Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatod a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési tájékoztató értelmében.

Termékek Menü

AFRIKAI KÁVÉK

Afrika a kávé őshazája, innen indult el világhódító útjára először az Arab-félsziget felé, majd a holland gyarmatosítók által az amerikai kontinensre. Etiópiában ma is megtalálható a vadon termő kávécserje és számos olyan kávé fajta, ami csak itt őshonos, vagy be sem azonosított még. Afrika a kávé kiindulása és a kávé jövőjének kulcsa. A legtöbb helyen kézi erővel szedik a cseresznyéket és teljesen vegyszermentesen dolgozzák fel. Az itt termő kávék jellemzően gazdag, citrusos, gyümölcsös ízvilágú kiváló minőségű arabica fajták.

Rendezés:
Nézet:

Burundi egy kis ország Ruanda, Tanzánia és a csodálatos Tanganyika-tó között. Burundit az ország alakja és elhelyezkedése, valamint az itt élő emberek barátságosságának köszönhetően Afrika szívének is nevezik. A "Dusangirijambo" szó az ötletek és erőfeszítések összefogását jelenti a gazdálkodás és a közösség fejlődésének előmozdítása érdekében. Ez egy nagyon jól bejáratott, jól szervezett termelő szövetkezet. A vidék gazdái korábban 20 km-t, azaz 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetnél most gyűjtőpontok működnek, és az értékesítésből befolyt összeg közvetlenül a gazdákhoz kerül vissza, így a kávé minőségének javítására tudnak összpontosítani. A szövetkezet hidat épített, amely összeköti a Nyangwe és Maruri dombokat, és karbantartja a két dombot összekötő utat. 

A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; új pépesítő géppel; kettős erjesztés (24 órán át szárazon és 24 órán át nedvesen), 6-12 órán át áztatva; emelt ágyakon szárítva; szellőztetett raktárban tárolt pergamen. A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. 

A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. A rozmaring és a narancshéj gyógynövényes jegyei mutatkoznak. Kiegyensúlyozott barnacukoros édesség és finom csipkebogyó lecsengés jellemzi.

Ország: Burundi
Régió: Kayanza
Magasság: 1.800-1.950 méter
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Farm: Maruri
Ízvilág gyógynövényes jegyek
3.600 Ft

A Karimikui AA kávébab a Karimikui Factory-ból származik, amely a Rungeto Farmer's Cooperative Society része Kenya középső hegyvidékén. Az 1997-ben alapított szövetkezet a Karimikui és a Kii és Kiangoi malmok egyesülésével jött létre, körülbelül 1400 kistermelővel. A Karimikui a gondos feldolgozást részesíti előnyben, hogy megragadja a régió jellegzetes tulajdonságait. A betakarítás után a cseresznyét aprólékosan válogatják, pépesítik, majd egy éjszakán át erjesztik – ez a folyamat segít az összetett ízek kialakításában. A babot ezután megmossák, osztályozzák, és 8-14 napon át emelt ágyakon szárítják. Ez a gyakorlat segít fokozni a Karimikui AA babokban található ízek kialakítását. A minőség és a fenntarthatóság biztosítása érdekében a Rungeto korszerűsítette létesítményeit, csempézett mosó csatornákkal és fermentációs tartályokkal, valamint kialakított rendszerekkel a feldolgozási víz újrahasznosítására, hangsúlyozva a szövetkezet elkötelezettségét a kivételes kávé előállítása és a termőföld támogatása iránt.

Elképesztő, hogy az ízek mennyire visszarepíthetnek bizonyos időkbe vagy emlékekbe. A Karimikui AA első íze pont ezt tette számomra! Ez visszahozott oda, amikor először szerettem bele a különleges kávéba, különösen a kenyai kávékba. Ez gazdag és édes volt, tele ínycsiklandó citrus gyümölcslével. Egyszerű, mégis érdekes, tökéletesen megtestesíti a legjobbat annak, amit a kenyai kávék kínáltak egy évtizeddel ezelőtt.

Izgatott vagyok, hogyan hozzuk ki a Karimikui AA legjobbjait. Célom, hogy kiemeljem azt a gazdag, mély, bársonyos édességet, amely ennek a kávénak az alapját képezi, és lehetővé teszi, hogy élénk citrusos jegyei valóban ragyogjanak. Világos pörkölési profilt tervezek használni, ami fokozza a természetes édességet és kiegyensúlyozza a savasságot, így biztosítva azt a különleges ízkombinációt, amire törekszünk. A pörkölés fejlődésének gondos ellenőrzésével biztosítom, hogy megragadjuk az érett gránátalma összetett rétegeit, valamint a citrus- és nektarinlevek élénk keverékét, miközben megőrizzük a kávé belső tulajdonságait. Nagy figyelmet fogok fordítani a befejezési szakaszokra is, lehetővé téve, hogy a meleg, mézes édesség átjöjjön, és minden csészében kellemes élményt nyújtson. Ezzel a megközelítéssel biztos vagyok benne, hogy olyan kávét fogunk szállítani, amely nemcsak az eredetét ünnepli, hanem újraéleszti a kenyai kávék iránti szeretetet.

4.450 Ft

A Burka Coffee Estates Ltd. Tanzánia egyik legnagyobb kávéültetvénye, amely három egymással szomszédos farmot foglal magában Arusha körzetében, a festői Meru-hegy lejtőin. A Burka farmokon árnyékban termesztett, gondosan válogatott és napra szárított Arabica kávé készül. A Burka Coffee Estates közel 200 állandó alkalmazottat és 300 szezonális munkaerőt foglalkoztat.

A farm két saját nedves feldolgozó üzemet működtet, ami lehetővé teszi a teljes ellenőrzést a kávé feldolgozási folyamatában – a frissesség és kiváló minőség garantálásával. A Burka Coffee Estates Ltd. által kínált kávék gazdag ízprofilja és fenntartható termelési gyakorlatai kiemelkednek Tanzánia specialty kávéinak sorában, a gazdag föld, az ideális éghajlat és az elkötelezett munkaerő munkájának gyümölcseként.

Ez a tétel a szilva, málna és mazsola ízjegyeivel és közepes testességgel kényezteti a kávékedvelőket.

3.950 Ft

Ez a kávé Ugandából, a Mount Elgon vulkanikus lejtőiről származik, ahol négy tapasztalt gazda – Michael Mafabi, Paul Odangwe, Steven Wolyambogo és Richard Wodulo – gondozza ültetvényeit. A 2-8 hektáros farmok a hegy keleti oldalán, 1750 és 2100 méter tengerszint feletti magasságban terülnek el, ahol az árnyékos környezet és a hűvös éghajlat lassú, egyenletes érési folyamatot biztosít a kávécseresznyék számára.

A termelők szorosan együttműködnek a Mount Elgon Coffee Fund nevű, egy civil szervezet által támogatott projekttel, amely célja, hogy növelje a környezeti tudatosságot és fenntartható technológiákat vezessen be a kávéültetvényeken. Ez a különleges terroir gazdag, rétegzett ízprofilt ad a kávénak, amely egyedi karakterét az elhivatott termelők gondos munkájának és a természet közelségének köszönheti.

Ez a tétel az alma, eper és zöld tea ízjegyeivel kényezteti a kávékedvelőket.

3.950 Ft

A Vunga Szövetkezet egy női vezetésű közösség, amely 2009 márciusában alakult meg, Daphrose Uwimana irányításával. A szövetkezet 260 tagot számlál, nők és férfiak együttműködésével dolgoznak a kiváló minőségű kávé előállításán.

A Vunga Coop Ruanda északnyugati részén, a festői Nyabihu körzetben található. A feldolgozóállomás a meredek nyabihui dombok között rejtőzik, banán- és plantánfák ezrei között megbújva. A kávé termesztéséhez és feldolgozásához szükséges vizet a közeli híres Virunga Nemzeti Park természetes forrásaiból nyerik, amely otthont ad a lenyűgöző hegyi gorilláknak is.

A Vunga kávé különleges minőségét és ízvilágát számos elismerés bizonyítja: a Ruandai Cup of Excellence versenyen kétszer is a legjobbak közé került. Ez a tétel a csészében a lime, málna, kiwi ízjegyeit mutatja, kellemes virágos utóízzel fűszerezve. Fedezd fel a Vunga Coop kávéban rejlő egyedi ruandai aromákat és a közösség munkájának gyümölcsét!

3.950 Ft

A Rugali kávémosó állomás a festői Nyamasheke régióban, Ruanda nyugati tartományában, 1550–1800 méteres tengerszint feletti magasságban található. Az állomás 2016-ban alapult, és azóta a régió egyik legnagyobb és legelismertebb kávéfeldolgozó központjává nőtte ki magát. Jelenleg 1150 kisgazda dolgozik együtt az állomással, amely Balthazar Ndikubwimana vezetése alatt működik.

Ez a kávé lenyűgöző ízvilágot kínál, amelyet az eper és a bodzaszirup csodálatos jegyei dominálnak. A finom savasságot cukornád édessége egészíti ki, míg a szerecsendió enyhe árnyalatai teszik teljessé az élményt. Ez a kávé nemcsak a helyi közösség számára jelent fontos gazdasági központot, hanem világszerte elismerést szerzett különleges ízvilágával. Tökéletes választás azok számára, akik egyedi aromákat keresnek – egy csésze Rugali kávéval minden korty egy új élmény!

3.950 Ft

Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.

Ország: Kenya
Régió: Nyeri
Mosó állomás: Kiandu
Magasság: 1.766 méter
Fajta: SL-28, SL-34, Ruiru 11
Feldolgozás: Mosott, dupla fermentáció
Zsák: 30kg GainPro
4.400 Ft

Uganda keleti részén fekszik Binyinyi városa 1.900 méteres magasságban, amely a Mount Elgon nemzeti parkban található nagyjából 140 km-re a Viktória tótól. A nemzeti park 1.279 négyzetkilométeren terül el és átnyúlik egészen Kenyáig, nevét pedig az Elgon vulkánról kapta amely 4.321 méterre magasodik. A vulkáni talaj és a hely klímája a gazdag vegetáció és állatvilág részeként kitűnő termesztési helye a kávénak is, nem véletlen, hogy ezt a kiváló specialty tétel is rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik. Csodálatos csészeprofilja van zöld tea és egres jegyekkel, Elsősorban a filter kávé kedvelőinek ajánljuk.

4.000 Ft

Etióp kisbirtokos gazdálkodók termelik 1.900-2.000 méter magasan a helyi helyi örökletes arabica fajtáiból, és "Honey" módszerrel dolgozzák fel, melynek során a gyümölcsökről eltávolítják a héjat, de a babon hagyják a gyümölcshús egy részét megszáradni, ezzel egy nagyon finom, különleges kávét kapunk, amely gyümölcsös tónusú és virágos egyszerre. Illatoláskor és a csészében málna, méz, rózsabors és étcsokoládé jellemzi, a lecsengést pedig a málna és az étcsokoládé jegyei jellemzik.

4.450 Ft

Az Anasora Estate a dél-etiópiai Guji régióban, Wocho Sololo kis közösségében található. Edame Tadesse egy harmadik generációs kávétermesztő, és nagy kávés családból származik. Az Anasora még mindig viszonylag kihasználatlan, ami azt jelenti, hogy a terület bőséges teret kínál a fiatal kávécserjéknek. A mikroklíma, a vörösesbarna talaj és az őshonos fajták adják az Anasora kávé egyedi tulajdonságait. Ez a tétel egy tipikus természetes feldolgozású kávé, krémes, kerek testességgel. A csészében piros bogyós gyümölcsök, étcsokoládé jegyek és aszalt gyümölcsök édessége jellemzi.

Eredet: Etiópia
Régió: Guji
Tulajdonos: Edame Tadesse
Feldolgozás: Természetes / Natural
Magasság: 1.900-2.000 méter
Típus: Hairloom
Ízjegyek: piros bogyós gyümölcsök, étcsokoládé jegyek és aszalt gyümölcsök

4.650 Ft

Az Umuco W'ikawa jelentése "a kávé fénye" - mert az itteni gazdálkodók úgy érzik, hogy a kávé irányfény számukra, irányt és jelentést ad nekik. Ennek az ambiciózus szövetkezetnek nagy tervei vannak, és nem csak a saját közösségük fejlesztésére. Már támogatják őket a helyi önkormányzati tisztviselők, akik elkötelezettek a Burundi kávéipar egészének megerősítése mellett, hogy hozzájáruljanak az emberek fenntartható bevételi forrásához országszerte. A Kayanza régió gazdái 20 km-t, 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetben most gyűjtőpontok működnek, és az eladásból befolyt összes pénz közvetlenül a gazdákhoz kerül. Céljuk a termelékenység növelése, az értéklánc megértése és a kávé minőségének javítása.

A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; a kávét egyszer erjesztik (12-14 órán át), és szárítóágyakon szárítják; ezután szellőztetett raktárakban tárolják (50 tonna kapacitás, átlaghőmérséklet 12-14°C); A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. Száraz feldolgozása Horamamában, Kayanza államban történik.

A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. Kellemes citromsav kiegyensúlyozott karamell édességgel kombinálva, miközben finom diójegyek jellemzik fűszeres utóízzel. Ajánljuk a filter kávék készítőinek.  Erről a tételről nem érdemes lemaradni.

Ország: Burundi
Régió: Rumonge
Magasság: 1.500-1.700 méter
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Farm: Rwiri mosóállomás
Ízvilág Citrus, karamell, dió
3.600 Ft

Az Etióp Kebir Uraga 2023-ban Afrika legkiválóbb kávéja címet nyerte el. A kávéfarm Guji híres kávétermelő régiójában található, Etiópia déli részén. Ezt a területet egyedülálló és ízletes kávébabjairól ünneplik, köszönhetően magas fekvésének, gazdag biológiai sokféleségének és termékeny talajának. Maga a farm 1.900-2.200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, ami ideális a hűvösebb hőmérsékleten virágzó Arabica kávénövények termesztésére. A táj buja és zöldellő, sűrű erdőkkel tarkítva, amelyek természetes árnyékot adnak a kávénövényeknek, alapvető tényező, amely hozzájárul a bab összetett ízének és aromás profiljának kialakulásához. A Kebir Uraga fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaz, olyan szerves folyamatokra összpontosítva, amelyek gazdagítják a talajt és elősegítik a biológiai sokféleséget. A kávét túlnyomórészt őshonos fák árnyékában termesztik, ami nemcsak a talaj termékenységének megőrzésében segít, hanem megvédi a növényeket a közvetlen napfénytől is. A Kebir Uragában készült kávé jellegzetes ízprofiljáról ismert, virágos és citrusos jegyekkel, őszibarack árnyalataival és finom teaszerű lecsengéssel.

4.950 Ft

Etiópia a világ 5. legnagyobb kávétermelője és egyben a kávé őshazája. Az Etióp Yirgacheffe az ország déli területén található Yirgacheffe tartományból származik. Az itt 1700-2000 méter tengerszint feletti magasságban termő arabica kávék az ország legjobbjai.  A Yirgacheffet könnyed textúra és jól kiérezhető gyümölcsös édes ízvilág jellemzi. Évek óta a speciality kávék számos listáján a világ 10 legjobb kávéja között tartják számon.

3.650 Ft

Az Etióp Sidamo kávénk az ország déli részéből, Sidamo tartományból származik. E változatos klímájú vidék, mely buja zöld növényzettel borított, komplex ízek egész skáláját felvonultató kávékat terem. A kávébabok szemre kevésbé szépek, de kitűnő, harmonikus, csokis, citrusos ízű kávét lehet pörkölni belőle. Kóstoljon bele Afrika eredeti, sajátos ízvilágába !

3.850 Ft 3.150 Ft

Zanzibár az Afrikai Tanzániához tartozó szigetcsoport. Híres különleges fűszereiről (bors, szegfűszeg, kardamom, fahéj és vanília), mely a szigetek fő bevételét jelenti a turizmus mellett. Zanzibárnak kiváló fölrajzi adottságai vannak a kávécserje termesztéséhez is, területe azonban kicsi, így az innen származó kávé igazi ritkaságnak számít. Az Utengule gazdaság Tanzánia dél-nyugati vidékén és Zanzibáron termeszt kávét. A szigetről érkező kávéjuk igazi különlegesség, mosott arabica bourbon, mely rendkívül intenzív illatú. A belőle készített kávét kandírozott citromra emlékeztető aromája teszi igazán érdekessé.

4.000 Ft

Afrika a kávé szülőhazája. A kongói kivu ősi afrikai hangulatú, bogyós gyümölcsös ízvilágú, világosra pörkölt arabica kávé.

Termőterület:
Afrika a kávé szülőhazája, innen indult a világot meghódító útjára. Kelet-Kongó Kivu tartományát, ahonnan kávénk érkezik, a híres Tanganyika tó szegélyezi. Magas minőségű arabica bourbon kávék teremnek ezen a vidéken. A kávét hagyományosan kézzel szedik és dolgozzák fel.

A kávé jellemzői:
A kongói kivu közepes koffeintartalmú, bársonyosan testes, gazdag gyümölcsös ízvilágú arabica kávé. A világos színvilágú  speciális pörkölés, melyet ehhez a fajtához igazítottunk, kiemeli izgalmas ízvilágát.

Ajánlás:
Ajánljuk azoknak, akik szeretik a gazdag, gyümölcsös ízeket  Kiválóan alkalmas rövid és hosszú kávék, és tejes kávék készítéséhez egyaránt.

3.400 Ft

Mauritius  egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritiusi arabica kávénk a csodás trópusi őserdővel borított Black River Nemzeti Parkban fekvő 16 hektáros ültetvényről származik. A nemzeti parkban található a Chamarel-vízesés, mellette pedig a csodálatpos "hétszínű föld", ahol a homokdűnék a vulkanikus talajnak köszönhetően teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak.
Az ültetvényen minden év novemberében, az esős évszakban virágzik a kávécserje. A szüreti időszak májusban kezdődik és augusztusig tart. A most érkezett nedves feldolgozású Arabica Bourbon kávénkat júniusban szüretelték. A pörkölés profilt a fajtához igazítottuk, hogy a legtöbbet mutathasson magából. Kóstolja meg Ön is ezt a csodálatosan egységes, csokis ízvilágú karamellás jegyekkel bíró, alapvetően édes ízvilágú kávét! Igazi különlegesség, mely a csodálatos trópusi sziget hangulatát kelti minden cseppjében.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt! Alternatív kávéként készítve (Aeropress, pour-over, french press...stb) trópusi gyümölcsök ízei fedezhetők fel benne és jobban megmutatja gyümölcsös ízeit.

Olvassa el a blogban részletesen mauritiusi kávénk történetét. Elolvasom...

 

 

3.600 Ft

Arabica Red Bourbon 87 pontos magaslati kávénk Ruanda délnyugati részéről, Nyamagabe megyéből, Gitegából érkezett. A farmok itt 1700 méter tengerszint feletti magasságban terülnek el, ahol az éves átlaghőmérséklet 18.5 C fok. Az időjárási adottságok, a kiváló talaj igencsak kedvez a kávécseresznyék lassú érésének. A kávécseresznyéket kézzel szedik, nagy gondossággal mérik a cukortartalmát, hogy a legjobb időben legyen a szüret. Az arabica szemek mosott, azaz nedves feldolgozásúak. A farmerek szövetsége közösen dolgozza fel a termést, egy-egy gazda kisebb területet művel meg nagy gondossággal. A kávétermés minősége évről évre javul köszönhetően annak, hogy a kistermelők a haszonból is megfelelően részesülhetnek.

A feldolgozás természetes vízzel történik, a csatornában a felszínen úszó gyümölcsöket eltávolítják, hogy csak a nagy fajsúlyú egészséges szemek maradjanak. Ezután  egy speciális eljárás keretében a termés egy tartályba kerül, ahol víz hozzáadása nélkül 12-16 órán keresztül fermentálják, így édesebb ízeket erősítik. Ez idő alatt a gyümölcsöt körülvevő nyálkahártya elég laza lesz ahhoz hogy mosással eltávolítható legyen. Kétszer mossák át így a kávébabokat majd afrikai típusú szárító ágyakra terítik, és árnyékoló textíliák  alatt szárítják hogy a nap túlságosan ne égesse. Szárítási folyamat 16-21 napig tart. Ez idő alatt folyamatos odafigyeléssel naponta többször átforgatják, a hibás szemeket eltávolítják. (Részletesen itt olvashatod el a különböző kávéfeldolgozási módokat: klikk ide.)

A kávét kézzel szortírozzák Ruandában, hogy a hibás szemeket kiszedjék belőle. Azért kiváló minőségű a kávé, mert sok ember teszi hozzá lelkes munkáját. Itt megnézhetsz egy érdekes videót a szortírozásról. Klikk ide.

A Ruanda Gitega arabica kávénkat világosra pörköltük, így leginkább az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk. Fajtához igazított világos pörköléssel hangsúlyoztuk ki karamellás, picit barackos, narancsos ízvilágát. Filter kávéhoz, aeropresshez, french presshez kimondottan ajánljuk, amely eljárások során a gyümölcsös íze még inkább erősödik. Jó kávézást kívánunk!

3.950 Ft

Zimbabwe keleti feléről, a Penya Crake Valley farmról származik ez a kitűnő afrikai arabica kávénk. A Crake völgyben 1100 és 1300 méter magasságban teremnek a kávécserjék, magas terebélyes fák árnyékában. A magaslati klíma, a lassú érés, a rendszeres csapadék kiváló minőségű, komplex ízvilágú kávébabokat eredményez. A fajtához illesztett pörköléssel igyekeztünk a mogyorós, áfonyás, gyümölcsös és mindemellett tejcsokoládés komplex ízvilágot még inkább kihangsúlyozni. Igazán hosszan tartó, kellemesen nyári hangulatot idéző gyümölcsös utóíze teszi sokak kedvencévé.

 

 

3.950 Ft

Zambia tengerektől ezárt, fennsíkokkal tarkított ország Dél-Afrikában. Kávénk az ország közepén található Buni tartományból érkezik. A kávé termesztésének itt különös története van. 2006-tól, több mint 5 éven keresztül ugyanis rendkívüli szárasság volt az országban, mely kipusztította a cserjéket és a farmerek tönkrementek. Szerencsére néhány éve ismét csapadékosabbra fordult az időjárás és pár termelő új kávécserjék telepítésébe kezdett. Buni területén így csak új telepítésű ültetvények vannak.

A farm, ahonnan a zöld kávészemek érkeztek pontosan félúton van Lusaka, a főváros, és a Viktória-vízesés között. Gyönyörű, 1300 m magasan fekvő fennsík ez, ahol egyedülálló éghajlati viszonyok alakultak ki. A szüreti időszak a száraz évszakra esik, így a világon egyedülálló módon hosszú ideig a cserjén hagyják az érett kávécseresznyéket. Az alacsony páratartalomnak köszönhetően a szemek nem penészesednek meg és amikor bíborvörössé válnak, akkor szüretelik őket. Hasonlóan a szőlőhöz ezek igazából a kávé aszúszemei.

A belőle készített kávé alapvetően édes, trópusi gyümölcsös, mangóra hasonlító ízjegyekkel.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt!

 

 

3.850 Ft