KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

AFRIKAI KÁVÉK

Afrika a kávé őshazája, innen indult el világhódító útjára először az Arab-félsziget felé, majd a holland gyarmatosítók által az amerikai kontinensre. Etiópiában ma is megtalálható a vadon termő kávécserje és számos olyan kávé fajta, ami csak itt őshonos, vagy be sem azonosított még. Afrika a kávé kiindulása és a kávé jövőjének kulcsa. A legtöbb helyen kézi erővel szedik a cseresznyéket és teljesen vegyszermentesen dolgozzák fel. Az itt termő kávék jellemzően gazdag, citrusos, gyümölcsös ízvilágú kiváló minőségű arabica fajták.

Rendezés:
Nézet:

Burundi egy kis ország Ruanda, Tanzánia és a csodálatos Tanganyika-tó között. Burundit az ország alakja és elhelyezkedése, valamint az itt élő emberek barátságosságának köszönhetően Afrika szívének is nevezik. A "Dusangirijambo" szó az ötletek és erőfeszítések összefogását jelenti a gazdálkodás és a közösség fejlődésének előmozdítása érdekében. Ez egy nagyon jól bejáratott, jól szervezett termelő szövetkezet. A vidék gazdái korábban 20 km-t, azaz 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetnél most gyűjtőpontok működnek, és az értékesítésből befolyt összeg közvetlenül a gazdákhoz kerül vissza, így a kávé minőségének javítására tudnak összpontosítani. A szövetkezet hidat épített, amely összeköti a Nyangwe és Maruri dombokat, és karbantartja a két dombot összekötő utat. 

A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; új pépesítő géppel; kettős erjesztés (24 órán át szárazon és 24 órán át nedvesen), 6-12 órán át áztatva; emelt ágyakon szárítva; szellőztetett raktárban tárolt pergamen. A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. 

A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. A rozmaring és a narancshéj gyógynövényes jegyei mutatkoznak. Kiegyensúlyozott barnacukoros édesség és finom csipkebogyó lecsengés jellemzi.

Ország: Burundi
Régió: Kayanza
Magasság: 1.800-1.950 méter
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Farm: Maruri
Ízvilág gyógynövényes jegyek
3.000 Ft

A Banti Nenka Guji régió magasabb pontjain nő, és a terület egyik legkiválóbb legletisztultabb ízvilágú kávéjaként lett Etiópia díjnyertes kávéja. Egy csésze ebből a frissen pörkölt kávéból és máris az etióp tájakon érezhetjük magunkat. Ezt a figyelemre méltó kávét a Guji zónában, magasan termesztik a kistermelők. A becsült termőterület összességében 70 600 hektár ebből 31 000 hektár kávécserje. Banti Nenkának megvan a gyümölcsössége, amelyet mindannyian elvárunk a guji kávéktól, de olyan intenzitású és finomított szinten, amelyet gyakran nem találunk.

Világosabb pörkölésnél a virágos aromák és bogyós gyümölcsös ízjegyek jellemzőek, míg egy sötétebb pörköléssel a csokis shake és banán ízek hozhatóak előtérbe. Ízjegyei elegánsan letisztultak és szárazak.

Eredet: Etiópia
Régió: Guji Kercha
Fermentálás: Napon szárított
Mosóállomás: Banti Nenka kávémosó
Magasság: 2.150m
Típus: Hairloom
Savasság: Magas
Testesség: Testes
Ízek: szirupos, gyümölcsös, banános shake
Aroma: virágos

3.000 Ft

Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.

Ország: Kenya
Régió: Nyeri
Mosó állomás: Kiandu
Magasság: 1.766 méter
Fajta: SL-28, SL-34, Ruiru 11
Feldolgozás: Mosott, dupla fermentáció
Zsák: 30kg GainPro
3.950 Ft 3.200 Ft

Uganda keleti részén fekszik Binyinyi városa 1.900 méteres magasságban, amely a Mount Elgon nemzeti parkban található nagyjából 140 km-re a Viktória tótól. A nemzeti park 1.279 négyzetkilométeren terül el és átnyúlik egészen Kenyáig, nevét pedig az Elgon vulkánról kapta amely 4.321 méterre magasodik. A vulkáni talaj és a hely klímája a gazdag vegetáció és állatvilág részeként kitűnő termesztési helye a kávénak is, nem véletlen, hogy ezt a kiváló specialty tétel is rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik. Csodálatos csészeprofilja van zöld tea és egres jegyekkel, Elsősorban a filter kávé kedvelőinek ajánljuk.

4.000 Ft

Az Anasora Estate a dél-etiópiai Guji régióban, Wocho Sololo kis közösségében található. Edame Tadesse egy harmadik generációs kávétermesztő, és nagy kávés családból származik. Az Anasora még mindig viszonylag kihasználatlan, ami azt jelenti, hogy a terület bőséges teret kínál a fiatal kávécserjéknek. A mikroklíma, a vörösesbarna talaj és az őshonos fajták adják az Anasora kávé egyedi tulajdonságait. Ez a tétel egy tipikus természetes feldolgozású kávé, krémes, kerek testességgel. A csészében piros bogyós gyümölcsök, étcsokoládé jegyek és aszalt gyümölcsök édessége jellemzi.

Eredet: Etiópia
Régió: Guji
Tulajdonos: Edame Tadesse
Feldolgozás: Természetes / Natural
Magasság: 1.900-2.000 méter
Típus: Hairloom
Ízjegyek: piros bogyós gyümölcsök, étcsokoládé jegyek és aszalt gyümölcsök

3.950 Ft

Az Umuco W'ikawa jelentése "a kávé fénye" - mert az itteni gazdálkodók úgy érzik, hogy a kávé irányfény számukra, irányt és jelentést ad nekik. Ennek az ambiciózus szövetkezetnek nagy tervei vannak, és nem csak a saját közösségük fejlesztésére. Már támogatják őket a helyi önkormányzati tisztviselők, akik elkötelezettek a Burundi kávéipar egészének megerősítése mellett, hogy hozzájáruljanak az emberek fenntartható bevételi forrásához országszerte. A Kayanza régió gazdái 20 km-t, 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetben most gyűjtőpontok működnek, és az eladásból befolyt összes pénz közvetlenül a gazdákhoz kerül. Céljuk a termelékenység növelése, az értéklánc megértése és a kávé minőségének javítása.

A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; a kávét egyszer erjesztik (12-14 órán át), és szárítóágyakon szárítják; ezután szellőztetett raktárakban tárolják (50 tonna kapacitás, átlaghőmérséklet 12-14°C); A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. Száraz feldolgozása Horamamában, Kayanza államban történik.

A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. Kellemes citromsav kiegyensúlyozott karamell édességgel kombinálva, miközben finom diójegyek jellemzik fűszeres utóízzel. Ajánljuk a filter kávék készítőinek.  Erről a tételről nem érdemes lemaradni.

Ország: Burundi
Régió: Rumonge
Magasság: 1.500-1.700 méter
Fajta: Bourbon
Feldolgozás: Mosott
Farm: Rwiri mosóállomás
Ízvilág Citrus, karamell, dió
3.400 Ft

Etióp kisbirtokos gazdálkodók termelik 1.900-2.000 méter magasan a helyi helyi örökletes arabica fajtáiból, és "Honey" módszerrel dolgozzák fel, melynek során a gyümölcsökről eltávolítják a héjat, de a babon hagyják a gyümölcshús egy részét megszáradni, ezzel egy nagyon finom, különleges kávét kapunk, amely gyümölcsös tónusú és virágos egyszerre. Illatoláskor és a csészében málna, méz, rózsabors és étcsokoládé jellemzi, a lecsengést pedig a málna és az étcsokoládé jegyei jellemzik.

3.950 Ft

Ugandát eddig mint robusta kávék exportálóját ismertük, viszot az utóbbi években néhány extra minőségű magas pontszámú specialty kávéval is megörvendeztettek bennünket. Az Elgon-hegy az ugandai kávétermelés szíve, és ezen a területen Uganda legkeresettebb mosott kávéi általában Buzabiti területéről származnak. Ez a magas pontszámú tétel a Bulaago Farmers' Association kistermelő tagjainak jóvoltából (Bulaago egy falu a kerületben). 140 gazda erős, egyenként átlagosan 5-6 zsák exportálható kávékülönlegességet termelnek évente.

Ez a kávé a csészében olyan, mintha az őszibarackot és a nektarint, narancslével vegyítenénk. Teljesen elképesztő, és a kávéban szinte hallatlan édesség az egész ízlelőbimbódat  elfoglalja. Csak egy idő után kezdik csiklandozni a nyelv hegyét a finom citrusos savak, és ahogy a savasság kitisztul, kellemes zöldteás keserűség vonul ki, teljes ízélményt teremtve. 

2.950 Ft

Az Etióp Kebir Uraga 2023-ban Afrika legkiválóbb kávéja címet nyerte el. A kávéfarm Guji híres kávétermelő régiójában található, Etiópia déli részén. Ezt a területet egyedülálló és ízletes kávébabjairól ünneplik, köszönhetően magas fekvésének, gazdag biológiai sokféleségének és termékeny talajának. Maga a farm 1.900-2.200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, ami ideális a hűvösebb hőmérsékleten virágzó Arabica kávénövények termesztésére. A táj buja és zöldellő, sűrű erdőkkel tarkítva, amelyek természetes árnyékot adnak a kávénövényeknek, alapvető tényező, amely hozzájárul a bab összetett ízének és aromás profiljának kialakulásához. A Kebir Uraga fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaz, olyan szerves folyamatokra összpontosítva, amelyek gazdagítják a talajt és elősegítik a biológiai sokféleséget. A kávét túlnyomórészt őshonos fák árnyékában termesztik, ami nemcsak a talaj termékenységének megőrzésében segít, hanem megvédi a növényeket a közvetlen napfénytől is. A Kebir Uragában készült kávé jellegzetes ízprofiljáról ismert, virágos és citrusos jegyekkel, őszibarack árnyalataival és finom teaszerű lecsengéssel.

4.950 Ft

Guji Etiópia ismertebb Yirgacheffe és Sidamo termőhelyei mellett fekszik. Ez egy „aneorobic" feldolgozású kiváló minőségű arabica kávé. Bizonyíték arra hogy Etiópia néhány termelője elkötelezett a minőségi kávék előállításában. Ízvilága gyümölcs tónusú, szantálfa, agavé szirup, enyhe jázmin illattal a csészében, citrusos útóízzel.

3.000 Ft

Kenya Kianjogu arabica kávénk az ország középső részéről, Nyeri vidékéről származik, ahol a megfelelő tengerszint feletti magasság és csapadékmennyiségnek köszönhetően kiváló kávé terem. Az alumíniumban és vasban gazdag vörösagyagos talaj nagyban hozzájárul a helyi termés különleges ízéhez. A közeli friss folyóvízben duplán megmossák a leszüretelt szemeket, majd "afrikai ágyon" szárítják a napon. A gondos szüretnek és szállításnak köszönhetően nagyon jó paraméterekkel érkezett a specialty zöldkávé, mely 88,5 pontot ért el a nemzetközi kávé szövetség tesztelésén. Fajtáit tekintve az arabica fajon belül:  SL34, SL28.

A Kenya Kianjogu arabicából gondosan készített kávé kiegyensúlyozott ízvilágú, narancsos, citrusos, karamella és passio gyümölcsös ízjegyekkel. Szeretettel ajánljuk a filter kávék kedvelőinek!

3.000 Ft

Etiópia a világ 5. legnagyobb kávétermelője és egyben a kávé őshazája. Az Etióp Yirgacheffe az ország déli területén található Yirgacheffe tartományból származik. Az itt 1700-2000 méter tengerszint feletti magasságban termő arabica kávék az ország legjobbjai.  A Yirgacheffet könnyed textúra és jól kiérezhető gyümölcsös édes ízvilág jellemzi. Évek óta a speciality kávék számos listáján a világ 10 legjobb kávéja között tartják számon.

2.950 Ft


Baragwi egy kis falu a Kenya-hegy déli oldalában, mely Afrika második legmagasabb csúcsa a Kilimanjaro után. A hegy igazából egy kialudt vulkán, ami 3 milló éve tört ki utoljára, területe ma nemzeti park. A kávétermelő farmerek helyi szövetségét Baragwi után nevezték el, melynek több ezer regisztrált tagja van. Guama, mely egyben egy helyi falu neve is, a kávé termelő szövetség 12 feldolgozó üzeméből az egyik, ahol mosott eljárással dolgozzák fel a kávécseresznyéket, melyeket aztán méretük alapján szortírozzák. Az "AA" a legnagyobb méretű és a legkomplexebb ízű kávébab. A gazdag vulkanikus talaj, az 1700 méter ad az itt termő arabica kávénak. A Kenya AA Top Baragwi Guama arabica kávé kiegyensúlyozott, finom friss gyümölcsös aromájú kávé.

Mind az Espresso, mind az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk, de leginkább az intenzív  ízek kedvelőinek!

3.200 Ft

Az Etióp Sidamo kávénk az ország déli részéből, Sidamo tartományból származik. E változatos klímájú vidék, mely buja zöld növényzettel borított, komplex ízek egész skáláját felvonultató kávékat terem. A kávébabok szemre kevésbé szépek, de kitűnő, harmonikus, csokis, citrusos ízű kávét lehet pörkölni belőle. Kóstoljon bele Afrika eredeti, sajátos ízvilágába !

3.000 Ft

Zanzibár az Afrikai Tanzániához tartozó szigetcsoport. Híres különleges fűszereiről (bors, szegfűszeg, kardamom, fahéj és vanília), mely a szigetek fő bevételét jelenti a turizmus mellett. Zanzibárnak kiváló fölrajzi adottságai vannak a kávécserje termesztéséhez is, területe azonban kicsi, így az innen származó kávé igazi ritkaságnak számít. Az Utengule gazdaság Tanzánia dél-nyugati vidékén és Zanzibáron termeszt kávét. A szigetről érkező kávéjuk igazi különlegesség, mosott arabica bourbon, mely rendkívül intenzív illatú. A belőle készített kávét kandírozott citromra emlékeztető aromája teszi igazán érdekessé.

2.400 Ft

Etiópia az arabica kávé szülőhazája. Innen indult világkörüli útjára, hogy meghódítsa ízével és erejével az embereket és megváltoztassa milliók sorsát. Etiópiában ma is megtalálható vadon növő kávécserje. Az Etióp Gyémánt arabica kávé kóstolását nem lehet kihagyni, mert szokatlanul határozott és elegáns herbális, citrusos ízjegyeket mutat.

3.000 Ft

Afrika a kávé szülőhazája. A kongói kivu ősi afrikai hangulatú, bogyós gyümölcsös ízvilágú, világosra pörkölt arabica kávé.

Termőterület:
Afrika a kávé szülőhazája, innen indult a világot meghódító útjára. Kelet-Kongó Kivu tartományát, ahonnan kávénk érkezik, a híres Tanganyika tó szegélyezi. Magas minőségű arabica bourbon kávék teremnek ezen a vidéken. A kávét hagyományosan kézzel szedik és dolgozzák fel.

A kávé jellemzői:
A kongói kivu közepes koffeintartalmú, bársonyosan testes, gazdag gyümölcsös ízvilágú arabica kávé. A világos színvilágú  speciális pörkölés, melyet ehhez a fajtához igazítottunk, kiemeli izgalmas ízvilágát.

Ajánlás:
Ajánljuk azoknak, akik szeretik a gazdag, gyümölcsös ízeket  Kiválóan alkalmas rövid és hosszú kávék, és tejes kávék készítéséhez egyaránt.

3.400 Ft

Mauritius  egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritiusi arabica kávénk a csodás trópusi őserdővel borított Black River Nemzeti Parkban fekvő 16 hektáros ültetvényről származik. A nemzeti parkban található a Chamarel-vízesés, mellette pedig a csodálatpos "hétszínű föld", ahol a homokdűnék a vulkanikus talajnak köszönhetően teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak.
Az ültetvényen minden év novemberében, az esős évszakban virágzik a kávécserje. A szüreti időszak májusban kezdődik és augusztusig tart. A most érkezett nedves feldolgozású Arabica Bourbon kávénkat júniusban szüretelték. A pörkölés profilt a fajtához igazítottuk, hogy a legtöbbet mutathasson magából. Kóstolja meg Ön is ezt a csodálatosan egységes, csokis ízvilágú karamellás jegyekkel bíró, alapvetően édes ízvilágú kávét! Igazi különlegesség, mely a csodálatos trópusi sziget hangulatát kelti minden cseppjében.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt! Alternatív kávéként készítve (Aeropress, pour-over, french press...stb) trópusi gyümölcsök ízei fedezhetők fel benne és jobban megmutatja gyümölcsös ízeit.

Olvassa el a blogban részletesen mauritiusi kávénk történetét. Elolvasom...

 

 

2.800 Ft

Arabica Red Bourbon 87 pontos magaslati kávénk Ruanda délnyugati részéről, Nyamagabe megyéből, Gitegából érkezett. A farmok itt 1700 méter tengerszint feletti magasságban terülnek el, ahol az éves átlaghőmérséklet 18.5 C fok. Az időjárási adottságok, a kiváló talaj igencsak kedvez a kávécseresznyék lassú érésének. A kávécseresznyéket kézzel szedik, nagy gondossággal mérik a cukortartalmát, hogy a legjobb időben legyen a szüret. Az arabica szemek mosott, azaz nedves feldolgozásúak. A farmerek szövetsége közösen dolgozza fel a termést, egy-egy gazda kisebb területet művel meg nagy gondossággal. A kávétermés minősége évről évre javul köszönhetően annak, hogy a kistermelők a haszonból is megfelelően részesülhetnek.

A feldolgozás természetes vízzel történik, a csatornában a felszínen úszó gyümölcsöket eltávolítják, hogy csak a nagy fajsúlyú egészséges szemek maradjanak. Ezután  egy speciális eljárás keretében a termés egy tartályba kerül, ahol víz hozzáadása nélkül 12-16 órán keresztül fermentálják, így édesebb ízeket erősítik. Ez idő alatt a gyümölcsöt körülvevő nyálkahártya elég laza lesz ahhoz hogy mosással eltávolítható legyen. Kétszer mossák át így a kávébabokat majd afrikai típusú szárító ágyakra terítik, és árnyékoló textíliák  alatt szárítják hogy a nap túlságosan ne égesse. Szárítási folyamat 16-21 napig tart. Ez idő alatt folyamatos odafigyeléssel naponta többször átforgatják, a hibás szemeket eltávolítják. (Részletesen itt olvashatod el a különböző kávéfeldolgozási módokat: klikk ide.)

A kávét kézzel szortírozzák Ruandában, hogy a hibás szemeket kiszedjék belőle. Azért kiváló minőségű a kávé, mert sok ember teszi hozzá lelkes munkáját. Itt megnézhetsz egy érdekes videót a szortírozásról. Klikk ide.

A Ruanda Gitega arabica kávénkat világosra pörköltük, így leginkább az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk. Fajtához igazított világos pörköléssel hangsúlyoztuk ki karamellás, picit barackos, narancsos ízvilágát. Filter kávéhoz, aeropresshez, french presshez kimondottan ajánljuk, amely eljárások során a gyümölcsös íze még inkább erősödik. Jó kávézást kívánunk!

3.000 Ft

Zambia tengerektől ezárt, fennsíkokkal tarkított ország Dél-Afrikában. Kávénk az ország közepén található Buni tartományból érkezik. A kávé termesztésének itt különös története van. 2006-tól, több mint 5 éven keresztül ugyanis rendkívüli szárasság volt az országban, mely kipusztította a cserjéket és a farmerek tönkrementek. Szerencsére néhány éve ismét csapadékosabbra fordult az időjárás és pár termelő új kávécserjék telepítésébe kezdett. Buni területén így csak új telepítésű ültetvények vannak.

A farm, ahonnan a zöld kávészemek érkeztek pontosan félúton van Lusaka, a főváros, és a Viktória-vízesés között. Gyönyörű, 1300 m magasan fekvő fennsík ez, ahol egyedülálló éghajlati viszonyok alakultak ki. A szüreti időszak a száraz évszakra esik, így a világon egyedülálló módon hosszú ideig a cserjén hagyják az érett kávécseresznyéket. Az alacsony páratartalomnak köszönhetően a szemek nem penészesednek meg és amikor bíborvörössé válnak, akkor szüretelik őket. Hasonlóan a szőlőhöz ezek igazából a kávé aszúszemei.

A belőle készített kávé alapvetően édes, trópusi gyümölcsös, mangóra hasonlító ízjegyekkel.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt!

 

 

2.850 Ft