Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü
0

KÁVÉ - SINGLE ORIGIN

A " SINGLE ORIGIN " elnevezés a kávé származására utal. Azt a kávét nevezhetjük így, amely pontosan behatárolható helyről és termelőtől származik, máshonnan származó, más minőségű kávéval nem kevert. A  " SINGLE ORIGIN " magyarul termőterület szerint szelektált kávét, és egyúttal kiváló minőséget is jelent.

 

ÁZSIAI KÁVÉK ÁZSIAI KÁVÉK
.... NAPKELET VARÁZSA ....
KARIB-SZIGETEKI KÁVÉK KARIB-SZIGETEKI KÁVÉK
.... ÉLETÖRÖM ÉS KÁVÉ ....
HAWAII KÁVÉK HAWAII KÁVÉK
..... TÁVOL A VILÁGTÓL .....
DÉL-AMERIKAI KÁVÉK DÉL-AMERIKAI KÁVÉK
.. SZAMBA A KÁVÉ KÖRÜL ..
AUSZTRÁL KÁVÉK AUSZTRÁL KÁVÉK
MEGLEPETÉSEK ORSZÁGA
INDONÉZ KÁVÉK INDONÉZ KÁVÉK
.EGYSÉGBEN A SOFÉLESÉG.
AFRIKAI KÁVÉK AFRIKAI KÁVÉK
....... A KÁVÉ ŐSHAZÁJA .......
Rendezés:
Nézet:

Arabica Bourbon kávénk Ruanda déli részéről, Maraba megyéből Ferdinand Ufiteyezu farmjáról érkezett. A farm 1600-1800 tengerszint feletti magasságban terül el, ahol az éves átlaghőmérséklet 18.5 C fok. Az időjárási adottságok, a kiváló talaj igencsak kedvez a kávécseresznyék lassú érésének. A kávécseresznyéket kézzel szedik, nagy gondossággal mérik a cukortartalmát, hogy a legjobb időben legyen a szüret. Az arabica szemek nedves feldolgozásúak.

A feldolgozás természetes vízzel történik, a csatornában a felszínen úszó gyümölcsöket eltávolítják, hogy csak a nagy fajsúlyú egészséges szemek maradjanak. Ezután  egy speciális eljárás keretében a termés egy tartályba kerül, ahol víz hozzáadása nélkül 12-16 órán keresztül fermentálják, így édesebb ízeket erősítik. Ez idő alatt a gyümölcsöt körülvevő nyálkahártya elég laza lesz ahhoz hogy mosással eltávolítható legyen. Négyszer mossák át így a kávébabokat majd a szárító ágyakra terítik, és árnyékoló textíliák  alatt szárítják hogy a nap túlságosan ne égesse. Szárítási folyamat 16-21 napig tart. Ez idő alatt folyamatos odafigyeléssel naponta többször átforgatják, a hibás szemeket eltávolítják. (Részletesen itt olvashatod el a különböző kávéfeldolgozási módokat: klikk ide.)

A fajtához igazított pörköléssel igyekeztünk még jobban megmutatni a kávé gyümölcsösségét, kihangsúlyozni édességét.

2.400 Ft


Baragwi egy kis falu a Kenya-hegy déli oldalában, mely Afrika második legmagasabb csúcsa a Kilimanjaro után. A hegy igazából egy kialudt vulkán, ami 3 milló éve tört ki utoljára, területe ma nemzeti park. A kávétermelő farmerek helyi szövetségét Baragwi után nevezték el, melynek több ezer regisztrált tagja van. Guama, mely egyben egy helyi falu neve is, a kávé termelő szövetség 12 feldolgozó üzeméből az egyik, ahol mosott eljárással dolgozzák fel a kávécseresznyéket, melyeket aztán méretük alapján szortírozzák. Az "AA" a legnagyobb méretű és a legkomplexebb ízű kávébab. A gazdag vulkanikus talaj, az 1700 méter ad az itt termő arabica kávénak. A Kenya AA Top Baragwi Guama arabica kávé kiegyensúlyozott, finom friss gyümölcsös aromájú kávé.

Mind az Espresso, mind az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk, de leginkább az intenzív  ízek kedvelőinek!

2.400 Ft

A "cascara" spanyolul azt jelenti: "héj". Nem más mint az érett kávécseresznye magozott és szárított változata, melyet teaként lehet elkészíteni. (A kávécseresznye szerkezetéről itt olvashatsz bővebben: Milyen ízű a kávécseresznye?) Dél-Amerikában már évszázadok óta fogyasztják, de a kávé őshazájában Abesszínában és Yemen-ben is fogyasztják, ott "quishr"-nek hívják. Koffeintartalma magasabb mint a teáé de alacsonyabb mint a pörkölt kávéé. Gazdag természetes cukrokban, savakban, növényi olajokban, antioxidáns hatása pedig kiugróan magas, egyes országokban gyógyító italként fogyasztják.

Származási hely:
Honduras
területe az európaiak megjelenése előtt a maja birodalom része volt. A Karib-tenger és Csendes-óceán is mossa az ország partjait, legmagasabb hegyei pedig 2800 méteresek. A cascara az 1400 méter magasan fekvő San José farmról érkezett Santa Barbara megyéből, itt teremnek az ország legjobb kávéi. Fajtáját tekintve Arabica Bourbon, a belőle készített ital friss, érett bogyós gyümölcsös.

Elkészítési javaslat:
arányok: 5g cascara - 165 ml forró (90-92 Celsius-fokos) víz
áztatási idő: min. 2-3 perc, lehet tovább is áztatni bátran
eszköz: teaszűrő, French Press
 

 

990 Ft

Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. Brazil Mundo Novo kávénk Sao Paulo környékéről való, ahol a termelőknek már több mint száz éves termelői tapasztalatuk van. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Az éghajlat is kedvező, egyrészt csapadékos, másrészt hűvös a nagy tengerszint feletti magasságnak köszönhetően (1100-1200 méter). Ez lassú érést és komplex ízeket eredményez a kávécseresznyékben.
A Mundo Novo egy természetes arabica hibrid,  a Typica és Bourbon fajok kereszteződéséből jött létre az 1940-es években, Brazíliában.

A Brazil Mundo Novo kivétles testességgel, kiegyensúlyzott savassággal és kitűnő természetes édességgel rendelkezik. Bátran ajánljuk az édes ízek kedvelőinek!

2.400 Ft

Laosz Ázsiában, Thaiföld és Vietnám között, található. Az ország tengerektől elzárt, államformáját tekintve szocialista köztársaság, melyben nagyrészt a lao nép lakik. Laoszi arabica kávénk az ország déli részén található, csodálatos, vízesésekkel tarkított, erdős Bolaven-fennsíkról származik. Az éghajlat itt a kávétermesztéshez kitűnő szubtrópusi monszun, az esős évszak általában májusban érkezik. Az itt termő kávébab kitűnő minőségű, igazi nemzeti kincs, amely nagyrészt egyelőre külföldi kézben van.

A Bolaven Farms nevű szervetezet, mely kávénkat termeli, a helyi organikus termelőket tömörítő magánkézben lévő vállakozás. Arabica Kent fajtájú kávé ez, melyet Indiában nemesítettek az 1920-as években a Typica fajtából kiindulva. (Olvasd tovább a kávé abc -ben!) A kávébabokat a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségben, helyben dolgozzák fel, szortírozzák és vákuumos csomagban szállítják, hogy a hosszú út során a nedvesség ne károsítsa a zöld kávészemeket.

Enyhén gyümölcsös, alapvetően édes ízvilágú kávé, melyet bátran ajánlunk elsősorban a hosszú kávék, tejeskávék kedvelőinek!

2.400 Ft

Pápua-Új-Guinea az Indonéz szigetvilágban, a világ másik felén helyezkedik el. Vad és természetes őserdő borítja a sziget nagy részét és megannyi vulkán. 1927-ben csempészték a szigetre a méltán híres, és manapság a világ legjobb kávéjaként számon tartott, Jamaikai Blue Mountain fajta kávécserjéit, hogy itt is meghonosítsák a legjobb minőségű kávéfajtát. Mivel az éjhajlat a két szigeten nagyon hasonló, illetve a talaj Pápua-Új-Guineában még termékenyebb, ezért az itt termelt kávé még zamatosabb.
A Bunum Wo ültetvény a Wahgi-völgyben, az ország nyugati hegyvidékén található 1600 méter tengerszint feletti magasságban, kávét és teát is termesztenek ezen a területen. Az érett kávécseresznyéket kézzel szedik, szelektálják. A feldolgozást a szüret napján megkezdik. Mosott eljárással dolgozzák fel a termést, szigorú ellenőrzés mellett. A kávébabokat a napon szárítják. A kávécserjék részleges árnyékolását őshonos fákkal oldják meg. A specialty minősítésű (89 pontos) arabica zöld kávét GrainPro többrétegű légmentes zsákban szállítják, hogy a legjobb minőséget biztosítsák a szállítás végére is. Jelképük a gyönyörű pápuai kék pillangó, amelyet minden zsákjukra rátesznek.
A Pápua Új-Guinea Bunum Wo kávénk alapvetően komplex testes ízvilággal jellemezhető enyhén füstös hangulattal. Az espresso és tejes kávék kiváló alapanyaga.

2.400 Ft

Guatemalában sokféle helyi mikroklíma található. Az El Injerto farmról érkező kávénk Huehuetenengo vidékről, Guetamala legmagasabb vidékéről származik. Természetes ősi esőerdő veszi körül az ültetvényt, amely ideális mikroklímát kínál az ott termő kiváló arabica kávénak. A farmot az Aguirre család 4. generációja vezeti oly nagy sikerrel, hogy 10 éve minden évben elnyerik a rangos nemzetközi COE, azaz " Cup of Excellence " minősítést. Ez a kiváló speciality arabica kávé a tökéletes pörköléssel testes, közepesen savas, gazdag csokoládés és gyümölcsös ízjegyeket mutat. Eszpresszóval és aeropresszel is kiváló és más-más ízekkel lep meg bennünket.

4.000 Ft

Ez a kávénk Kenya délnyugati területéről az ország legismertebb és leglátogatottabb nemzeti parkjából, a Masai Mara Nemzeti Parkból érkezik. „Masai” az itt élő maszájokat jelenti magyarul, akik ősidők óta e csodás területen élnek, szinte kőkorszaki körülmények és hagyományok közt. „Mara” pedig a folyó neve, mely a területet élteti. A rezervátum igazából a híres Serengeti Nemzeti Park folytatása, része Kenya területén belül. Minden évben bivalyok, zebrák és őslovak hatalmas csoportja érkezik ide a szomszédos Tanzániából, de találkozhatunk oroszlánnal, gepárddal és leopárddal is.

A park területe 1500 méter tengerszint feletti magasságban kezdődik, háttérben a mindenhonnan kimagasló hófedte Kilimanjaro hegy csúcsával. Az éghajlat hűvösebb, a hőmérséklet 12-30 ℃ fok között mozog. Az arabica kávécseresznyék lassan érnek, komplex ízeket gyűjtve magukba. Az érett kávészemeket kézzel szüretelik, vizes eljárással dolgozzák fel. A válogatás során szemeket méret szerint külön válogatják, osztályozzák. A peaberry (olvasd el itt részletesen) olyan kávészem mely gömbölyű, nem lapos, mint a többi. Akkor keletkezik, amikor a kávécseresznyében csak egy mag fejlődik, nem kettő. Különlegessége, ízének komplexivitása miatt a feldolgozást követően a termésből kiválogatják, hiszen magasabb áron értékesíthető.

A Kenya Top Masai kávé komplex, bogyós és mindemellett citrusos gyümölcsös ízének kihangsúlyozása céljából a kávészemeket világosra pörköltük. A belőle készített kávé kissé savas, gazdag textúrájú. Elsősorban az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk. Aeropress vagy french press használatával különleges, gyümölcsös ízvilágú kávé készíthatő belőle.

Olvasd el kávénkról a független kávétesztet! Tovább olvasom...
 

 

2.400 Ft

Burundi egy kis ország Ruanda, Tanzánia és a csodálatos Tanganyika-tó között. Burundit az ország alakja és elhelyezkedése, valamint az itt élő emberek barátságosságának köszönhetően Afrika szívének is nevezik. Az ország éghajlata annak ellenére, hogy közel van az Egyenlítőhöz magas fekvésének köszönhetően mégis inkább mérsékelt. A két esős időszakban (március-április és szeptember-december) elegendő csapadék hullik a gazdálkodáshoz. A hőmérséklet szinte egész évben egyenletesen 16-24 °C között van.
Butihinda az orszák északkeleti részén Muyinga tartományban található. A kávéföldek 1500 tengerszint feletti magasságban kezdődnek egészen 1700 méteres magasságig. A lassú érés, az elegendő csapadék és az ott dolgozó lelkes emberek törődésének köszönhetően kíváló ízű arabica kávécseresznyék érnek. A Burundi Butihinda magas minőségű specialty Arabica Bourbon kávé. Az érett kávécseresznyéket kézzel szedik, mosott eljárással dolgozzák fel, majd a napon szárítják.

A Burundi Butihinda frissen pörkölt szemeiből készített kávé alapvetően krémesen testes, lágy ízvilágú karamellás, kakaós, sárgabarackos aromákkal. Hosszan tartó, kellemes utóízével nyeri meg mindenki szívét és ízlését.

Ajánljuk espresso és filteres kávék készítéséhez egyaránt! Ne felejtsen el pörkölési módot választani a francia pörkölést a hagyományos kávé készítési módokhoz a világos pörkölést az újhullámos filterkávék kedvelőinek  ajánljuk, hogy a gyümölcsös ízeket még inkább kiemeljük!

 

 

2.400 Ft

Hawaii nagy szigetén Kona tartományban terem a méltán híres Hawaii Kona arabica kávé. A vulkanikus, tápanyagban igen gazdag fekete talaj, a tökéletes éghajlati viszonyok kedveznek a hawaii kávészemeknek, melyek ezáltal fényesebbek és arányosabbak, mint az átlag. Íze harmonikus, szokatlanul gazdag, közepesen testes, ugyanakkor mérsékelten savas. A hawaii Kona kávé utóíze fűszeres, enyhén fahéjas, jogosan nevezik érzékinek. Az espresso kedvelői a világ egyik legjobb kávéjának tartják.

6.500 Ft

Thaiföld még fiatal ország a kávé termelők között, komolyan csak a 1970-es évektől folyik a termesztés. Az elmúlt években azonban ez a kis ország, természetesen nem ok nélkül, több elismert kávépörkölő mester figyelmét is felkeltette világszerte. Számunkra is kihívás megmutatni egy különleges új terület kiváló minőségű arabica kávéjának ízvilágát. 

Doi Chang, ahonnan kitűnő arabica kávénk ékezett, az ország északi részében, az úgynevezett "arany háromszögben" található. Ezen a magaslati vidéken még ma is az Akha törzs tagjai élnek ősi hagyományaik szerint. Falvaik és maguk által épített házaik régi idők különös hangulatát idézik.

A kávét termelő gazdaságok 1500-1700 méter tengerszint feletti magasságban találhatóak. A klíma kitűnő ezen a vidéken a kávécserjék szempontjából: kicsi a hőingadozás, megfelelő a csapadék mennyisége, sok az árnyékot adó fa. Az arany háromszögben minden adott  tehát kitűnő specialty kávék termesztéséhez. Doi Chang arabica kávénk egy nagyon aromás kakaós, mogyorós, mandulás ízvilágú kávé. Karakteres és különleges. Espressóként fogyasztva magvas ízvilága dominál, a hosszabb vagy tejes kávénak elkészítve lágyabb ízek is megjelennek benne.

 

2.400 Ft 2.000 Ft

Nicaragua északi részén található Nuevo Segovia megye, magas hegyvidéki terület. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex, elsősorban édes ízvilággal jellemezhető.

 

A kávébabok CO2-eljárással koffeinmentesítettek. CO2-vel megfelelő hőmérsékleten és nyomáson vonják ki a koffeint a zöld kávébabokból. Fontos tudni, hogy ez az eljárás megőrzi a kávébabok ízét, vegyszermentes, szinte organikusnak tekinthető. A koffein tartalom 90-99 %-át kivonják így, a maradék csupán annyi, mint amennyi egy forró csokoládéban is megtalálható (a kakaóbab koffeintartalma végett). Kismamák, koffeinre érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

 

Ajánljuk rövid kávé, espresso, capuccino és hosszú kávé készítéséhez egyaránt.

3.000 Ft

A brazilok legkedveltebb arabica bourbon kávéját kínáljuk Önnek a Brazil Santost. Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. A Brazil Santos kávénk Sao Paulo környékéről való, kellemes ízű, testes, csak alig-alig keserű illetve kicsiny a savassága. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Kiváló minőség, megengedhető luxus a hétköznapokon is.

1.400 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Mivel sokféle, sajátos, egymástól eltérő éghajlatú kisebb termőterület van, ez a micro-lot, a kávék is változatosak és különlegesek. Tolima az Andok két hegyvonulata között található kiváló fekvésű terület, ahonnan az ország termelésének 12%-a származik. A kávécseresznyéket kézzel szedik, válogatják, nedves eljárással dolgozzák fel. A Kolumbia Tolima specialty, azaz kiváló minőségű gourmet kávé, lágy és harmonikus, megjelennek benne feketecsokoládés és gyümölcsös ízjegyek is. Rövid és hosszú kávék készítéséhez egyaránt ideális.

3.500 Ft 2.490 Ft

A Nepál Mount Everest kávénk közvetlenül Kathmanduból érkezik. A Himalája lejtőin, a Trisuli folyó völgyében termesztik, ezt az igen jó minőségű arabica bourbon fajtájú kávét. A folyó vízesése következtében állandó a páratartalom. Nappal 25 foknál nincs melegebb éjszaka pedig 20 fok alá nem esik a hőmérséklet. A Kávé termesztéséhez kiválóak ezek a feltételek. A nepáli kávé különösen csersavmentes, ezért az erre érzékenyeknek különösen ajánljuk!

 

Tejes kávé készítéséhez a legidálisabb. Kellemes délutáni olvasgatás mellé a legjobb egy nepáli capuccino !

3.500 Ft

Hogy mi is az a peaberry? Általában a két mag van a kávécseresznye belsejében lapos felükkel egymás felé fordulva. De előfordul hogy csak részben termékenyül meg a virág, ilyenkor csak egy mag van benne. Ezt nevezzük peaberry-nek, amely nem lapos hanem gömbölyű, hiszen volt elég helye a cseresznyén belül nagyra nőni. A peaberryt a termésből mindig kiszelektálják és külön értékesítik, különlegessége miatt.

Pápua-Új-Guinea a világ másik felén az Indonéz szigetvilágban helyezkedik el. Vad és természetes őserdő borítja a sziget nagy részét és megannyi vulkán. 1927-ben csempészték a szigetre a méltán híres, és manapság a világ legjobb kávéjaként számon tartott, Jamaikai Blue Mountain fajta kávécserjéit, hogy itt is meghonosítsák a legjobb minőségű kávéfajtát. Mivel az éjhajlat a két szigeten nagyon hasonló, illetve a talaj Pápua-Új-Guineában még termékenyebb, ezért az itt termelt kávé még zamatosabb. A Pápua Új Guineai kávéültetvények 1300 és 1800 m között találhatóak.

A Pápua Új Guineai kávé harmonikusan kerek ízű, kellemes illatú, enyhén savas. Telt íz, intenzív, közepesen erős zamat jellemzi, amely az egyik legjobb fajtatiszta kávévá koronázza ezt a típust.

Kóstold meg étcsokis kávészemünket, amikor a Pápua-Új-Guinea peaberry szemeket még tovább tökéletesítjük. Kattints ide.

2.400 Ft

Etiópia a világ 5. legnagyobb kávétermelője és egyben a kávé őshazája. Az Etióp Yirgacheffe az ország déli területén található Yirgacheffe tartományból származik. Az itt 1700-2000 méter tengerszint feletti magasságban termő arabica kávék az ország legjobbjai.  A Yirgacheffet könnyed textúra és jól kiérezhető gyümölcsös édes ízvilág jellemzi. Évek óta a speciality kávék számos listáján a világ 10 legjobb kávéja között tartják számon.

2.400 Ft

Mauritius  egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritiusi arabica kávénk a csodás trópusi őserdővel borított Black River Nemzeti Parkban fekvő 16 hektáros ültetvényről származik. A nemzeti parkban található a Chamarel-vízesés, mellette pedig a csodálatpos "hétszínű föld", ahol a homokdűnék a vulkanikus talajnak köszönhetően teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak.
Az ültetvényen minden év novemberében, az esős évszakban virágzik a kávécserje. A szüreti időszak májusban kezdődik és augusztusig tart. A most érkezett nedves feldolgozású Arabica Bourbon kávénkat júniusban szüretelték. A pörkölés profilt a fajtához igazítottuk, hogy a legtöbbet mutathasson magából. Kóstolja meg Ön is ezt a csodálatosan egységes, csokis ízvilágú karamellás jegyekkel bíró, alapvetően édes ízvilágú kávét! Igazi különlegesség, mely a csodálatos trópusi sziget hangulatát kelti minden cseppjében.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt! Alternatív kávéként készítve (Aeropress, pour-over, french press...stb) trópusi gyümölcsök ízei fedezhetők fel benne és jobban megmutatja gyümölcsös ízeit.

Olvassa el a blogban részletesen mauritiusi kávénk történetét. Elolvasom...

 

 

2.400 Ft

Jemenben már jóval az előtt is termesztettek kávét, hogy Afrikán kívül máshol is megjelent volna. A kávé mai napig vadon is terem. Mokka egy kis tengerparti város, a világon az első hely ahol kávéval kereskedtek. A Jemeni mocha kávénk Izmail térségből való. Itt a termesztés és feldolgozás módja az elmúlt 800 évben alig változott, a kemikáliák jószerivel teljesen ismeretlenek a termesztés igazából organikus. A vízhiány miatt a kávébabokat gyakran hagyják túlérni az ágakon és szárazon dolgozzák fel. Ennek eredményeképpen ezen a vidéken apróbb és keményebb babok fejlődnek ki. A Jemeni Mochát közepesen erősen pörköljük, hogy klasszikus csodás aromája, pikánsan csokoládés utóíze minél jobban megmutatkozzon.

2.400 Ft

Zambia tengerektől elzárt, fennsíkokkal tarkított ország Dél-Afrikában. A Zambia Munali gondosan termesztett, kézzel szedett, mosott feldolgozású, hagyományos afrikai ágyon szárított arabica kávé. Egy ritkaság, mely egy csodálatos természeti adottságokkal rendelkező farmon terem. A gazdaság nyolcvan kilométerre Lusakától, a Victoria vízesések felé vezető úton található, ahol a Munali patak tiszta vize vezet át a fennsíkon..

A farm alapítója Hollandiából érkezett. 10 éve telepítette a kávéültetvényt, ami szakemberek szerint is most van a termés minőségét illetően a csúcson.

A Zambia Munali arabica kávéban érződik Afrika varázslatos sokszínűsége! Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt!

 

 

2.500 Ft