Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü
0

KARIB-SZIGETEKI KÁVÉK

A Karib-szigeteken, Jamaicán, Dominikán, vagy akár Haitin minden adott a gondtalan, vidám élethez. Az idő mindig meleg, trópusi gyümölcsök érnek egész évben, a magas hűvös hegyeken pedig kitűnő a klíma a kávétermesztéshez. A kávék ízvilága épp oly színes és változatos mint a szigetvilág kultúrája. A világ egyik leghíresebb kávéja a jamaicai Blue Mountain, amely a sziget Kék-hegységének magas hűvös lankáin terem. A szigetlakók a kávétermelés nagy részét helyben elfogyasztják, így kevés marad az exportra.

Rendezés:
Nézet:

A kávé történetének egyik legizgalmasabb állomása épp Martinique szigetéhez kapcsolódik. Egy elszánt francia tiszt Gabriel de Clieu 1723-ban Franciaországból hajóval vitt a karib-szigeti gyarmatra egy kávécserjét. Az út során sok nehézséggel, még kalóztámadással is megküzdöttek, végül elültette a féltve őrzött kávécserjét Martinique szigetén. Innen indult aztán tovább a kávé Közép-Amerikába és hódította meg Dél-Amerikát is.

A Martinique szigetéről érkező arabica kávénk bourbon fajtájú. Igazi édes, tejcsokoládés ízvilágú kávé készíthető belőle.

Ajánljuk espresso és tejes kávé készítéséhez egyaránt.

3.550 Ft

A Kuba Turquino a legjobb kubai kávé, tüzes és eredeti ízű, illata a kubai szivarra emlékeztet. A kubai Turquino hegy lejtőin 7-800 méteres magaságban, azaz alsóbb régiókban termesztik, ezáltal alacsonyabb savtartalmú , mint más közép-amerikai kávék. Az ültetvényeket állami tulajdonú szövetkezetek üzemeltetik, nem használnak műtrágyát, a kávétermesztés hagyományos kézi módszerekkel történik. A kuba turquino kávébab színe egyedülálló, valahol a barna és a sötétbarna között van. A belőle készített kávé kiegyensúlyozott, fűszeres telt aromájú, hihetetlenül hosszan tartó utóízének okát ma is titok övezi.

3.500 Ft