉK HAWAII KÁVÉK
..... TÁVOL A VILÁGTÓL .....
DÉL-AMERIKAI KÁVÉK DÉL-AMERIKAI KÁVÉK
.. SZAMBA A KÁVÉ KÖRÜL ..
AUSZTRÁL KÁVÉK AUSZTRÁL KÁVÉK
MEGLEPETÉSEK ORSZÁGA
INDONÉZ KÁVÉK INDONÉZ KÁVÉK
.EGYSÉGBEN A SOFÉLESÉG.
AFRIKAI KÁVÉK AFRIKAI KÁVÉK
....... A KÁVÉ ŐSHAZÁJA .......
Rendezés:
Nézet:

La Sierra de Las Minas: a hegyek kincse, amely megváltoztatta a vidéket. Az 1950-es évek óta ez a régió a kávétermesztés központjává vált, és a hegyvidéki táj ölelésében virágzott fel. Az egykor szegénység sújtotta, távoli terület mára pezsgő kávétermelő központtá alakult át.

Minden farm, amely a dombok között megbújik, kávétermelő egységgé fejlődött, ezzel is tükrözve a lenyűgöző előrehaladást. Az itt termesztett kávéfajták – Villa Sarchi, Bourbon, Caturra, Pache és Pacamara – mind hozzájárulnak a régió gazdag ízvilágához.

La Sierra de Las Minas híres kávéja elbűvölő aromájával, tökéletes ízével és harmonikus testével ragadja magával az érzékeket, amelyet kellemes édesség tesz teljessé.

A csészében virágos és édes, a jázmin és passiógyümölcs jegyeit mutatja.

Ország: Guatemala
Régió: Sierra de las Minas
Magasság: 1.300-2.000 méter
Fajta: Villa Sarchi
Feldolgozás: Washed / mosott
5.200 Ft

Las Hortensias ültetvényt Ana édesapja vásárolta meg 1992-ben, majd 2014-ben Ana vette át a gazdaság irányítását. Az ültetvény Nicaragua egyik legismertebb kávérégiójában, Dipilto szívében található. Ez a terület különleges mikroklímával rendelkezik, amely rendkívül kedvező a kiváló minőségű kávé termesztéséhez. A Dipilto-hegység volt az első olyan terület Nicaraguában, amely megkapta a kávéhoz kapcsolódó eredetvédelmi tanúsítványt.

Las Hortensias kávéinak egyedülálló karakterét a talaj, a víz, valamint a Dipilto vidékének gazdag flórája és faunája biztosítja. Ana különösen nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre és a fenntarthatósági gyakorlatokra, miközben a lehető legmagasabb minőséget nyújtja. 2020-ban Las Hortensias a rangos Cup of Excellence versenyen a 6. helyezést érte el, ami méltó elismerés a kávéjuk kiválóságának.

A csészében alma, körte és étcsokoládé jegyekkel és élénk savassággal büszkélkedik.

Ország: Nicaragua
Régió: Dipilto, Nueva Segovia
Magasság: 1.500 méter
Fajta: Marsellesa
Feldolgozás:    Natural anaerobic
Farm:

Finca Las Hortensias

Tulajdonos: Ana y Martha Albir
4.800 Ft

A Fazendas Dutra egy családi tulajdonban lévő kávéfarm, amely 1950 óta foglalkozik fenntartható kávétermesztéssel. Mindössze egy hektárral kezdve José Dutra Sobrinho több mint 40 évig bővítette és fejlesztette a farmot. 1999 szeptemberében Jose fiaira, Walter Cesar Dutrára és Ednilson Alves Dutrára hagyta a farmot, akik nagyon komolyan veszik családjuk és apjuk öröksége iránti felelősségüket. Invesztáltak kávézási oktatásukba, többek között az Illy's Coffee University-re jártak, új tudással felvértezve versenyeken vettek részt, több mint 80 díjat nyertek, és folyamatosan javítják a kávéjuk minőségét.

A Fazendas Dutra São João do Manhuaçuban található, 300 kilométerre Brazília keleti partjaitól. Brazíliában sok farmmal ellentétben a Fazendas Dutra hegyvidéki terepen fekszik, ami a gépesített gyakorlattól való eltérést jelentette. A kávécserjéket avokádófák fonják át, a fennmaradó terület pedig megőrzött őshonos erdő és termesztett eukaliptusz, amelyet a betakarítási időszakban és szárítógépekben használnak fel.

Az ingatlan ma több mint 1300 hektárból áll, amelyből 800 hektáron különleges kávét állítanak elő. Kávéjukat biotechnológiával termesztik, és számos iparágban elismert tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek biztosítják, hogy gyakorlataik túlmutatnak a minimális szabványokon.

A gazdaság 50 főállású alkalmazottat foglalkoztat, a szezonon kívül további 250 dolgozót foglalkoztat, a betakarítási időszakban pedig 600 munkahelyet biztosít. A teljes munkaidős csapatban Leonardo Rodrigues, a gazdaság minőségi programjáért felelős Q Grader tagja. A Fazendas Dutra büszke organikus gyakorlataira. Valójában a farm a 2024-es Fazenda Sustantável Awards második helyezést érte el a közel 100 versengő gazdaság közül. Ezzel a díjjal azokat a gazdaságokat ünneplik, amelyek kivételes környezeti felelősséget, társadalmi hatást és gazdasági életképességet tanúsítanak.

Ez a tétel a csészében csokoládé és karamell ízjegyeket mutat, valamint sima test jellemzi.

3.950 Ft

A Rodriguez Ospina család már a harmadik generáció a régiójukban, akik elkötelezetten foglalkoznak kávétermesztéssel. A család története nyolc évtizeddel ezelőtt kezdődött, amikor a nagyapa megkezdte a kávétermesztést a vidéken. Halála után a földet a szülők örökölték, és azóta is családi hagyományként művelik.

A kávéjuk elkészítése különleges folyamat eredménye. Az érett kávécseresznyét gondosan leszüretelik, majd 48 órán át fermentálják. Ezt követően a cseresznyét meghántolják, és további 64 órán át fermentálják aerob tartályokban. A folyamat végén a kávét alaposan megmossák, és a napon szárítják, általában 7-10 napig, a minőség és az ízek megőrzése érdekében.

A csészében virágos jegyekkel, valamint az áfonya és kiwi ízvilágával bűvöli el a kávékedvelőket.

Ország: Kolumbia
Régió: Planadas, Tolima
Magasság: 1.000-2.300 méter
Fajta: Pink Bourbon
Feldolgozás: Washed / mosott
Farm:

Finca Familia Rodriguez

Tulajdonos: Familia Rodriguez
3.950 Ft

Kolumbia Huila tartományában található Piedra Grande farm mindössze 2 hektárnyi területen termeszt kiváló minőségű kávét. Nevét egy hatalmas szikláról kapta, amely a farm területén, a kávécserjék között magasodik.

A farm tulajdonosa, Martha asszony, a kávétermesztés hagyományát generációkon át öröklődve folytatja. Számára a kávé nem csupán egy növény, hanem élete szerves része. Egyedülálló anyaként, elkötelezett munkával és gondos odafigyeléssel biztosította családja megélhetését a prémium minőségű kávé termesztéséből.

Martha eleinte Castillo fajtát termesztett, majd nyolc évvel ezelőtt áttért a Geisha kávéfajtára. Ez a változás nemcsak a kávé ízének különlegességét emelte ki, hanem jelentős mértékben javította Martha életminőségét is. A Geisha különleges aromaprofilja és ritkasága teszi a Piedra Grande kávét igazán egyedivé.

A csészében ez a tétel, áfonya, étcsokoládé és narancshéj jegyeket mutat. Fedezd fel Huila gazdag hagyományait és Martha történetét minden csésze kávéban!

6.800 Ft 4.700 Ft

A Karimikui AA kávébab a Karimikui Factory-ból származik, amely a Rungeto Farmer's Cooperative Society része Kenya középső hegyvidékén. Az 1997-ben alapított szövetkezet a Karimikui és a Kii és Kiangoi malmok egyesülésével jött létre, körülbelül 1400 kistermelővel. A Karimikui a gondos feldolgozást részesíti előnyben, hogy megragadja a régió jellegzetes tulajdonságait. A betakarítás után a cseresznyét aprólékosan válogatják, pépesítik, majd egy éjszakán át erjesztik – ez a folyamat segít az összetett ízek kialakításában. A babot ezután megmossák, osztályozzák, és 8-14 napon át emelt ágyakon szárítják. Ez a gyakorlat segít fokozni a Karimikui AA babokban található ízek kialakítását. A minőség és a fenntarthatóság biztosítása érdekében a Rungeto korszerűsítette létesítményeit, csempézett mosó csatornákkal és fermentációs tartályokkal, valamint kialakított rendszerekkel a feldolgozási víz újrahasznosítására, hangsúlyozva a szövetkezet elkötelezettségét a kivételes kávé előállítása és a termőföld támogatása iránt.

Elképesztő, hogy az ízek mennyire visszarepíthetnek bizonyos időkbe vagy emlékekbe. A Karimikui AA első íze pont ezt tette számomra! Ez visszahozott oda, amikor először szerettem bele a különleges kávéba, különösen a kenyai kávékba. Ez gazdag és édes volt, tele ínycsiklandó citrus gyümölcslével. Egyszerű, mégis érdekes, tökéletesen megtestesíti a legjobbat annak, amit a kenyai kávék kínáltak egy évtizeddel ezelőtt.

Izgatott vagyok, hogyan hozzuk ki a Karimikui AA legjobbjait. Célom, hogy kiemeljem azt a gazdag, mély, bársonyos édességet, amely ennek a kávénak az alapját képezi, és lehetővé teszi, hogy élénk citrusos jegyei valóban ragyogjanak. Világos pörkölési profilt tervezek használni, ami fokozza a természetes édességet és kiegyensúlyozza a savasságot, így biztosítva azt a különleges ízkombinációt, amire törekszünk. A pörkölés fejlődésének gondos ellenőrzésével biztosítom, hogy megragadjuk az érett gránátalma összetett rétegeit, valamint a citrus- és nektarinlevek élénk keverékét, miközben megőrizzük a kávé belső tulajdonságait. Nagy figyelmet fogok fordítani a befejezési szakaszokra is, lehetővé téve, hogy a meleg, mézes édesség átjöjjön, és minden csészében kellemes élményt nyújtson. Ezzel a megközelítéssel biztos vagyok benne, hogy olyan kávét fogunk szállítani, amely nemcsak az eredetét ünnepli, hanem újraéleszti a kenyai kávék iránti szeretetet.

4.450 Ft

A Burka Coffee Estates Ltd. Tanzánia egyik legnagyobb kávéültetvénye, amely három egymással szomszédos farmot foglal magában Arusha körzetében, a festői Meru-hegy lejtőin. A Burka farmokon árnyékban termesztett, gondosan válogatott és napra szárított Arabica kávé készül. A Burka Coffee Estates közel 200 állandó alkalmazottat és 300 szezonális munkaerőt foglalkoztat.

A farm két saját nedves feldolgozó üzemet működtet, ami lehetővé teszi a teljes ellenőrzést a kávé feldolgozási folyamatában – a frissesség és kiváló minőség garantálásával. A Burka Coffee Estates Ltd. által kínált kávék gazdag ízprofilja és fenntartható termelési gyakorlatai kiemelkednek Tanzánia specialty kávéinak sorában, a gazdag föld, az ideális éghajlat és az elkötelezett munkaerő munkájának gyümölcseként.

Ez a tétel a szilva, málna és mazsola ízjegyeivel és közepes testességgel kényezteti a kávékedvelőket.

3.950 Ft

A Finca El Ciprés, amely Isacio Javier Albir Vilchez tulajdonában van, a kávé iránti szenvedély, a hagyomány és a környezetvédelem iránti elkötelezettség megtestesítője. Isacio harmadik generációs kávétermelő és közgazdász, aki 2010-es megvásárlása óta alakította át farmját virágzó kávéültetvénnyé. A terület kezdetben szarvasmarha-legelőként szolgált, de idővel jól meghatározott erdős és kávétermesztési területekre osztotta fel.

2016-ban Isacio 2500 fenyőfát ültetett azzal a céllal, hogy újraerdősítse a vidéket, ezzel is hangsúlyozva környezetvédelmi elkötelezettségét. A farm összesen 30 manzana (kb. 52 hold) területű, ebből körülbelül 25 manzanán, 1160-1400 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik a Marcellesa, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha és Ovata kávéfajtákat. A növények árnyékát őshonos Bucaro (citrusfa), banán és guava fák biztosítják.

A farmon 15 állandó munkás dolgozik, és a fenntarthatóságra helyezett nagy hangsúly mellett a Finca El Ciprés kiváló minőségű, árnyékban termesztett kávékat kínál, amelyek egyaránt magukban hordozzák Nicaragua gazdag ízeit és a környezetvédelem iránti elkötelezettséget. Tapasztalja meg a hagyomány különleges ízét minden csészében a jázmin, tejcsolokádé, áfonya és piros szőlő ízjegyeivel.

3.950 Ft

A Los Alamos kávéfarm Nicaraguában található, és több szempontból is figyelemre méltó. A Los Alamos farm Nicaragua központi északi hegyvidékén helyezkedik el. Ez a terület kiváló feltételeket biztosít a minőségi kávé termesztéséhez. A Los Alamos farm kiváló példája a hagyományos és modern módszereket ötvöző, minőségre és fenntarthatóságra törekvő nicaraguai kávétermelésnek.

A Los Alamos farm kávéja rendszeresen kiemelkedő minőséget produkál. Több alkalommal is díjazták a Cup of Excellence versenyen, ami a kávéipar egyik legrangosabb elismerése. A COE díjátadón José, a tulajdonos háláját fejezte ki, miután 87.6-os pontszámot kaptak.

Ez a tétel a csészében narancshéj, piros szőlő, áfonya és aszalt szilva jegyekkel kényezteti a kávérajongókat.

4.950 Ft

Vásárlóink nagy kedvence volt az elmúlt év végén a mosott Sarchimor arabica specialty kávé. Most egy édesebb változatot, egy naturál feldolgozást kínálunk a Hernandez családtól a Santa Lucia farmról. Eduardo-ékkal tartó közvetlen együttműködésünk következő kiváló tétele ez a kávé, amely 87.8-as SCA pontszámot ért el. A természetes feldolgozásnál 65 órán keresztül pihentették. A csészében egy krémes testű, kellemes édességű kávé, csokoládé, karamell és földi szeder ízjegyekkel. Az eddigi El Salvadori tételek rajongóinkat ezt a mostanit is szívből ajánljuk!

 

3.950 Ft

Ez a kávé Ugandából, a Mount Elgon vulkanikus lejtőiről származik, ahol négy tapasztalt gazda – Michael Mafabi, Paul Odangwe, Steven Wolyambogo és Richard Wodulo – gondozza ültetvényeit. A 2-8 hektáros farmok a hegy keleti oldalán, 1750 és 2100 méter tengerszint feletti magasságban terülnek el, ahol az árnyékos környezet és a hűvös éghajlat lassú, egyenletes érési folyamatot biztosít a kávécseresznyék számára.

A termelők szorosan együttműködnek a Mount Elgon Coffee Fund nevű, egy civil szervezet által támogatott projekttel, amely célja, hogy növelje a környezeti tudatosságot és fenntartható technológiákat vezessen be a kávéültetvényeken. Ez a különleges terroir gazdag, rétegzett ízprofilt ad a kávénak, amely egyedi karakterét az elhivatott termelők gondos munkájának és a természet közelségének köszönheti.

Ez a tétel az alma, eper és zöld tea ízjegyeivel kényezteti a kávékedvelőket.

3.950 Ft

A Vunga Szövetkezet egy női vezetésű közösség, amely 2009 márciusában alakult meg, Daphrose Uwimana irányításával. A szövetkezet 260 tagot számlál, nők és férfiak együttműködésével dolgoznak a kiváló minőségű kávé előállításán.

A Vunga Coop Ruanda északnyugati részén, a festői Nyabihu körzetben található. A feldolgozóállomás a meredek nyabihui dombok között rejtőzik, banán- és plantánfák ezrei között megbújva. A kávé termesztéséhez és feldolgozásához szükséges vizet a közeli híres Virunga Nemzeti Park természetes forrásaiból nyerik, amely otthont ad a lenyűgöző hegyi gorilláknak is.

A Vunga kávé különleges minőségét és ízvilágát számos elismerés bizonyítja: a Ruandai Cup of Excellence versenyen kétszer is a legjobbak közé került. Ez a tétel a csészében a lime, málna, kiwi ízjegyeit mutatja, kellemes virágos utóízzel fűszerezve. Fedezd fel a Vunga Coop kávéban rejlő egyedi ruandai aromákat és a közösség munkájának gyümölcsét!

3.950 Ft

Bali – a smaragdzöld rizsföldek, misztikus templomok és homokos partok szigete – nemcsak a paradicsomi tájakról híres, hanem különleges kávéiról is. Az indonéz szigetcsoport részeként Bali egyedülálló mikroklímával rendelkezik, amely tökéletes feltételeket teremt az arabica és a robusta kávéfajták termesztésére.

Az ültetvények nagy része a Kintamani-fennsíkon terül el, ahol a vulkanikus talaj gazdag ásványi anyagokban, a hűvös hegyi levegő pedig lassabb érési folyamatot biztosít a kávécseresznyéknek. A helyi gazdák hagyományosan kis farmokon, organikus módszerekkel termesztik a kávét, gyakran az ősi balinéz filozófiát követve, amely a harmóniát és a fenntarthatóságot helyezi előtérbe.

Egy csésze frissen főzött balinéz kávé nemcsak az egzotikus ízek kavalkádját nyújtja – ahol a csokoládés, fűszeres és gyümölcsös jegyek tökéletes harmóniában táncolnak –, hanem egy szelet is a trópusi sziget nyugalmából és misztikumából. Ha egyszer megízleljük, Bali kávéja örökre rabul ejti az érzékeinket.

4.500 Ft

Ez a kávé egyedülálló ízélményt kínál, amelyet a Velez család innovatív fermentációs technikájának köszönhet. Lágy, krémes testét egzotikus trópusi gyümölcsök, kiwi és édes méz komplex ízjegyei teszik igazán különlegessé. Különleges eljárás:

  • Oxigénmentes fermentáció: A kávécseresznyéket nyomásálló rozsdamentes acéltartályba helyezik, majd CO²-vel öblítik át, hogy oxigénmentes környezetet teremtsenek. Ebben a fázisban a cseresznyék 5 napig erjednek.

  • Gyümölcsös fermentáció: Az első fermentáció során nyert kávélét visszakeverik a cseresznyékhez, amelyeket előzőleg kimagoztak. Ezután válogatott gyümölcsökkel együtt további 3 napig fermentálják.

  • Szárítás: Az erjesztett cseresznyék végül 5 napos szárítási folyamaton mennek keresztül.

Az eredmény egy rendkívül aromás kávé, amely tökéletes választás azok számára, akik valami igazán különlegeset keresnek. A Velez család szakértelme és szenvedélye garantálja a kiváló minőséget és az egyedi ízeket.

3.950 Ft

Ez a különleges robusta kávé Indonézia Bali szigetéről származik, ahol a trópusi klíma és a vulkanikus talaj ideális feltételeket biztosít a kávétermesztéshez. A Bali Robusta kávé erős, testes és gazdag ízvilággal rendelkezik. A magas koffeintartalom miatt kiválóan alkalmas erős kávéitalok készítésére, de használhatjátok eszpresszó keverék készítéséhez is. A természetes feldolgozásnak köszönhetően a kávéban érezhetőek a gyümölcsös és enyhén édes jegyek is. Ez a kávé ideális választás azoknak, akik egy erőteljes és karakteres kávét keresnek.

2.950 Ft

Ez a különleges robusta kávé Indonézia Bali szigetéről származik, ahol a trópusi klíma és a vulkanikus talaj ideális feltételeket biztosít a kávétermesztéshez. A Bali Robusta kávé erős, testes és gazdag ízvilággal rendelkezik. A magas koffeintartalom miatt kiválóan alkalmas erős kávéitalok készítésére, de használhatjátok eszpresszó keverék készítéséhez is. A természetes feldolgozásnak köszönhetően a kávéban érezhetőek a gyümölcsös és enyhén édes jegyek is. Ez a kávé ideális választás azoknak, akik egy erőteljes és karakteres kávét keresnek.

9.600 Ft

A Rugali kávémosó állomás a festői Nyamasheke régióban, Ruanda nyugati tartományában, 1550–1800 méteres tengerszint feletti magasságban található. Az állomás 2016-ban alapult, és azóta a régió egyik legnagyobb és legelismertebb kávéfeldolgozó központjává nőtte ki magát. Jelenleg 1150 kisgazda dolgozik együtt az állomással, amely Balthazar Ndikubwimana vezetése alatt működik.

Ez a kávé lenyűgöző ízvilágot kínál, amelyet az eper és a bodzaszirup csodálatos jegyei dominálnak. A finom savasságot cukornád édessége egészíti ki, míg a szerecsendió enyhe árnyalatai teszik teljessé az élményt. Ez a kávé nemcsak a helyi közösség számára jelent fontos gazdasági központot, hanem világszerte elismerést szerzett különleges ízvilágával. Tökéletes választás azok számára, akik egyedi aromákat keresnek – egy csésze Rugali kávéval minden korty egy új élmény!

3.950 Ft

Ez a különleges indiai specialty arabica kávé a „The Classic Synergy’s Group” nevű csoporttól származik, akik immár az ötödik generáció óta foglalkoznak kávétermesztéssel. A csoport magas minőségű kávét állít elő, amely vizuális megjelenésében és ízélményében is felülmúlja a hagyományos kávékat. Ez a minőség a gondos termesztési eljárásoknak, az aprólékos szüretelési rutinoknak, a speciális feldolgozási folyamatoknak és a figyelmes kezelési módszereknek köszönhető. A csoport tagjai öko-tudatos kávétermesztők. 

A "yeast maceration" folyamat során a frissen szüretelt kávécseresznyéket vízzel töltött tartályba helyezik, ahol speciálisan kiválasztott élesztőfajtákat adnak hozzá. Az élesztők a kávécseresznyék cukor tartalmát fermentálják, ami különleges ízeket eredményez. A fermentáció általában 12-48 órán keresztül tart, attól függően, hogy milyen jellegű ízprofilt szeretnének elérni.

Az élesztős maceráció különlegessége abban rejlik, hogy az élesztők elősegítik a komplex ízjegyek kialakulását, mint például a gyümölcsös, virágos vagy boros jegyek, miközben segítenek elkerülni a túlfermentációval járó nem kívánt ízeket. Az eljárás során a kávészemek aromája és íze intenzívebbé és kifinomultabbá válik.

Élvezze ezt a különleges kávét, a fekete tea, füge, málna és vörösáfonya ízjegyeivel, amely nemcsak ízében, hanem fenntarthatóságában is kiemelkedő!

3.950 Ft

Kolumbiában az Andok sajátos mikroklímája kiemeli a kávéban rejlő egyedi sajátosságokat, itt kizárólag arabicát termelnek. Huila tartomány, ahol az El Deviso farm található, az Andok hegyei között 1.850 méter feletti magasságban. Sokan ezt a régiót tartják a legjobbnak, a helyi kávék gyümölcsösek, tömör textúrájuak és komplex ízvilággal jellemezhetőek. A farm tulajdonosa Vidal Hernando Vallejo Arenas 27 éve vásárolta meg ezt a helyet, ahol ma 12.000 kávécserjét birtokol. Ez a különleges új fajta (Sidra) a bourbon és a typica kereszteződéséből jött létre. Ismereteink szerint Magyarországon elsőként kínáljuk a kávérajongóknak.

Sidra fajtájú kávé egészségre gyakorolt hatása Előnyök (mérsékelt fogyasztás esetén) Chat GPT 4,5 kutatása alapján

  • Hosszabb élet, kisebb halálozás: Epidemiológiai vizsgálatok szerint a rendszeres kávéivók kisebb   halálozási kockázattal rendelkeznek, mint akik nem isznak kávét

    mayoclinic.org

    . Más szóval, a mértékletes kávéfogyasztás összefüggésbe hozható a hosszabb élettel .
  • Krónikus betegségek kockázatának csökkentése: Számos tanulmány talált egy kávézást és bizonyos krónikus betegségek súlyosabb kockázata között. Ilyenek például a Parkinson-kór , az Alzheimer-kór és a 2-es típusú cukorbetegség bizonyos populációkban

    mayoclinic.org

    Mérsékelt kávéfogyasztóknál ritkábban fordul elő metabolikus szindróma , krónikus vesebetegség , valamint májbetegségek (pl. májzsugor) és májrák

    mayoclinic.org

    . A kávéfogyasztása a vizsgálatok szerint csökkentheti az epekő és vesekő kialakulásának esélyét is

    mayoclinic.org

    .
  • Szív- és érrendszeri előnyök: Napi 3-4 csésze kávéivás összefüggésbe hozható a stroke (szélütés) kisebb kockázatával

    mayoclinic.org

    , illetve – ahogy korábban említettük – a koszorúér-betegség és egyéb szívproblémák ritkább előfordulásával. A kávé antioxidánsai (pl. klorogénsav) képesek az érfalak védelméhez.
  • Javuló mentális egészség és teljesítmény: A koin növeli az éberséget és a koncentrációt , ami jobb szellemi teljesítményt biztosít. Kávé fogyasztásával jobb hangulat és depressziós csoportokban kockázat is társul

    mayoclinic.org

    . Sokan számolnak be fokozott éberségről, gyorsabb reakciókról és általános energikusságról egy csésze kávé után.
  • Védőhatás egyes daganatok ellen: Bár nem feltétlenül minden esetben, kutatások utalnak rá, hogy a kávéban található antioxidánsok és bioaktív anyagok révén a kávé védhet bizonyos daganatok ellen. Például néhány tanulmány a rendszeres kávéivás szerint csökkenteni a szájüregi, torok- és emésztőrendszeri daganatok kockázatát

    mayoclinic.org

Ország: Kolumbia
Régió: Huila
Magasság: 1.850 méter
Fajta: Sidra
Feldolgozás: Anaerob
Tulajdonos: Vidal Hernando Vallejo Arenas
4.950 Ft

Etióp kisbirtokos gazdálkodók termelik 1.900-2.000 méter magasan a helyi helyi örökletes arabica fajtáiból, és "Honey" módszerrel dolgozzák fel, melynek során a gyümölcsökről eltávolítják a héjat, de a babon hagyják a gyümölcshús egy részét megszáradni, ezzel egy nagyon finom, különleges kávét kapunk, amely gyümölcsös tónusú és virágos egyszerre. Illatoláskor és a csészében málna, méz, rózsabors és étcsokoládé jellemzi, a lecsengést pedig a málna és az étcsokoládé jegyei jellemzik.

4.450 Ft