Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatod a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési tájékoztató értelmében.

Termékek Menü

Kávés tudástár

Tudj meg Te is minél több érdekes dolgot a kávé világáról,  légy képben az új kávés trendek fogalmaival, szakkifejezéseivel ! Kávés tudástárunkat folyamatosan bővítjük, hogy minél több érdekes dolgot tudj meg a minőségi kávéról és készítéséről.
Egészen biztosan a négy alap íz fog eszedbe jutni, hogyha a különböző ízekről kérdeznek: sós, savanyú, keserű és édes.
Az elmúlt időben még egy íz csatlakozott a listához: az umami. Szeretnéd tudni bővebben, mit is takar ez a név?
Cup Of Excellence - a kávék

 

Cup Of Excellence - a kávék "Oscar-díja"

A Cup Of Excellence (továbbiakban "COE") versenyek 1999-ben kezdődtek. Jelenleg Brazíliában, Kolumbiában, Peruban, El Salvadorban, Costa Ricában, Nicaraguában, Guatemalában, Hondurasban, Mexikóban, Burundiban, Etiópiában és Ruandában rendeznek versenyeket. A versenyben kizárólag kis tételben termelt microlot kávékkal lehet részt venni. A versenyre nevezés relatív egyszerű, be kell küldeni a mintát és be kell fizetni 450 dollár nevezési díjat.

A legkiválóbb kávéfajták rendszerezése

Ezt a cikket azért írtam, hogy segítsek betekintést nyerni a kávék „Rolls-Royce-ának és Mercedesének” kategóriájába, öveket becsatolni, ez meredek lesz!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Tanzania Joseph Kayenge Specialty

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Tanzania Joseph Kayenge Specialty kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Cold brew - eszpresszó tonik készítése

Valószínűleg voltál már úgy kedves Olvasó, hogy a nagy melegben kívántad a kávét, az erejét, az ízét, mégsem ittál, mert olyan nagyon meleg van, meg úgy egyébként sem volt kedved bekapcsolni a gépet, vagy a gázlánggal még tovább melegíteni a lakást. Ha jártál már így, vagy esetleg egy átmulatott nyári éjszakaután reggel kerestél valami olyat, ami kávé is és jól is esik, akkor ez a Te cikked.

Kávéteszt - Nicaragua El Mozonte SHB - Baracklekvár vagy multivitamin?

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Nicaragua El Mozonte SHB kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

A kávé családfája Nézd meg közelebbről a kávé családfáját! :)
Kávécserjét ültetnél?

Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.

Tovább olvasom...

A kávé feldolgozása

Mit jelent  a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!

Tovább olvasom...

Kávészüret

 

Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.

Gyere és olvasd tovább !

Kávé készítése - AeroPress®

Megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni AeroPress®-szel kávéd otthon, nyaraláson, vagy akár kirándulás közben. Tanácsok, irányelvek és tippek mindenkinek. Lépésről lépésre.

tovább olvasom...

Kávé készítése - espresso készítés otthon

Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni az espresso kávéd otthon. Az eszpresszógéptől független tanácsok, irányelvek és tippek mindenkinek. Lépésről lépésre.

tovább olvasom...

A kézműves kávépörkölés

Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?

tovább olvasom...

Kávéteszt - Espresso Italiano

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának az Espresso Italiano blendünkről. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Mit jelent az, hogy

Mi az a micro-lot specialty arabica kávé, és miért érdemes megkóstolni? A kávé világában az utóbbi évek egyik legizgalmasabb trendje a micro-lot specialty arabica kávék megjelenése. De mit is jelent pontosan a micro-lot, miért különlegesek ezek a tételek, és hogyan változtatják meg a kávézás élményét? Ebben a blogcikkben bemutatjuk a micro-lot specialty arabica kávék világát – és azt is, miért érdemes legalább egyszer megkóstolni őket!

Kávéteszt - Kenya Top Masai Peaberry

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból Kovács Botondnak a Kenya Top Masai Peaberry single origin kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kapucziner Specialitás

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Kapucziner Specialitás blendünkről. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kolumbia El Mirador

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Kolumbia El Mirador kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávé készítése - kotyogós kávéfőző

Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni a kávéd a hagyományos kotyogósodal.

tovább olvasom...