Kolumbia - La Luisa Lychee - Honey 250g
A Finca La Luisa, Kolumbiában 1.600-1.800 méter magasban található. 2020-ban a tulajdonos Juan Pablo Vélez elindított egy projektet, melynek célja egy új fermentálási eljárás rozsdamentes acél tartályokban, szén-dioxid befecskendezéssel. Ebből a tapasztalatból 2 évvel ezelőtt kifejlesztettek egy módszert a kávé gyümölcslével történő fermentálására. Ez lehetővé tette a gazdaság számára, hogy nagyon határozott és következetes profilokat hozzon létre és bővítse az ízek kínálatát. Ezeket a folyamatokat gyümölcsmézes eljárásnak nevezzük, ahol a hosszú fermentációs folyamat miatt nagyon összetett aromákat találtok majd a csészétekben, a grapefruit és licsi ízvilágával. Kapucziner laborjában mért értékek: Zöld kávébab Nedvesség tartalom 11,4% Víz aktivitás 0,52 Kávé sűrűség 74,8 kg /hl Pörkölt kávé koffein tartalom 266 Mg /dl antioxidáns tartalom 492 mg/dl |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
A Finca La Luisa, Kolumbiában 1.600-1.800 méter magasban található. 2020-ban a tulajdonos Juan Pablo Vélez elindított egy projektet, melynek célja egy új fermentálási eljárás rozsdamentes acél tartályokban, szén-dioxid befecskendezéssel. Ebből a tapasztalatból 2 évvel ezelőtt kifejlesztettek egy módszert a kávé gyümölcslével történő fermentálására. Ez lehetővé tette a gazdaság számára, hogy nagyon határozott és következetes profilokat hozzon létre és bővítse az ízek kínálatát. Ezeket a folyamatokat gyümölcsmézes eljárásnak nevezzük, ahol a hosszú fermentációs folyamat miatt nagyon összetett aromákat találtok majd a csészétekben, a grapefruit és licsi ízvilágával.
Ország: | Kolumbia |
Farm: | Finca La Luisa |
Tulajdonos: | Juan Pablo Vélez |
Magasság: | 1.600-1.800 méter |
Fajta: | Red Caturra |
Feldolgozás: | Honey |
Ízjegyek: | Grapefruit, licsi, rózsalikőr |
ízvilág | csokoládés, gyümölcsös |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |