Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

DÉL-AMERIKAI KÁVÉK

Dél-Amrikába az 1700-as években érkezett a kávé és onnantól kezdve meghatározta a kontinens történelmét. Brazília ma is a világ legnagyobb kávé termelő országa. 80 %-ban magas minőségű arabica fajokat termesztenek, 20 %-ban robustát. Mi a dél-amerikai termés legjobb minőségű, gazdag ízvilágú frissen pörkölt arabica kávéit kínáljuk Önnek.
Rendezés:
Nézet:

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Oporapa a Huila régióban található kisváros, a kávétermesztés helyi központja. Itt a figyelem az utóbbi években leginkább a minőségi kávé termesztésére  irányult. A specialty minősítésű kávét 1750 méter tengerszint feletti magasságban elterülő farmon termesztik, Juan Fernando a farm tulajdonosának szakértő vezetésével. A kávécseresznyéket kézzel szedik, válogatják. A kávébabokat úgynevezett "Honey Miel" eljárással dolgozzák fel, melyet magyarul leginkább "mézes" eljárásnak neveznek. (Részletesen erről blogunkban itt olvashatsz.) Az ízek konzerválásáról a szállításkor is gondoskodnak, a kávé 70kg-os aromazárt  grainpro csomagolásban érkezik.

Az édes, virágos illatú és ízvilágú arabica szemek visszatükrözik Oporapa  környék kávéinak ízvilágát. Szeretettel ajánljuk a különlegességek kedvelőinek.

2.400 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Mivel sokféle, sajátos, egymástól eltérő éghajlatú kisebb termőterület van, ez a micro-lot, a kávék is változatosak és különlegesek.
A Hacienda La Claudina farm, melyről kávénk érkezett, Bolivarban egy kávé termesztő faluban található. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Los Farallones del Citara nevű hegycsúcsra, amelynek magassága eléria 3900 métert. A farmot 1983-ban alapították 18 hektár területen, melyen a  a saját feldolgozó üzem is található. A trópusi erdő párás meleg szelének, a vulkánikus talajnak, valamint a 60, az ültetvényen dolgozó munkás szorgalmának és szaktudásának köszönhetően egy igazán kiváló kávét tudunk ajánlani a Kapuczinerben.

Farmer: Juan Saldarrriaga, Tengerszint feletti magasság: 1750m- és 1870 m között, Feldolgozás: natural, Fajta: Castillo és Tabi Arabica

A Kolumbia Hacienda La Claudina Micro-lot  arabica kávét édes, gyümölcsös, leginkább szilvára emlékeztető ízjegyei teszik különlegessé.

2.400 Ft

Limitált kiadás, összesen 10kg érkezett belőle pörkölésre!

A Geisha az arabica kávécserje egy fajtája, mely a nyugat-etiópiai Gesha városról kapta nevét. Valóban Etiópiából származó faj, mely Costa Ricán keresztül került Panamába és Peruba. A Geisha különlegesen aromás, virágos ízvilágú kávébabot terem. A specialty piac figyelmét először 2004-ben keltette fel, amikor egy híres panamai kávéfarm egy geisha típusú kávét vitt aukcióra, mely rekord áron került étrékesítésre, köszönhetően szokatlan, más fajtához nem hasonlító finom aromájának.

Az utóbbi években  a perui kávé termelők a minőségi kávék termelése irányába mozdultak el. Ez a tételünk a La Gaviota farmról származik amely Peru San Ignacio régiójában terül el. A gazdaság 1800-2000 méter tengerszint feletti magasságban terül el. Manapság nagyon nehéz Geisha kávé palántához jutni Peruban, nagy gondot okoz az eső hiánya, a hőmérséklet emelkedése, a kávé rozsda amely az egész környék termelését veszélyezteti a farmerek azonban hősiesen kitartanak. A kávécseresznyéket  nedves eljárással dolgozták fel. Külön ügyeltek arra, hogy a nedvesség tartalma 11% körül legyen a kávé baboknak.

Kávé ital készítésénél nagyon fontos, hogy kiváló kávéőrlővel rendelkezzünk. Készítéskor alacsony hőfokot  és hosszú akár 45 mp csapolást alkalmazzunk. Így egy finom gyümölcsös, de olajos aromákkal teli kávé jelenik meg a csészénkben. Jó kóstolást kívánunk!

4.800 Ft

A brazilok legkedveltebb arabica bourbon kávéját kínáljuk Önnek a Brazil Santost. Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. A Brazil Santos kávénk Sao Paulo környékéről való, kellemes ízű, testes, csak alig-alig keserű illetve kicsiny a savassága. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Kiváló minőség, megengedhető luxus a hétköznapokon is.

1.400 Ft

Kolumbiába a jezsuiták vitték 1723-ban a kávécserjét, a termelés azonban csak a 19. század végén indult be igazán. 1912-re az ország exportjának 50%-át már a kávé tette ki. A Kolumbia nyugati felén végighúzódó Andok hegyoldalai és völgyei kiváló éghajlatot és mikroklímákat teremtenek a kávétesrmesztéshez.

 

Ez a kávénk azért nagyon különleges, mert a frissen szüretelt kávé ízéből sokkal többet ad vissza, mint bármely más kávé. Ez minek köszönhető? A speciális csomagolásnak és szállításnak!

 

Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termelők és a pörkölők a zöld kávészemek tárolására és a pörkölési helyre való eljuttatás körülményeire. A legkorszerűbb módszer, hogy a vákuumosan csomagolt kávét közvetlenül a feldolgozás és szárítás befejezése után mélyfagyasztják.  Így a kávészemek tökéletesen megőrzik zamatosságukat akár éveken keresztül is. Természetesen ilyen módszerrel csak a legjobb specialty minősítésű kávékat dolgozzák fel. Ez a kávé igazi gyümölcsbomba, édes narancs ízzel.

 

Ajánljuk espresso készítéséhez, ahol az aromák a leginkább meg tudnak mutatkozni.

3.500 Ft

A kolumbiai kávé egyedi ízeit az Andok lábainál kialakuló mérsékeltebb hőmérsékletű, csapadékosabb sajátos mikroklímák segítik kiemelni. Kolumbiában kizárólag arabicát termelnek, amelyet nevdes eljárással dolgoznak fel. A Supremo jelölés a kávébabok méretére utaló kifejezés, mely Kolumbiában a legnagyobb méretet és egyben a legjobb minőséget jelenti. Az SHG (strictly high grown), vagy SHB (strictly hard bean) jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő magas minőségű arabica kávék kapják. A kolumbiai arabica kávé aromadús, közepesen telt, gyümölcsös, és édes. Különösen selymes az íze, utóíze pörkölt mogyorós. A világ egyik legkiegyensúlyozottabb kávéjaként tartják számon, amelyet a nap bármely szakában élvezhetünk.

 

Ajánljuk espresso készítéséhez, capuccino és tejes kávéként cukor nélkül is édes kiegyensúlyozott ízeket ad.

2.000 Ft

Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. Brazil Mundo Novo kávénk Sao Paulo környékéről való, ahol a termelőknek már több mint száz éves termelői tapasztalatuk van. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Az éghajlat is kedvező, egyrészt csapadékos, másrészt hűvös a nagy tengerszint feletti magasságnak köszönhetően (1100-1200 méter). Ez lassú érést és komplex ízeket eredményez a kávécseresznyékben.
A Mundo Novo egy természetes arabica hibrid,  a Typica és Bourbon fajok kereszteződéséből jött létre az 1940-es években, Brazíliában.

A Brazil Mundo Novo kivétles testességgel, kiegyensúlyzott savassággal és kitűnő természetes édességgel rendelkezik. Bátran ajánljuk az édes ízek kedvelőinek!

2.400 Ft

Brazília egzotikus és különleges. Ez a kávé igazi különlegesség a Pereira család által vezetett ültetvényről. " Cup of excellence " díjas, kiváló minőségű arabica kávé.

Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa, és az egyik legnagyobb fogyasztója is. Kávénk a  Pereira család által vezetett farmról származik, amely Carmo de Minas-ban található, a Brazil-felföldön. 2015-ben ültetvényük a rangos nemzetközi "cup of excellence" kitüntetésben részesült. A hűvös időjárás és nagy tengerszint feletti magasság együttese a helyi kávékat gazdag virágos ízjegyekkel ruházza fel. Az itt ültetett cserjék adják  Brazília legjobb kávéit.

Ez az arabica yellow bourbon kávé közepes koffeintartalmú. Ízvilága fűszeres, csokoládés, virágos hangulatú. Előnye, hogy alacsony a savtartalma, kevésbé kesernyés. A kávét közepesen pörköltük a fajtához illesztve, kiemelve ezen magas minőségű arabica kávé minden előnyét és jótékony hatását. Szívesen használják blendek, kávékeverékek alapjának.

Ajánljuk azoknak, akik szeretik a testesebb, gazdag ízeket, és azoknak akik szeretnek igazi különlegességet kóstolni. Kiválóan alkalmas rövid kávék készítéséhez.

3.500 Ft

A Vilcabamba az inkák nyelvén szent völgyet jelent, manapság úgy ismert " az örök ifjúság völgye". Ecuadorban az Andok hegyvonulatai között található völgyben az emberek száz évig élnek köszönhetően az egyenletes állandó 18-20 fokos hőmérsékletnek, és természetesen az itt élők életmódjának, táplálkozási szokásainak. Kortyoljon bele Ön is az örök ifjúság ízébe !

2.400 Ft

A Bolíviai Titicaca kávénk kiváló arabica bourbon fajta. Közvetlen az inkák földjéről, a Titicaca-tó szomszédságában fekvő ültetvényről érkezik. Mandulás, édes ízvilágú, közepesen testes, alacsony savtartalommal, frissen, közepes erősségűre pörkölve távoli világok ízét hozza el otthonunkba.

2.000 Ft

Ha különleges Kolumbiai kávéra vágysz, akkor az El Mirador farm kávéja az. Az ország északi részéről, a Sierra Nevadai területről származik, ahol nincs tömegtermelés, vannak viszont árnyékot adó fák és nagy tapasztalattal rendelkező indián törzsek gazdálkodnak. A kávéfarm, ahonnan a kávé érkezett, mindössze 2 hektár nagyságú, termése javarészt Caturra fajtájú és kiemelkedő minőségű. Ízében csokoládés, pörkölt magvas, dohányos, fűszeres aromák a meghatározók, amiket szépen egészítenek ki a gyümölcsös ízjegyek. A gyümölcsösség nem annyira harsány, és a savak is visszafogottak, az összkép kellemes. Testessége jó. Ajánljuk risztrettónak, eszpresszónak, de tejes italok alapjaként is tökéletesen megállja a helyét.

Ovassa el a független Kávékorzó Független Kávémagazin tesztjét a blogban. Tovább olvasom..
2.000 Ft

A Bom Jesus gazdaság Alta Mogiana régióban Sao Paulo körzetében fekszik. A farmot Gabriel és Flavia Lancha Oliveira, azaz az Oliviera család vezeti oly szakszerűen és sikeresen, hogy 2008 óta Rainforest Alliance (RFA) minősítéssel is rendelkeznek és a Brazil Specialty Coffee Association tagjai. Az 1000 méter tengerszint feletti magasság, a bőséges csapadékmennyiség, a 20-25 fokos átlaghőmérséklet mind-mind hozzájárul a kiváló kávé termeléséhez. Mindez lassú érést és komplex ízeket eredményez a kávécseresznyékben. Az arabica kávészemek pontos típusa Mundo Novo, mely egy természetes arabica hibrid,  a Typica és Bourbon fajok kereszteződéséből jött létre az 1940-es években, Brazíliában. Igazi különlegesség ez a kávé, mely 90 pontos Specialty minősítést kapott.

A Brazil Bom Jesus farm microlot kávéja édes, kiegyensúlyozott ízvilágú kávé csokoládés, pralinés és mogyorós felhangokkal. Bátran ajánljuk az édes ízek kedvelőinek!

3.000 Ft

A Peru Raul Mamani Uchunari a világ legexkluzívabb, egyik legdrágább kávéja, igazi különlegesség, nehéz előállítani és emiatt hozzájutni is. A csészénkben gőzölgő kávé minőségét befolyásolja az alapanyag, a zöld kávébab minősége és számos további tényező is a pörköléstől magáig a kávéfőzés folyamatáig. A Peru Raul Mamani Uchunarit azonban egy egészen különleges „eljárás” teszi a világ legegzotikusabb és legdrágább kávéjai közé. Igen szokatlan módon „készítik elő” a fogyasztásra, mégpedig a Uchunari segítségével, (amely a medvefélék családjába tartozó emlősállat), aki szívesen fogyaszt gyümölcsöket és terméseket is. Például kedveli a kávécseresznyét, a kávé vörös húsú termését, melyben a kávébabok rejtőznek. A Uchunari azonban csak a kávécseresznye puha külső húsát tudja megemészteni, a többi egyszerűen áthalad a szervezetén. Ekkor már csak fel kell kutatni és kézi erővel begyűjteni a kávészemeket.

Az Uchunari a Kopi Luwak-hoz hasonlítható kávékülönlegesség, érdemes kipróbálni. Kellemes kávézást kívánunk!

 

6.000 Ft