Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü
0

AFRIKAI KÁVÉK

Afrika a kávé őshazája, innen indult el világhódító útjára először az Arab-félsziget felé, majd a holland gyarmatosítók által az amerikai kontinensre. Etiópiában ma is megtalálható a vadon termő kávécserje és számos olyan kávé fajta, ami csak itt őshonos, vagy be sem azonosított még. Afrika a kávé kiindulása és a kávé jövőjének kulcsa. A legtöbb helyen kézi erővel szedik a cseresznyéket és teljesen vegyszermentesen dolgozzák fel. Az itt termő kávék jellemzően gazdag, citrusos, gyümölcsös ízvilágú kiváló minőségű arabica fajták.

Rendezés:
Nézet:

Arabica Bourbon kávénk Ruanda déli részéről, Maraba megyéből Ferdinand Ufiteyezu farmjáról érkezett. A farm 1600-1800 tengerszint feletti magasságban terül el, ahol az éves átlaghőmérséklet 18.5 C fok. Az időjárási adottságok, a kiváló talaj igencsak kedvez a kávécseresznyék lassú érésének. A kávécseresznyéket kézzel szedik, nagy gondossággal mérik a cukortartalmát, hogy a legjobb időben legyen a szüret. Az arabica szemek nedves feldolgozásúak.

A feldolgozás természetes vízzel történik, a csatornában a felszínen úszó gyümölcsöket eltávolítják, hogy csak a nagy fajsúlyú egészséges szemek maradjanak. Ezután  egy speciális eljárás keretében a termés egy tartályba kerül, ahol víz hozzáadása nélkül 12-16 órán keresztül fermentálják, így édesebb ízeket erősítik. Ez idő alatt a gyümölcsöt körülvevő nyálkahártya elég laza lesz ahhoz hogy mosással eltávolítható legyen. Négyszer mossák át így a kávébabokat majd a szárító ágyakra terítik, és árnyékoló textíliák  alatt szárítják hogy a nap túlságosan ne égesse. Szárítási folyamat 16-21 napig tart. Ez idő alatt folyamatos odafigyeléssel naponta többször átforgatják, a hibás szemeket eltávolítják. (Részletesen itt olvashatod el a különböző kávéfeldolgozási módokat: klikk ide.)

A fajtához igazított pörköléssel igyekeztünk még jobban megmutatni a kávé gyümölcsösségét, kihangsúlyozni édességét.

2.400 Ft


Baragwi egy kis falu a Kenya-hegy déli oldalában, mely Afrika második legmagasabb csúcsa a Kilimanjaro után. A hegy igazából egy kialudt vulkán, ami 3 milló éve tört ki utoljára, területe ma nemzeti park. A kávétermelő farmerek helyi szövetségét Baragwi után nevezték el, melynek több ezer regisztrált tagja van. Guama, mely egyben egy helyi falu neve is, a kávé termelő szövetség 12 feldolgozó üzeméből az egyik, ahol mosott eljárással dolgozzák fel a kávécseresznyéket, melyeket aztán méretük alapján szortírozzák. Az "AA" a legnagyobb méretű és a legkomplexebb ízű kávébab. A gazdag vulkanikus talaj, az 1700 méter ad az itt termő arabica kávénak. A Kenya AA Top Baragwi Guama arabica kávé kiegyensúlyozott, finom friss gyümölcsös aromájú kávé.

Mind az Espresso, mind az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk, de leginkább az intenzív  ízek kedvelőinek!

2.400 Ft

Ez a kávénk Kenya délnyugati területéről az ország legismertebb és leglátogatottabb nemzeti parkjából, a Masai Mara Nemzeti Parkból érkezik. „Masai” az itt élő maszájokat jelenti magyarul, akik ősidők óta e csodás területen élnek, szinte kőkorszaki körülmények és hagyományok közt. „Mara” pedig a folyó neve, mely a területet élteti. A rezervátum igazából a híres Serengeti Nemzeti Park folytatása, része Kenya területén belül. Minden évben bivalyok, zebrák és őslovak hatalmas csoportja érkezik ide a szomszédos Tanzániából, de találkozhatunk oroszlánnal, gepárddal és leopárddal is.

A park területe 1500 méter tengerszint feletti magasságban kezdődik, háttérben a mindenhonnan kimagasló hófedte Kilimanjaro hegy csúcsával. Az éghajlat hűvösebb, a hőmérséklet 12-30 ℃ fok között mozog. Az arabica kávécseresznyék lassan érnek, komplex ízeket gyűjtve magukba. Az érett kávészemeket kézzel szüretelik, vizes eljárással dolgozzák fel. A válogatás során szemeket méret szerint külön válogatják, osztályozzák. A peaberry (olvasd el itt részletesen) olyan kávészem mely gömbölyű, nem lapos, mint a többi. Akkor keletkezik, amikor a kávécseresznyében csak egy mag fejlődik, nem kettő. Különlegessége, ízének komplexivitása miatt a feldolgozást követően a termésből kiválogatják, hiszen magasabb áron értékesíthető.

A Kenya Top Masai kávé komplex, bogyós és mindemellett citrusos gyümölcsös ízének kihangsúlyozása céljából a kávészemeket világosra pörköltük. A belőle készített kávé kissé savas, gazdag textúrájú. Elsősorban az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk. Aeropress vagy french press használatával különleges, gyümölcsös ízvilágú kávé készíthatő belőle.

Olvasd el kávénkról a független kávétesztet! Tovább olvasom...
 

 

2.400 Ft

Burundi egy kis ország Ruanda, Tanzánia és a csodálatos Tanganyika-tó között. Burundit az ország alakja és elhelyezkedése, valamint az itt élő emberek barátságosságának köszönhetően Afrika szívének is nevezik. Az ország éghajlata annak ellenére, hogy közel van az Egyenlítőhöz magas fekvésének köszönhetően mégis inkább mérsékelt. A két esős időszakban (március-április és szeptember-december) elegendő csapadék hullik a gazdálkodáshoz. A hőmérséklet szinte egész évben egyenletesen 16-24 °C között van.
Butihinda az orszák északkeleti részén Muyinga tartományban található. A kávéföldek 1500 tengerszint feletti magasságban kezdődnek egészen 1700 méteres magasságig. A lassú érés, az elegendő csapadék és az ott dolgozó lelkes emberek törődésének köszönhetően kíváló ízű arabica kávécseresznyék érnek. A Burundi Butihinda magas minőségű specialty Arabica Bourbon kávé. Az érett kávécseresznyéket kézzel szedik, mosott eljárással dolgozzák fel, majd a napon szárítják.

A Burundi Butihinda frissen pörkölt szemeiből készített kávé alapvetően krémesen testes, lágy ízvilágú karamellás, kakaós, sárgabarackos aromákkal. Hosszan tartó, kellemes utóízével nyeri meg mindenki szívét és ízlését.

Ajánljuk espresso és filteres kávék készítéséhez egyaránt! Ne felejtsen el pörkölési módot választani a francia pörkölést a hagyományos kávé készítési módokhoz a világos pörkölést az újhullámos filterkávék kedvelőinek  ajánljuk, hogy a gyümölcsös ízeket még inkább kiemeljük!

 

 

2.400 Ft

Etiópia a világ 5. legnagyobb kávétermelője és egyben a kávé őshazája. Az Etióp Yirgacheffe az ország déli területén található Yirgacheffe tartományból származik. Az itt 1700-2000 méter tengerszint feletti magasságban termő arabica kávék az ország legjobbjai.  A Yirgacheffet könnyed textúra és jól kiérezhető gyümölcsös édes ízvilág jellemzi. Évek óta a speciality kávék számos listáján a világ 10 legjobb kávéja között tartják számon.

2.400 Ft

Mauritius  egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritiusi arabica kávénk a csodás trópusi őserdővel borított Black River Nemzeti Parkban fekvő 16 hektáros ültetvényről származik. A nemzeti parkban található a Chamarel-vízesés, mellette pedig a csodálatpos "hétszínű föld", ahol a homokdűnék a vulkanikus talajnak köszönhetően teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak.
Az ültetvényen minden év novemberében, az esős évszakban virágzik a kávécserje. A szüreti időszak májusban kezdődik és augusztusig tart. A most érkezett nedves feldolgozású Arabica Bourbon kávénkat júniusban szüretelték. A pörkölés profilt a fajtához igazítottuk, hogy a legtöbbet mutathasson magából. Kóstolja meg Ön is ezt a csodálatosan egységes, csokis ízvilágú karamellás jegyekkel bíró, alapvetően édes ízvilágú kávét! Igazi különlegesség, mely a csodálatos trópusi sziget hangulatát kelti minden cseppjében.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt! Alternatív kávéként készítve (Aeropress, pour-over, french press...stb) trópusi gyümölcsök ízei fedezhetők fel benne és jobban megmutatja gyümölcsös ízeit.

Olvassa el a blogban részletesen mauritiusi kávénk történetét. Elolvasom...

 

 

2.400 Ft

Zambia tengerektől elzárt, fennsíkokkal tarkított ország Dél-Afrikában. A Zambia Munali gondosan termesztett, kézzel szedett, mosott feldolgozású, hagyományos afrikai ágyon szárított arabica kávé. Egy ritkaság, mely egy csodálatos természeti adottságokkal rendelkező farmon terem. A gazdaság nyolcvan kilométerre Lusakától, a Victoria vízesések felé vezető úton található, ahol a Munali patak tiszta vize vezet át a fennsíkon..

A farm alapítója Hollandiából érkezett. 10 éve telepítette a kávéültetvényt, ami szakemberek szerint is most van a termés minőségét illetően a csúcson.

A Zambia Munali arabica kávéban érződik Afrika varázslatos sokszínűsége! Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt!

 

 

2.500 Ft

Zambia tengerektől ezárt, fennsíkokkal tarkított ország Dél-Afrikában. Kávénk az ország közepén található Buni tartományból érkezik. A kávé termesztésének itt különös története van. 2006-tól, több mint 5 éven keresztül ugyanis rendkívüli szárasság volt az országban, mely kipusztította a cserjéket és a farmerek tönkrementek. Szerencsére néhány éve ismét csapadékosabbra fordult az időjárás és pár termelő új kávécserjék telepítésébe kezdett. Buni területén így csak új telepítésű ültetvények vannak.

A farm, ahonnan a zöld kávészemek érkeztek pontosan félúton van Lusaka, a főváros, és a Viktória-vízesés között. Gyönyörű, 1300 m magasan fekvő fennsík ez, ahol egyedülálló éghajlati viszonyok alakultak ki. A szüreti időszak a száraz évszakra esik, így a világon egyedülálló módon hosszú ideig a cserjén hagyják az érett kávécseresznyéket. Az alacsony páratartalomnak köszönhetően a szemek nem penészesednek meg és amikor bíborvörössé válnak, akkor szüretelik őket. Hasonlóan a szőlőhöz ezek igazából a kávé aszúszemei.

A belőle készített kávé alapvetően édes, trópusi gyümölcsös, mangóra hasonlító ízjegyekkel.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt!

 

 

2.400 Ft 1.990 Ft

Zanzibár az Afrikai Tanzániához tartozó szigetcsoport. Híres különleges fűszereiről (bors, szegfűszeg, kardamom, fahéj és vanília), mely a szigetek fő bevételét jelenti a turizmus mellett. Zanzibárnak kiváló fölrajzi adottságai vannak a kávécserje termesztéséhez is, területe azonban kicsi, így az innen származó kávé igazi ritkaságnak számít. Az Utengule gazdaság Tanzánia dél-nyugati vidékén és Zanzibáron termeszt kávét. A szigetről érkező kávéjuk igazi különlegesség, mosott arabica bourbon, mely rendkívül intenzív illatú. A belőle készített kávét kandírozott citromra emlékeztető aromája teszi igazán érdekessé.

2.400 Ft

Az Etióp Sidamo kávénk az ország déli részéből, Sidamo tartományból származik. E változatos klímájú vidék, mely buja zöld növényzettel borított, komplex ízek egész skáláját felvonultató kávékat terem. A kávébabok szemre kevésbé szépek, de kitűnő, harmonikus, csokis, citrusos ízű kávét lehet pörkölni belőle. Kóstoljon bele Afrika eredeti, sajátos ízvilágába !

2.400 Ft

Etiópia az arabica kávé szülőhazája. Innen indult világkörüli útjára, hogy meghódítsa ízével és erejével az embereket és megváltoztassa milliók sorsát. Etiópiában ma is megtalálható vadon növő kávécserje. Az Etióp Gyémánt arabica kávé kóstolását nem lehet kihagyni, mert szokatlanul határozott és elegáns herbális, citrusos ízjegyeket mutat.

3.000 Ft

Az Etióp Yirgacheffe Haile Selassie nevét a híres etióp császárról Haile Selassie-ról kapta. Yirgacheffee egy kisebb terület Sidamon belül, ahol Etiópia legjobb kávéi teremnek. Az ültetvény 1900 méter tengerszint feletti magasságban található, szigorúan csak a tökéletesen érett szemeket szedik kézzel. Száraz eljárással dolgozzák fel. Ízvilága fűszeres, hosszú kellemes utóízzel. Kiváló eszpresszót lehet főzni belőle.

2.400 Ft

Burundi egy kis ország Afrikában Kongó és Tanzánia között. 1650 méter magasságban Ngozi és Rwero-tó közé eső temőterületről származik arabica kávénk a Burundi Kayanza. A termelő kisgazdaság különös figyelmet szentel  a betakarításnak, hogy csak érett, de nem túlérett szemek kerüljenek szüretelésre. A micro-lot azt jelenti, hogy a sokszor több hektáros farmon belül is adott kisebb területről, például különösen előnyös napos domboldalról, származik a kávé.  A gondos eljárásnak és a jó éghajlatnak köszönhetően igen testes kávét termelnek, csokis, bogyós gyümölcsös utóízzel, melyet közepesen erős pörköléssel teszünk tökéletessé.

 

 

3.000 Ft

Zimbabwe keleti feléről, a Penya Crake Valley farmról származik ez a kitűnő afrikai arabica kávénk. A Crake völgyben 1100 és 1300 méter magasságban teremnek a kávécserjék, magas terebélyes fák árnyékában. A magaslati klíma, a lassú érés, a rendszeres csapadék kiváló minőségű, komplex ízvilágú kávébabokat eredményez. A fajtához illesztett pörköléssel igyekeztünk a mogyorós, áfonyás, gyümölcsös és mindemellett tejcsokoládés komplex ízvilágot még inkább kihangsúlyozni. Igazán hosszan tartó, kellemesen nyári hangulatot idéző gyümölcsös utóíze teszi sokak kedvencévé.

 

 

3.500 Ft

Afrika a kávé szülőhazája. A kongói kivu ősi afrikai hangulatú, csokoládés ízvilágú, közepesen pörkölt arabica kávé.

Termőterület:
Afrika a kávé szülőhazája, innen indult a világot meghódító útjára. Kelet-Kongó Kivu tartományát, ahonnan kávénk érkezik, a híres Tanganyika tó szegélyezi. Magas minőségű arabica bourbon kávék teremnek ezen a vidéken. A kávét hagyományosan kézzel szedik és dolgozzák fel.

A kávé jellemzői:
A kongói kivu közepes koffeintartalmú, bársonyosan testes, gazdag csokoládés és gyümölcsös ízvilágú arabica kávé. A közepes erősségű speciális pörkölés, melyet ehhez a fajtához igazítottunk, kiemeli izgalmas ízvilágát.

Ajánlás:
Ajánljuk azoknak, akik szeretik a gazdag, csokoládés ízeket. Kiválóan alkalmas rövid és hosszú kávék, és tejes kávék készítéséhez egyaránt.

3.400 Ft

Malawi Afrika dél-keleti részén található kis ország, a kávé az angolok révén 1891-ben érkezett ide. Az ország a Kelet-afrikai Minőségi Kávé Szövetség tagjaként a régió legkifinomultabb kávéjának lelőhelye. A Nyasza-tó közelében, 1600 méteres magasságban fekvő termőterületről érkezik ez a kiváló minőségű arabica kávé. A Malawi Pamwamba különleges összetételű talajnak köszönheti különleges ízvilágát. A kávét kézzel szedik és csak az érett szemek kerülnek feldolgozásra. A fajtához illeszett közepesen erős pörkölésnek köszönhetően lágy, gazdag ízvilágú, telt aromájú, alacsony savtartalmú gyümölcsös kávé készíthető belőle.

2.000 Ft

A világ legintenzívebb aromájú, élénken savas arabica kávéiból sok származik Kenyából. Ez a kávénk az ország középső részéről, Nyeri vidékéről származik, ahol a megfelelő tengerszint feletti magasság és csapadékmennyiségnek köszönhetően kiváló kávé terem. Az alumíniumban és vasban gazdag vörösagyagos talaj nagyban hozzájárul a helyi termés különleges ízéhez. A kávészemek mosott technológiával dolgozzák fel, a szemeket méretük alapján szortírozzák. Az " AA " a legnagyobb és a legkomplexebb ízű kávébab. A Kenya AA Nyeri erős ízű, finom gyümölcsös, citrusos aromájú kávé, melynek a savassága is jelentős. Az intenzív, testes ízek kedvelőinek ajánljuk.

2.400 Ft