Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü
0

ÁZSIAI KÁVÉK

Ázsia a tea és ma már a kávé kontinense is. 2015-ben először a történelemben több kávé fogyott világszerte, mit tea. Úgy tartják egyébként, hogy a kávét afrikai rabszolgák vitték Jemenbe, az Arab-félszigetre a 15. században. Az első kávékereskedők, annyira védték a kávé titkát, hogy szállítás előtt megfőzték a babokat, nehogy más csíráztatni és termeszteni tudja. Az 1600-as években egy szúfinak mégis sikerült a kávét kicsempésznie Jemenből Indiába. Indiában a kávét árnyékolók alatt termesztik, ízük általában testes és kevésbé savas. Saját különlegességük az úgynevezett  "monszun eljárás" mely során az óceáni párás szél járja át a kávébabokat. Napjainkban Ázsiában Myanmar, Vietnám, Thaiföld és Nepál, Kína a legújabb terület, ahol a kávé teret hódít.

Rendezés:
Nézet:

Laosz Ázsiában, Thaiföld és Vietnám között, található. Az ország tengerektől elzárt, államformáját tekintve szocialista köztársaság, melyben nagyrészt a lao nép lakik. Laoszi arabica kávénk az ország déli részén található, csodálatos, vízesésekkel tarkított, erdős Bolaven-fennsíkról származik. Az éghajlat itt a kávétermesztéshez kitűnő szubtrópusi monszun, az esős évszak általában májusban érkezik. Az itt termő kávébab kitűnő minőségű, igazi nemzeti kincs, amely nagyrészt egyelőre külföldi kézben van.

A Bolaven Farms nevű szervetezet, mely kávénkat termeli, a helyi organikus termelőket tömörítő magánkézben lévő vállakozás. Arabica Kent fajtájú kávé ez, melyet Indiában nemesítettek az 1920-as években a Typica fajtából kiindulva. (Olvasd tovább a kávé abc -ben!) A kávébabokat a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségben, helyben dolgozzák fel, szortírozzák és vákuumos csomagban szállítják, hogy a hosszú út során a nedvesség ne károsítsa a zöld kávészemeket.

Enyhén gyümölcsös, alapvetően édes ízvilágú kávé, melyet bátran ajánlunk elsősorban a hosszú kávék, tejeskávék kedvelőinek!

2.400 Ft

Thaiföld még fiatal ország a kávé termelők között, komolyan csak a 1970-es évektől folyik a termesztés. Az elmúlt években azonban ez a kis ország, természetesen nem ok nélkül, több elismert kávépörkölő mester figyelmét is felkeltette világszerte. Számunkra is kihívás megmutatni egy különleges új terület kiváló minőségű arabica kávéjának ízvilágát. 

Doi Chang, ahonnan kitűnő arabica kávénk ékezett, az ország északi részében, az úgynevezett "arany háromszögben" található. Ezen a magaslati vidéken még ma is az Akha törzs tagjai élnek ősi hagyományaik szerint. Falvaik és maguk által épített házaik régi idők különös hangulatát idézik.

A kávét termelő gazdaságok 1500-1700 méter tengerszint feletti magasságban találhatóak. A klíma kitűnő ezen a vidéken a kávécserjék szempontjából: kicsi a hőingadozás, megfelelő a csapadék mennyisége, sok az árnyékot adó fa. Az arany háromszögben minden adott  tehát kitűnő specialty kávék termesztéséhez. Doi Chang arabica kávénk egy nagyon aromás kakaós, mogyorós, mandulás ízvilágú kávé. Karakteres és különleges. Espressóként fogyasztva magvas ízvilága dominál, a hosszabb vagy tejes kávénak elkészítve lágyabb ízek is megjelennek benne.

 

2.400 Ft 2.000 Ft

A Nepál Mount Everest kávénk közvetlenül Kathmanduból érkezik. A Himalája lejtőin, a Trisuli folyó völgyében termesztik, ezt az igen jó minőségű arabica bourbon fajtájú kávét. A folyó vízesése következtében állandó a páratartalom. Nappal 25 foknál nincs melegebb éjszaka pedig 20 fok alá nem esik a hőmérséklet. A Kávé termesztéséhez kiválóak ezek a feltételek. A nepáli kávé különösen csersavmentes, ezért az erre érzékenyeknek különösen ajánljuk!

 

Tejes kávé készítéséhez a legidálisabb. Kellemes délutáni olvasgatás mellé a legjobb egy nepáli capuccino !

3.500 Ft

Jemenben már jóval az előtt is termesztettek kávét, hogy Afrikán kívül máshol is megjelent volna. A kávé mai napig vadon is terem. Mokka egy kis tengerparti város, a világon az első hely ahol kávéval kereskedtek. A Jemeni mocha kávénk Izmail térségből való. Itt a termesztés és feldolgozás módja az elmúlt 800 évben alig változott, a kemikáliák jószerivel teljesen ismeretlenek a termesztés igazából organikus. A vízhiány miatt a kávébabokat gyakran hagyják túlérni az ágakon és szárazon dolgozzák fel. Ennek eredményeképpen ezen a vidéken apróbb és keményebb babok fejlődnek ki. A Jemeni Mochát közepesen erősen pörköljük, hogy klasszikus csodás aromája, pikánsan csokoládés utóíze minél jobban megmutatkozzon.

2.400 Ft

Dél-nyugat Indiában, Mysore tartományban az első kávéültetvényt a 17. században létesítették. Ez az ország legnagyobb és legősibb kávétermő területe. A Gold Nuggets (jelentése: aranyrög), az indiai kávénál a kiváló minőség jelzője . A Gold Nuggets kávét különös figyelemmel kezelik és extra gondoskodással, kézzel válogatják. A babok erősebb ízűek, tiszták, egyformák, nincs bennük hibás szem. Az arabica kávészemek közepesen erős pörköléssel kiváló testes, csokoládés, gyümölcsös ízvilágot adnak. Alacsony a koffein tartalmuk és a belőle főzött kávé alacsony savtartalmú, így könnyen rabul ejt és sokak kedvencévé válik.

3.000 Ft

A Monsooned Malabar India különlegessége. A malabari területről (India dél-nyugati csücske) származó arabica kávé ez, mely száraz feldolgozással, úgynevezett monszun-eljárással készül. A nyers kávészemeket több hónapon át nyitott oldalú raktárban tárolják, az óceán felől érkező esős és párás levegő átjárja a szemeket. 15-20 cm vastagságban szétterítik, gyakran forgatják és így érlelik a zöldkávét ebben a május-júniustól kezdődő monszunos időszakban. A folyamat során a kávébabok megsárgulnak, csökken savasságuk és teljesen egyedi, új érzékszervi jellmzők alakulnak ki. Egyszerre van jelen egyfajta nehéz egyhangúság és bársonyos fűszeresség, kis csípősség az ízében.

2.000 Ft

Myanmar, hivatalosan Burma, Dél-Kelet Ázsiában található Thaiföld és India között. Területének jelentős része hegyekkel borított, az ország déli része termékeny síkság, természetes dzsungeleiben előfordul a tigris és a leopárd. Leginkább azonban csodálatos buddhista templomairól híres. Hegyvidéki őserdeiben őshonos növény a tea. A kávécserje bár nem őshonos, nagyon régen az 1930-as években a skótok telepítették be. A kávéfarm az ország északi területén, Mandalay megyében, a Himalája lejtőjén helyeszkedik el. Öreg, terebélyes fák adnak árnyékot a cserjéknek és védik a talajt az eróziótól. A gazdaság nehezen megközelíthető hegyvidéki területen fekszik 1200-1300 méteres tengerszint feletti magasságban, a szüret és a feldolgozás is meglehetősen körülményes, a farmereknek mégis megéri a sok fáradságot a termesztés, mert a Myanmar SL34 (az SL34-ről itt olvashatsz bővebben) egy igen különleges ízvilágú arabica Bourbon fajta. Testes, komplex aromájú kávé édes karamelles, édesgyökérre emlékeztető ízzel.

3.000 Ft