KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

KARIB-SZIGETEKI KÁVÉK

A Karib-szigeteken, Jamaicán, Dominikán, vagy akár Haitin minden adott a gondtalan, vidám élethez. Az idő mindig meleg, trópusi gyümölcsök érnek egész évben, a magas hűvös hegyeken pedig kitűnő a klíma a kávétermesztéshez. A kávék ízvilága épp oly színes és változatos mint a szigetvilág kultúrája. A világ egyik leghíresebb kávéja a jamaicai Blue Mountain, amely a sziget Kék-hegységének magas hűvös lankáin terem. A szigetlakók a kávétermelés nagy részét helyben elfogyasztják, így kevés marad az exportra.

Rendezés:
Nézet:

Jamaica egy Karib-tengeri szigetország. A Karib-tenger területe több mint 2 milló km2. Szigetvilága mintegy 1000 szigetből áll, melyek közül Jamaica az egyik legismertebb. A Blue Mountain hegység a főváros, Kingston mögött magasodik. Legmagasabb pontja a 2256 m magas Blue Mountain csúcs. Ez azt jelenti, hogy a kávé a világ legmagasabban termesztett kávéi közé sorolható. Jamaicát az éghajlata, földrajzi helyzete és geológiája együttesen ideális kávé termesztő hellyé teszi.

Matthew Wallen, a britt tengerészet kapitánya, 1746-ban érkezett Jamaicára, idővel szenvedélyének a növénytermesztésnek szentelte életét a szigeten. Mintegy 400 féle különböző kávécserje fajtát honosított meg a Blue Mountain hegységben.

A terület éghajlata hűvös és ködös, sok csapadék esik és a talaj jó víz elvezetésű. A több mint 8000 kisgazdaságban a teraszos művelés terjedt el a hegyvidék lejtői miatt. Jellemző a termesztésre, hogy a kávécserjéket banánnal és avokádóval vegyesen ültetik. A legnehezebb és legköltségesebb munka a betakarítás. A betakarítás időszaka októbertől márciusig tart. Így biztosítható, hogy csak a tökéletesen érett szemek kerüljenek szüretelésre. A kávészedőknek gyakran nem csupán a derekukra kötött kosarat kell megtölteniük majd kiüríteni egy 70 kg-os zsákba, hanem fel is kell tenniük a zsákokat a szállító eszközre majd a szállító eszközről egy gyűjtő medencéhez vinni. A feldolgozott kávé abban is különbözik az összes többi kávé fajtától, hogy exportra nem juta zsákokban, hanem  fahordókban szállítják. Fentieken kívül dolgos kezeknek és a kávé iránti elkötelezettségnek, valamint a szakértelemnek és a kávé iránti alázatnak köszönhetően, vált a jamaicai Blue Mountain kávé az ínyencek és a kávészakértők álmává.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy egy csésze jól elkészített kávéhoz több kávébabra van szükség, hogy maradéktalanul kijöjjenek a kávé jellegzetes ízei. Így az ízek teltek, kiegyensúlyozottak, valamint édesek lesznek és a kávé íze különlegesen hosszan megmarad, vagy, ahogy a szakértők mondják, a szájpadláson fejlődik ki.

A csomagban 20 db kapszula található, amely kompatibilis a legnépszerűbb nespresso kapszulás kávéfőző gépekkel.

4.990 Ft

Jamaica egy Karib-tengeri szigetország. A Karib-tenger területe több mint 2 milló km2. Szigetvilága mintegy 1000 szigetből áll, melyek közül Jamaica az egyik legismertebb. A Blue Mountain hegység a főváros, Kingston mögött magasodik. Legmagasabb pontja a 2256 m magas Blue Mountain csúcs. Ez azt jelenti, hogy a kávé a világ legmagasabban termesztett kávéi közé sorolható. Jamaicát az éghajlata, földrajzi helyzete és geológiája együttesen ideális kávé termesztő hellyé teszi.

Matthew Wallen, a britt tengerészet kapitánya, 1746-ban érkezett Jamaicára, idővel szenvedélyének a növénytermesztésnek szentelte életét a szigeten. Mintegy 400 féle különböző kávécserje fajtát honosított meg a Blue Mountain hegységben.

A terület éghajlata hűvös és ködös, sok csapadék esik és a talaj jó víz elvezetésű. A több mint 8000 kisgazdaságban a teraszos művelés terjedt el a hegyvidék lejtői miatt. Jellemző a termesztésre, hogy a kávécserjéket banánnal és avokádóval vegyesen ültetik. A legnehezebb és legköltségesebb munka a betakarítás. A betakarítás időszaka októbertől márciusig tart. Így biztosítható, hogy csak a tökéletesen érett szemek kerüljenek szüretelésre. A kávészedőknek gyakran nem csupán a derekukra kötött kosarat kell megtölteniük majd kiüríteni egy 70 kg-os zsákba, hanem fel is kell tenniük a zsákokat a szállító eszközre majd a szállító eszközről egy gyűjtő medencéhez vinni. A feldolgozott kávé abban is különbözik az összes többi kávé fajtától, hogy exportra nem juta zsákokban, hanem  fahordókban szállítják. Fentieken kívül dolgos kezeknek és a kávé iránti elkötelezettségnek, valamint a szakértelemnek és a kávé iránti alázatnak köszönhetően, vált a jamaicai Blue Mountain kávé az ínyencek és a kávészakértők álmává.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy egy csésze jól elkészített kávéhoz több kávébabra van szükség, hogy maradéktalanul kijöjjenek a kávé jellegzetes ízei. Így az ízek teltek, kiegyensúlyozottak, valamint édesek lesznek és a kávé íze különlegesen hosszan megmarad, vagy, ahogy a szakértők mondják, a szájpadláson fejlődik ki.

6.800 Ft

.

Turquino kávé a kubai kávémesterség és -hagyomány szimbóluma, és elragadó és egyedi kávéélményt kínál azoknak, akik elég szerencsések, hogy megízleljék.

 

 

A kubai turquino kávé, más néven Cuban High-Mountain kávé vagy Café Turquino, a kubai Sierra Maestra hegyekben termesztett, elismert és megkülönböztethető kávéfajta. Nevét Pico Turquino-ról kapta, amely Kuba legmagasabb csúcsa, ahol ennek a kávénak a nagy részét termesztik.

 

A régió egyedi földrajzi adottságai és éghajlata hozzájárul a kubai turquino kávé kivételes ízéhez és minőségéhez.

 

Földrajz és éghajlat: A Sierra Maestra hegység Kuba délkeleti részén található, és magas tengerszint feletti magasságáról, termékeny vulkáni talajáról és bőséges csapadékáról ismert. Ezek a tényezők ideális mikroklímát teremtenek a kávétermesztéshez. Ezen a hegyvidéken a nappali és éjszakai hőmérséklet-ingadozások is jelentős szerepet játszanak a kávé összetett ízvilágának kialakításában.

 

Fajták: A Sierra Maestrában termesztett elsődleges kávéfajták a Typica, a Bourbon és néhány hibrid. Ezeket a fajtákat Kubában hagyományosan generációk óta termesztik, és sajátos tulajdonságaik hozzájárulnak a kubai turquino kávé egyedi ízprofiljához.  A kubai turquino kávét árnyékban termesztik. A kávénövényeket nagyobb fák lombkorona alatt termesztik, védelmet nyújtva a közvetlen napfénytől és lassabb érési folyamatot biztosítva. Ez a módszer segít megőrizni a kávécseresznye finom ízeit, és elősegíti a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatot.

 

Kézi szedés és feldolgozás:

A kávécseresznyét gondosan kézzel szedik, hogy csak érett cseresznyét szüreteljenek, ami javítja a bab általános minőségét. A betakarítás után a kávébabot nedves feldolgozási eljárásnak vetik alá, melynek során eltávolítják a külső héjat és a pépet, és a kávébabot erjesztik, hogy eltávolítsák a maradék gyümölcsmaradványokat.

 

Pörkölés: A kubai turquino kávé jellemzően közepesen pörköljük, hogy kiemelje gazdag ízét. A pörkölési folyamat döntő jelentőségű a kávé ízprofiljának meghatározásában. Ezért kiemelt gondossággal , ügyelünk arra hogy a kávészemek tökéletes pörkölést kapjanak

 

. Ízprofil:

 

A kubai turquino kávét a kiegyensúlyozott ízprofilja miatt ünneplik. Gyakran csokoládé, dió és karamell jegyeket mutat, közepestől telt testtel és sima, hosszantartó lecsengéssel. A kávé savassága általában enyhe.

 

Kulturális jelentősége

 

: A kávé mélyen gyökerezik a kubai kultúrában és történelemben. A kubai turquino kávé régóta büszkeség a kubai emberek számára, és a kubai vendégszeretet hagyományos része. A kubai társasági összejövetelek szerves részét képezik a kávézási rituálék, mint például a "cafecito" (eszpresszószerű kávé) és a "colada" (a kis csészében felszolgált cafecito , amelyet barátok között osztanak fel) elkészítése. Elérhetőség: A korlátozott termelési méretek és a nemzetközi kereskedelem kihívásai miatt a kubai turquino kávé nem széles körben elérhető a globális piacon, mint néhány más jól ismert kávéfajta. Ezért nagy becsben tartják azok, akiknek volt alkalmuk megkóstolni.

3.000 Ft

A kávé történetének egyik legizgalmasabb állomása épp Martinique szigetéhez kapcsolódik. Egy elszánt francia tiszt Gabriel de Clieu 1723-ban Franciaországból hajóval vitt a karib-szigeti gyarmatra egy kávécserjét. Az út során sok nehézséggel, még kalóztámadással is megküzdöttek, végül elültette a féltve őrzött kávécserjét Martinique szigetén. Innen indult aztán tovább a kávé Közép-Amerikába és hódította meg Dél-Amerikát is.

A Martinique szigetéről érkező arabica kávénk bourbon fajtájú. Igazi édes, tejcsokoládés ízvilágú kávé készíthető belőle.

Ajánljuk espresso és tejes kávé készítéséhez egyaránt.

3.550 Ft

A Yauco Selecto kávé testes élményt nyújt, krémes, szinte vajas ízzel és lebilincselő utóízzel, amit egy csipetnyi csokoládé felhang tesz teljessé. A Yauco Selecto kávét közepesre pörköljük. A bab egyenletes pörkölése jól mutatja az elkészítéssel járó gondosságot. A Yauco Selecto kávé egy igazi specialty ültetvénykávé, amely a Hacienda Santa Ana-ról származik Puerto Rico délnyugati hegyeiből.

4.000 Ft
Karib tenger csodálatos szigetének édes terméke.
3.500 Ft

A Fernandez családi farm tulajdonosa Jose Maria Fernandez (Don Pepe) és fia, Luis. A kávét 140 hektáron termesztik; Ebből 70-et Caturra növényekkel telepítettek, a közelmúltban pedig 70 hektárt Catimor cserjékkel. Don Pepének három fia dolgozik a kávéüzletben - Luis, Enrique és Hipólito. A Fernández család a Caturra fajtával indította kávéprojektjét, de a 2015-ös kávérozsda fertőzés után elkezdték lecserélni a Caturras-t egy új Catimor fajtára, amely rozsdaállóbb fajta. Farmuk a jarabacoai Arroyo Bonito városában található, átlagosan 1.400 méteres tengerszint feletti magasságban. Ez az egyik legmagasabban fekvő kávéfarm, és a Jose Armando Bermudez Nemzeti Parkkal határos. Az ültetvény termése kiváló, egészen magas minőségű, specialty arabica. A csészében finom citromos gyümölcsökkel és csokoládés édességgel varázsolja el a kávérajongókat.

Ország:   Dominikai Köztársaság
Régió:   Barahona
Magasság:   1.400 méter
Fajták:   Caturra, Catimor
Feldolgozás:   Honey
Tulajdonos:   Fernandes család
Zsák mérete:   75 kg

3.400 Ft

A Fernandez családi farm tulajdonosa Jose Maria Fernandez (Don Pepe) és fia, Luis. A kávét 140 hektáron termesztik; Ebből 70-et Caturra növényekkel telepítettek, a közelmúltban pedig 70 hektárt Catimor cserjékkel. Don Pepének három fia dolgozik a kávéüzletben - Luis, Enrique és Hipólito. A Fernández család a Caturra fajtával indította kávéprojektjét, de a 2015-ös kávérozsda fertőzés után elkezdték lecserélni a Caturras-t egy új Catimor fajtára, amely rozsdaállóbb fajta. Farmuk a jarabacoai Arroyo Bonito városában található, átlagosan 1.400 méteres tengerszint feletti magasságban. Ez az egyik legmagasabban fekvő kávéfarm, és a Jose Armando Bermudez Nemzeti Parkkal határos. Az ültetvény termése kiváló, egészen magas minőségű, specialty arabica. A csészében finom citromos gyümölcsökkel és csokoládés édességgel varázsolja el a kávérajongókat.

Ország:   Dominikai Köztársaság
Régió:   Barahona
Magasság:   1.400 méter
Fajták:   Caturra, Catimor
Feldolgozás:   Honey
Tulajdonos:   Fernandes család
Zsák mérete:   75 kg

12.800 Ft