Szállítási kedvezmények: 8.000 Ft vásárlás felett mindössze 699 Ft-ért, 12.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet!
Jó válogatást és kellemes kávézást kíván a Kapucziner csapata!
Köszönöm
Termékek Menü

DÉL-AMERIKAI KÁVÉK

Dél-Amrikába az 1700-as években érkezett a kávé és onnantól kezdve meghatározta a kontinens történelmét. Brazília ma is a világ legnagyobb kávé termelő országa. 80 %-ban magas minőségű arabica fajokat termesztenek, 20 %-ban robustát. Mi a dél-amerikai termés legjobb minőségű, gazdag ízvilágú frissen pörkölt arabica kávéit kínáljuk Önnek.
Rendezés:
Nézet:

Ha különleges Kolumbiai kávéra vágysz, akkor a La Esperanza kávéja igazán az! Ez a specialty kávé ország nyugati részéről származik, ahol nincs tömegtermelés, vannak viszont árnyékot adó fák és nagy tapasztalattal rendelkező termelők gazdálkodnak. A farm lélegzetelállító helyen fekszik, 1700 méter tengerszint feletti magasságban, ahol az éves átlaghőmérséklet 17-22 C fok. Az időjárási adottságok, a kiváló talaj igencsak kedvez a kávécseresznyék lassú érésének. A kávécseresznyéket kézzel szedik, nagy gondossággal mérik a cukortartalmát, hogy a legjobb időben legyen a szüret. Az arabica, pontosabban azon belül is Red Bourbon fajtájú szemek hibrid mézes feldolgozásúak. Először az egész kávécsersznyét állni hagyják, majd részben eltávolítják a gyümölcshúst és úgy is 35 órán át pihenni, fermentálódni hagyják. Így a kávészemek édesebbek, gyümölcsöseb  ízűek maradnak. A kávé különleges kistételes vákumcsomagolásban érkezik, hogfy az aromák még inkább benne maradjanak a szemekben.

Ízében trópusi gyümölcsök ízjegyei dominálnak, utóíze csokoládés, barna cukros jellegű. 

4.000 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon, szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. A Hacienda La Claudina Ciudad Bolívar közelében található, egy hagyományos kolumbiai kávévárosban, körülbelül 100 km-re délnyugatra Medellíntől. A Hacienda La Claudina területéről lenyűgöző kilátás nyílik a Los Farallones del Citara hegységre, amely akár 3900 méter magas. Csaknem 60 ültetvényes dolgozó felelős az érett kávébab növényekről történő szedéséért a betakarítási időszakban.

.

Ez egy különleges tétel, amit rögtön az év elején szerencsénk volt beszerezni a kolumbiai Hacienda La Claudinától.


 

Kizárólag Castillo fajtából áll, anaerob fermentációval, azaz oxigén hiányában fermentálva nyerték. Ezen nanolot esetében a következő eljárást alkalmazták:

  • A cseresznyét egész nap kézzel válogatták.

  • Este a külső bőrt és a nyálkát mechanikusan eltávolították

  • Az így kapott babot hermetikusan lezárt acéltartályokban, vízzel erjesztik 96 órán át.

  • Az erjesztési periódus végén a babot emelt ágyakon szárítottuk három napig.

  • Végül a pergament eltávolították, és a babot , 30 kg-os zsákokba csomagolták.

Az ebben a kísérletben alkalmazott anaerob eljárás különbözik az általunk korábban bemutatott másik nanolotban teszteltől, azzal a ténnyel, hogy a cascarát teljesen eltávolították az erjedés előtt. A csészében ennek jelentős hatása van: ebben az esetben az eper, a zöld alma és a mandula ízjegyek  vannak.


 

*** Minimális pihenőidő: 10 nap a pörköléstől

 

Régió: Ciudad Bolívar, Antioquía

Tanusítvány: Mission Red

Termelési magasság: 1600 - 1800m

Variáns: Colombia, Caturro

Feldolgozás: Anaerobic

Tulajdonos: Juan Fernando Saldarriaga

3.000 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Mivel sokféle, sajátos, egymástól eltérő éghajlatú kisebb termőterület van, ez a micro-lot, a kávék is változatosak és különlegesek.
A  melyről kávénk érkezetta Palma y El Tucán,  egy kávé termesztő faluban található. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Los Farallones del Citara nevű hegycsúcsra, amelynek magassága eléria 3900 métert. A farmot 1983-ban alapították 18 hektár területen, melyen a  a saját feldolgozó üzem is található. A trópusi erdő párás meleg szelének valamint a vulkánikus talajnak köszönhetően valamint a 60, az ültetvényen dolgozó munkás szorgalmának és szaktudásának köszönhetően egy igazán kiváló kávét tudunk ajánlani a Kapuczinerben.

Farmer:Felipe Sardi, Elisa Madriñan , Tengerszint feletti magasság: 1750m- és 1870 m között, Feldolgozás: natural, Fajta: Sidra

A Kolumbia Sidra  arabica kávét édes,virágos, gyümölcsös, leginkább szilvára emlékeztető ízjegyei teszik különlegessé.
2.600 Ft

Limitált kiadás, összesen 10kg érkezett belőle pörkölésre!

A Geisha az arabica kávécserje egy fajtája, mely a nyugat-etiópiai Gesha városról kapta nevét. Valóban Etiópiából származó faj, mely Costa Ricán keresztül került Panamába és Peruba. A Geisha különlegesen aromás, virágos ízvilágú kávébabot terem. A specialty piac figyelmét először 2004-ben keltette fel, amikor egy híres panamai kávéfarm egy geisha típusú kávét vitt aukcióra, mely rekord áron került étrékesítésre, köszönhetően szokatlan, más fajtához nem hasonlító finom aromájának.

Az utóbbi években  a perui kávé termelők a minőségi kávék termelése irányába mozdultak el. Ez a tételünk a La Gaviota farmról származik amely Peru San Ignacio régiójában terül el. A gazdaság 1800-2000 méter tengerszint feletti magasságban terül el. Manapság nagyon nehéz Geisha kávé palántához jutni Peruban, nagy gondot okoz az eső hiánya, a hőmérséklet emelkedése, a kávé rozsda amely az egész környék termelését veszélyezteti a farmerek azonban hősiesen kitartanak. A kávécseresznyéket  nedves eljárással dolgozták fel. Külön ügyeltek arra, hogy a nedvesség tartalma 11% körül legyen a kávé baboknak.

Kávé ital készítésénél nagyon fontos, hogy kiváló kávéőrlővel rendelkezzünk. Készítéskor alacsony hőfokot  és hosszú akár 45 mp csapolást alkalmazzunk. Így egy finom gyümölcsös, de olajos aromákkal teli kávé jelenik meg a csészénkben. Jó kóstolást kívánunk!

4.800 Ft

Kolumbia Huila régiójában 1.650-1.800 méter magasan kiváló arabica kávék teremnek. Az El Rubi farm tulajdonosa Heiner Lazo már több mint 25 éve termeszt it kávét. Feleségével, Johannával vette meg a farmot. Az előző tulajdonos a drágakő után nevezte el a gazdaságot El Rubi-nak (Rubint), mert ezt  a farmot kapta nászajándékba. Heiner és Johanna olyan arabica fajtákat termesztenek, mint a Cattura és Castillo, de 4 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy egzotikusabb fajtákat is kipróbálnak, mint pl. Papayo, SL 20 és a 7500 Pink Bourbon. A feldolgozáskor kontrollált hőmérsékletű fermentációt és anaerob fermentációt alkalmaznak.

Most került először a Kapucziner kínálatába Papayo fajta. Nevét a papaya gyümölcsről kapta, mert a kávészemek csakúgy mint a gyümölcs hosszúkás alakú és papaya illatot mutat.

 

Ebből a microlot tételből, amiből összesen az egész világnak csak 700 kg áll rendelkezésére, szerencsére a Kapuczinernek sikerült 3 zsákot, azaz 105 kg-ot megcsípni. Ezek a bogyók valóban Papaya illatúak és ízűek. A kávé bogyókat kézzel szedték, amikor már teljesen megérettek, majd 27 napon át szárították az emelt szárítóágyakon. Az eredmény egy igazán összetett kávé karamellával, mézzel, édes gyümölcsökkel, valamint egy igazán összetett és krémes elegancia a karakterben.

3.000 Ft

Wilson az Alto Caparaó hegyvidéki régióban született és nőtt fel, amely tökéletes magassággal és mikroklímával rendelkezik a speciális kávék termesztéséhez. Gyerekkora óta a kávéültetvényen dolgozott, így családja segítségére is támaszkodhatott a különféle nehézségek leküzdésében, amikor megalapította saját ültetvényét, és most büszke arra, hogy saját mikrotételes specialty kávét állít elő. Mindent megtesz, hogy tovább javítsa termésének minőségét. Wilson számára a jövő már megkezdődött azzal, hogy kávéit Európába exportálták. Büszkeséggel és elégedettséggel tölti el, hogy munkáját világszerte elismerik és értékelik.

A farmon a betakarítást kézzel végzik, a szedés után a cseresznyét mossák és szárítják. 2020-tól felfüggesztett ágyakat használnak a szárítási folyamathoz, ami magasabb minőségű és tisztább kávészemeket eredményez. Szárítás után a kávét legalább 30-40 napig fadobozokban pihentetik. A végeredmény egy kiváló brazil kávé csokoládés és fahéjas ízjegyekkel.

Farmer: Wilson Osorio dos Santos
Régió: Matas Region
Terület: Zona Rural
Város: Alto Jequitibá
Magasság: 1 100-1 200 méter
Fajta: Red Catuaí, Bourbon, 25L Catucai, Geisha
Feldolgozás: Natural, Pulped Natural
Éves termés: 195 zsák
Terület: 10 hektár
Ízjegyek: csokoládés, fahéjas ízjegyekkel

2.400 Ft

Kolumbiába a jezsuiták vitték 1723-ban a kávécserjét, a termelés azonban csak a 19. század végén indult be igazán. 1912-re az ország exportjának 50%-át már a kávé tette ki. A Kolumbia nyugati felén végighúzódó Andok hegyoldalai és völgyei kiváló éghajlatot és mikroklímákat teremtenek a kávétesrmesztéshez.

 

Ez a kávénk azért nagyon különleges, mert a frissen szüretelt kávé ízéből sokkal többet ad vissza, mint bármely más kávé. Ez minek köszönhető? A speciális csomagolásnak és szállításnak!

 

Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termelők és a pörkölők a zöld kávészemek tárolására és a pörkölési helyre való eljuttatás körülményeire. A legkorszerűbb módszer, hogy a vákuumosan csomagolt kávét közvetlenül a feldolgozás és szárítás befejezése után mélyfagyasztják.  Így a kávészemek tökéletesen megőrzik zamatosságukat akár éveken keresztül is. Természetesen ilyen módszerrel csak a legjobb specialty minősítésű kávékat dolgozzák fel. Ez a kávé igazi gyümölcsbomba, édes narancs ízzel.

 

Ajánljuk espresso készítéséhez, ahol az aromák a leginkább meg tudnak mutatkozni.

3.500 Ft

A kolumbiai kávé egyedi ízeit az Andok lábainál kialakuló mérsékeltebb hőmérsékletű, csapadékosabb sajátos mikroklímák segítik kiemelni. Kolumbiában kizárólag arabicát termelnek, amelyet nevdes eljárással dolgoznak fel. A Supremo jelölés a kávébabok méretére utaló kifejezés, mely Kolumbiában a legnagyobb méretet és egyben a legjobb minőséget jelenti. Az SHG (strictly high grown), vagy SHB (strictly hard bean) jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő magas minőségű arabica kávék kapják. A kolumbiai arabica kávé aromadús, közepesen telt, gyümölcsös, és édes. Különösen selymes az íze, utóíze pörkölt mogyorós. A világ egyik legkiegyensúlyozottabb kávéjaként tartják számon, amelyet a nap bármely szakában élvezhetünk.

 

Ajánljuk espresso készítéséhez, capuccino és tejes kávéként cukor nélkül is édes kiegyensúlyozott ízeket ad.

2.200 Ft

A Bom Jesus gazdaság Alta Mogiana régióban Sao Paulo körzetében fekszik. A farmot Gabriel és Flavia Lancha Oliveira, azaz az Oliviera család vezeti oly szakszerűen és sikeresen, hogy 2008 óta Rainforest Alliance (RFA) minősítéssel is rendelkeznek és a Brazil Specialty Coffee Association tagjai. Az 1000 méter tengerszint feletti magasság, a bőséges csapadékmennyiség, a 20-25 fokos átlaghőmérséklet mind-mind hozzájárul a kiváló kávé termeléséhez. Mindez lassú érést és komplex ízeket eredményez a kávécseresznyékben. Az arabica kávészemek pontos típusa Mundo Novo, mely egy természetes arabica hibrid,  a Typica és Bourbon fajok kereszteződéséből jött létre az 1940-es években, Brazíliában. Igazi különlegesség ez a kávé, mely 90 pontos Specialty minősítést kapott.

A Brazil Bom Jesus farm microlot kávéja édes, kiegyensúlyozott ízvilágú kávé csokoládés, pralinés és mogyorós felhangokkal. Bátran ajánljuk az édes ízek kedvelőinek!

3.000 Ft

Kiváló minőségű Brazil specialty kávé a Sul de Minas régióból. Az Oliveira család az 1970-es évek óta termeli a kávét ebben a családi gazdaságban. Először cukornádat is termeltek a kávé mellett, de idővel teljes figyelmüket és szaktudásukat a minőségi kávétermesztésre fordították. Sérgio, aki most a harmadik generáció képviselőjeként viszi a farmot, mezőgazdaságot tanult és minden tudásával azon fáradozik, hogy minden évben egyre jobb kávétermést vihessen a piacra. A gazdaság tényleg családi vállalkozásként üzemel, alkalmazottak nélkül, csak a családtagok dolgoznak és garantálják a legjobb minőséget. Az így kapott kávészemek igazi különlegességek, a belőlük készült italt pedig fantasztikus jázmin és pirosszőlő jegyek jellemzik.  

Régió: Sul de Minas, Sao Pedro de Uniao
Magasság: 950-1.100 méter
Variáns: Red Catuai, Yellow Catuai
Kávébab mérete: 16+
Feldolgozás: Pulped Natural
Ízjegyek: jázmin, pirosszőlő, bergamot

3.000 Ft

Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. Brazil Mundo Novo kávénk Sao Paulo környékéről való, ahol a termelőknek már több mint száz éves termelői tapasztalatuk van. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Az éghajlat is kedvező, egyrészt csapadékos, másrészt hűvös a nagy tengerszint feletti magasságnak köszönhetően (1100-1200 méter). Ez lassú érést és komplex ízeket eredményez a kávécseresznyékben.
A Mundo Novo egy természetes arabica hibrid,  a Typica és Bourbon fajok kereszteződéséből jött létre az 1940-es években, Brazíliában.

A Brazil Mundo Novo kivétles testességgel, kiegyensúlyzott savassággal és kitűnő természetes édességgel rendelkezik. Bátran ajánljuk az édes ízek kedvelőinek!

2.400 Ft

A Bolíviai Titicaca kávénk kiváló arabica bourbon fajta. Közvetlen az inkák földjéről, a Titicaca-tó szomszédságában fekvő ültetvényről érkezik. Mandulás, édes ízvilágú, közepesen testes, alacsony savtartalommal, frissen, közepes erősségűre pörkölve távoli világok ízét hozza el otthonunkba.

2.400 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Mivel sokféle, sajátos, egymástól eltérő éghajlatú kisebb termőterület van, ez a micro-lot, a kávék is változatosak és különlegesek. Tolima az Andok két hegyvonulata között található kiváló fekvésű terület, ahonnan az ország termelésének 12%-a származik. A kávécseresznyéket kézzel szedik, válogatják, nedves eljárással dolgozzák fel. A Kolumbia Tolima specialty, azaz kiváló minőségű gourmet kávé, lágy és harmonikus, megjelennek benne feketecsokoládés és gyümölcsös ízjegyek is. Rövid és hosszú kávék készítéséhez egyaránt ideális.

3.500 Ft

A Vilcabamba az inkák nyelvén szent völgyet jelent, manapság úgy ismert " az örök ifjúság völgye". Ecuadorban az Andok hegyvonulatai között található völgyben az emberek száz évig élnek köszönhetően az egyenletes állandó 18-20 fokos hőmérsékletnek, és természetesen az itt élők életmódjának, táplálkozási szokásainak. Kortyoljon bele Ön is az örök ifjúság ízébe !

2.400 Ft

Ha különleges Kolumbiai kávéra vágysz, akkor az El Mirador farm kávéja az. Az ország északi részéről, a Sierra Nevadai területről származik, ahol nincs tömegtermelés, vannak viszont árnyékot adó fák és nagy tapasztalattal rendelkező indián törzsek gazdálkodnak. A kávéfarm, ahonnan a kávé érkezett, mindössze 2 hektár nagyságú, termése javarészt Caturra fajtájú és kiemelkedő minőségű. Ízében csokoládés, pörkölt magvas, dohányos, fűszeres aromák a meghatározók, amiket szépen egészítenek ki a gyümölcsös ízjegyek. A gyümölcsösség nem annyira harsány, és a savak is visszafogottak, az összkép kellemes. Testessége jó. Ajánljuk risztrettónak, eszpresszónak, de tejes italok alapjaként is tökéletesen megállja a helyét.

Ovassa el a független Kávékorzó Független Kávémagazin tesztjét a blogban. Tovább olvasom..
2.200 Ft

A Peru Raul Mamani Uchunari a világ legexkluzívabb, egyik legdrágább kávéja, igazi különlegesség, nehéz előállítani és emiatt hozzájutni is. A csészénkben gőzölgő kávé minőségét befolyásolja az alapanyag, a zöld kávébab minősége és számos további tényező is a pörköléstől magáig a kávéfőzés folyamatáig. A Peru Raul Mamani Uchunarit azonban egy egészen különleges „eljárás” teszi a világ legegzotikusabb és legdrágább kávéjai közé. Igen szokatlan módon „készítik elő” a fogyasztásra, mégpedig a Uchunari segítségével, (amely a medvefélék családjába tartozó emlősállat), aki szívesen fogyaszt gyümölcsöket és terméseket is. Például kedveli a kávécseresznyét, a kávé vörös húsú termését, melyben a kávébabok rejtőznek. A Uchunari azonban csak a kávécseresznye puha külső húsát tudja megemészteni, a többi egyszerűen áthalad a szervezetén. Ekkor már csak fel kell kutatni és kézi erővel begyűjteni a kávészemeket.

Az Uchunari a Kopi Luwak-hoz hasonlítható kávékülönlegesség, érdemes kipróbálni. Kellemes kávézást kívánunk!

 

6.000 Ft

A Bolíviai Taipiplaya régióban, La Paz megyében helyezkedik el az Avelino Sacaca vezette farm. Ez a kávét termelő közösség Bolívia fővárosától 150 mérfölden belül helyezkednek el, de a Yungas trópusi völgyeket körülvevő hegyvidéki terep nagyrészt elszigetelten tartotta őket. A hírhedt „halál útja”, a Nor Yungas út, amely meredek sziklákkal, sáros utakkal és a védőkorlátok hiányával volt jellemezhető, korábban volt az egyetlen út volt a területre. Ezt 2006-ban váltották ki, így a régió jobb hozzáférést kapott a fővároshoz és az exportpiacokhoz.

A helyi termelők az ASOCAFÉ egyesületbe tömörülnek, melynek kávéja központilag mosott és napon szárított Typica, Catuai és Caturra keveréke. A termesztésre mintegy 300 kis családi gazdaságban kerül sor, amelyek magassága 1.000-1.800 méter. A közösség óriási sikereket ért el a közelmúltban a magas színvonalú hozamok elérésében, a Bolíviai COE aukcióin elnyert pozíciókban és a közvetlen kapcsolatok fejlesztésében a minőségorientált vevőkkel. A csésze profilja rendkívül tiszta és édes, méz és kiegyensúlyozott citrusfélék aromájával, kiemelkedő 88.25-ös pontozással.

3.000 Ft

Ez a kávé lédús papaya jegyekkel és virágos jázmin utóízzel.  Campestre egy kis város, ahol az éghajlat az enyhe időjárás és a tengerszint feletti magasság miatt kedvező a jó minőségű kávé előállításához. Luis Borges nagyszülei elültették első kávéfájukat, és nemzedékről nemzedékre továbbadták őket. Gyerekkora óta Luis apjától tanulta a kávé termesztésének és feldolgozásának művészetét. Cooxupé agronómusainak segítségével javítani tudta munkafolyamatait a talajelemzés felülvizsgálatával és az egyes növények egészségének biztosításával, hogy jobb minőségű kávét állítson elő. A "Serra Negra", ami azt jelenti, hogy "Fekete-hegy", olyan név, amely a gazdaság szomszédságából származik. A mostani kávé egy microlot tétel a friss szüretből.

2.400 Ft