KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kávés tudástár

Tudj meg Te is minél több érdekes dolgot a kávé világáról,  légy képben az új kávés trendek fogalmaival, szakkifejezéseivel ! Kávés tudástárunkat folyamatosan bővítjük, hogy minél több érdekes dolgot tudj meg a minőségi kávéról és készítéséről.
A legkiválóbb kávéfajták rendszerezése

Ezt a cikket azért írtam, hogy segítsek betekintést nyerni a kávék „Rolls-Royce-ának és Mercedesének” kategóriájába, öveket becsatolni, ez meredek lesz!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Tanzania Joseph Kayenge Specialty

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Tanzania Joseph Kayenge Specialty kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

A kézműves kávépörkölés

Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?

tovább olvasom...

A kávé családfája Nézd meg közelebbről a kávé családfáját! :)
Cup Of Excellence - a kávék

 

Cup Of Excellence - a kávék "Oscar-díja"

A Cup Of Excellence (továbbiakban "COE") versenyek 1999-ben kezdődtek. Jelenleg Brazíliában, Kolumbiában, Peruban, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában, Guatemalában, Hondurasban, Mexikóban, Burundiban, Etiópiában és Ruandában rendeznek versenyeket. A versenyben kizárólag kis tételben termelt microlot kávékkal lehet részt venni. A versenyre nevezés relatív egyszerű, be kell küldeni a mintát és be kell fizetni 450 dollár nevezési díjat.

Egészen biztosan a négy alap íz fog eszedbe jutni, hogyha a különböző ízekről kérdeznek: sós, savanyú, keserű és édes.
Az elmúlt időben még egy íz csatlakozott a listához: az umami. Szeretnéd tudni bővebben, mit is takar ez a név?
A kávézás története

Ez a cikk a kávézás eredetéről és történetéről meghatározó szól. Nem is gondolnád mennyi izgalom és kaland között jutott oda, hogy meghatározó reggeli italunk legyen.

 tovább olvasom ...

Kávés szakkifejezések - kávé abc

Tudd meg Te is, mit is jelentenek igazából a kávés szakma rövidítései és szakszavai ! 

Alapvető fogalmakat, szakkifejezéseket gyűjtöttük össze, rövid lényegre törő meghatározásokkal, úgy mint pl. arabica, robusta, blend, single origin, shg, shb, peaberry ... stb

 tovább olvasom ...

Cold brew - eszpresszó tonik készítése

Valószínűleg voltál már úgy kedves Olvasó, hogy a nagy melegben kívántad a kávét, az erejét, az ízét, mégsem ittál, mert olyan nagyon meleg van, meg úgy egyébként sem volt kedved bekapcsolni a gépet, vagy a gázlánggal még tovább melegíteni a lakást. Ha jártál már így, vagy esetleg egy átmulatott nyári éjszakaután reggel kerestél valami olyat, ami kávé is és jól is esik, akkor ez a Te cikked.

Kávé készítése - AeroPress®

Megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni AeroPress®-szel kávéd otthon, nyaraláson, vagy akár kirándulás közben. Tanácsok, irányelvek és tippek mindenkinek. Lépésről lépésre.

tovább olvasom...

Kávé készítése - espresso készítés otthon

Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni az espresso kávéd otthon. Az eszpresszógéptől független tanácsok, irányelvek és tippek mindenkinek. Lépésről lépésre.

tovább olvasom...

Kávé készítése - kotyogós kávéfőző

Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni a kávéd a hagyományos kotyogósodal.

tovább olvasom...

Kávéteszt - Nicaragua El Mozonte SHB - Baracklekvár vagy multivitamin?

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Nicaragua El Mozonte SHB kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kolumbia El Mirador

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Kolumbia El Mirador kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kapucziner Specialitás

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Kapucziner Specialitás blendünkről. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kenya Top Masai Peaberry

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból Kovács Botondnak a Kenya Top Masai Peaberry single origin kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Espresso Italiano

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának az Espresso Italiano blendünkről. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Melyik kávé illik hozzám? - csokis varázslat

Imádom a csokoládét és imádom ha a kávém is csokoládés ízvilágú.

tovább olvasom...

Melyik kávé illik hozzám? - reggeli kávéillat

A reggeli kávéillat ad erőt a felkeléshez. Mint a napsugár, feltölt energiával és jókedvvel, hogy simán induljon a napom.

tovább olvasom...