BLENDEK
A BLEND több kávé keveréke, mely különleges ízprofilt alkot. Fontos, hogy a különböző kávétípusok harmonikusan egészítsék ki egymást mind ízben, mind koffeintartalomban. A kávékeverékek pontos receptje természetesen szakmai titok. A Kapucziner Kávémanufaktúra saját blendjein feltünteti a különböző kávék keverési arányát.
A Kapucziner kézműves kávémanufaktúra Probat típusú pörkölőjét 1993.11.06-án hagyták el az első frissen pörkölt kávészemek. Az elmúlt 30 évben folyamatosan tökéletesítettük a kávébabok beszerzését, minőségének ellenőrzését és a pörkölési folyamatot, hogy mindig egyre jobb minőségű és egyre gazdagabb ízélménnyel bíró kávékülönlegeségeket tudjunk kínálni nektek. Mindezt a tudást és tapasztalatot használtuk a 30 éves jubileumi kávé blendünk megalkotásánál, melyet most elsőként a saját, új, szelepes fémdobozunkban kínálunk neked. Kóstold meg és tarts velünk a következő 30 évben is!
Kávépörkölő mesterünk úgy állította össze ennek a blendnek a receptjét, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. A kizárólag CUP of excellence győztes kávékból álló blend így világ körüli útra invitálja Önöket: Brazíliától Guatemala, Honduras, Costa Rica, Burundi érintésével egészen Etiópiáig tart utunk.
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves kávérajongónknak ezzel a különleges blenddel, mely mindig csak az ünnep előtt kapható a Kapuczinerben! A kávépörkölő mesterünk úgy állította össze a receptet, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. A Cup of Excellence győztes farmok kávéiból álló blend így világ körüli útra invitálja Önöket: Brazíliától Guatemala, Honduras, Costa Rica, és Nicaragua érintésével egészen Etiópiáig tart utunk.
A Kapucziner Specialitás 2016-ban a Kávékorzó független magazin által meghirdetett szavazáson a fogyasztók véleménye alapján Magyarország 10 legjobb kávéja között van. (A részleteket itt olvashatod.) Bátran ajánljuk nem csak mi, hanem a kedves és lelkes vásárlóink is!
A Kapucziner Specialitás 100% arabica arányú kávé , azaz blend, mely magában foglalja a világ jelentős termőhelyeit Indonéziától Kenyáig, Costa Ricától a Galapagos szigetekig. Összesen 10 fajta single origin kávé keveréke. Krémje dús, ahogy az a frissen pörkölt kávéknál tapasztalható, a cukrot megtartja, és megfelelően tartós is, mivel a fogyasztás végéig kitart, megfestve a csésze oldalfalát. A Kapucziner Specialitás íze gyümölcsös - citrus, bogyós gyümölcsök aromái keverednek az édes marcipános ízzel. Semmi savanyúság vagy kellemetlen íz nem tapasztalható amikor a citrust említjük, jelen esetben ez valódi üde gyümölcsösséget jelent. Utóíze közepesen hosszú, a gyümölcsös vonal mellet, mokkás, keserű csokis. Nagyon érdekes és változatos blend.
Tejes kávé alapjának ajánljuk, ugyanakkor nagyszerű ristretto és espresso készíthető belőle némileg magasabb hőfokon.
Ovassa el a Kávékorzó Független Kávémagazin tesztjét blogunkban. Tovább olvasom...
A Kapucziner Espresso Italiano az észak-olasz kávézási kultúrára alapozva összetevőként külön pörkölve készül, különösen figyelve, hogy az összetevők pörkölési szintje igazodjon a kávé jellegzetességéhez. A nagyon magas 90% arabica arány mellett is az volt a célunk, hogy a blend megfelelő cremát adjon, ezért magas fehérje tartalmú magaslati arabica alapanyagot használtunk, melynek fő vivője a bolíviai anaearob feldolgozású kávé .Alacsonyabb hőfokon az erőteljes mokkásság az uralkodó ízjegy. Magasabbra emelve a hőfokot a vezető ízvonal étcsokoládés-kakaós, háttérben pici marcipánnal, mogyoróval, dióval, itt-ott felbukkanó gyümölcsösséggel. Utóíze csokoládés, mokkás jellegű.
Elsősorban espresso és ristretto készítéséhez ajánljuk, de tejes italok alapjaként is megállja a helyét.
Ovassa el a Kávékorzó Független Kávémagazin tesztjét blogunkban. Tovább olvasom...
A Palermo Aranya 25% robusta és 75 % arabica tartalommal készül. Dél-amerikai és afrikai magaslati arabica kávékból áll, összesen 7 fajta kávé keveréke. A kávébabok közepesen sötét, egyenletes pörkölésűek. A megfelelően elkészített kávé krémje gyönyörű tigrismintásra csapolható, kellően vastag, a cukrot szépen lassan, süppedősen nyeli el, és kevergetés után is megmarad. Íze karamelles, étcsokoládés, grillázsos, határozottan jelen levő gyümölcsösséggel, nektáros aromákkal. Kortyolás közben még felfedezhetünk benne pörkölt magvas, mandulás-marcipános ízeket. Az egész blend ízvilága harmonikus és jól megkomponált. Testessége jó. Utóízében továbbviszi a csokis, gyümölcsös, mandulás vonalat.
Ajánljuk ristretto, vagy espresso készítéséhez, de tejes kávé alapjaként is nagyon kellemes. Érdemes kipróbálni!
Ovassa el a független kávékorzó tesztjét itt :
www.kavekorzo.hu
Bizonyára Ti is jártatok úgy hogy ittatok egy nagyon finom kávét és ízvilágát évek múltán is kerested. Így voltam Sziciliában egy igazi barokk városban, ahol tőlük teljesen szokatlan nem sötét pörkölésű és különleges muskotályos ízvilágú kávét kóstolhattam.Azóta kísérletezgettem és most bátran ajánlom a kávé ínyenceknek is. 100% single origin arabica minőségi gourmet kávé keverék, azaz blend. Tejcsokoládé színű, egységes pörkölésű kávébabok alkotják. A kávé lefolyása szép, a kávé krém állaga és olajossága jó, mintázódásra hajlamos. Ízét nehéz egységesen meghatározni, mert a hőfok változással más-más arcát mutatja meg. Kakaós-csokoládés, muskotály szőlős, mandulás-marcinápos aromák, fűszerességgel megbolondítva. Igazi kísérletezős blend. Koffeintartalma nem vészes, így bármikor fogyasztható. Testessége jó.
Espresso és ristretto készítéséhez ajánljuk elsősorban, de természetesen nem kizárólag.
Ezt a kávé keveréket, azaz blendet 31 év tapasztalattal, egy velencei pörkölő mester receptje szerint készítjük single origin arabica és robusta kávékból.70% arabica 30% Robusta . Elsősorban azoknak ajánljuk, akik régiónként is szeretnének megismerkedni az olasz kávézási kultúrával, jelen esetben a velenceivel. A kávészemeket közepesen sötétre pörköltük. Az elkészített kávé íze csokoládés, pörköltmagvas, nektárosan édeskés, leheletnyi gyümölcsösséggel. Testessége nagyon jó. Utóíze hosszú, kakaós, pirított magvas. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk, de nagyszerűen teljesített tejes italok alapjaként is (bár többek szerint vétek nem tisztán fogyasztani).
Olvassa el a független kávékorzó tesztjét itt : www.kavekorzo.hu
Ezt a kávé keveréket, azaz blendet 31év tapasztalattal, egy velencei pörkölő mester receptje szerint készítjük single origin arabica 70% és 30% robusta kávékból. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik régiónként is szeretnének megismerkedni az olasz kávézási kultúrával, jelen esetben a velenceivel. A kávészemeket közepesen sötétre pörköltük. Az elkészített kávé íze csokoládés, pörköltmagvas, nektárosan édeskés, leheletnyi i gyümölcsösséggel. Testessége nagyon jó. Utóíze hosszú, kakaós, pirított magvas. Elsősorban eszpresszónak ajánljuk, de nagyszerűen teljesített tejes italok alapjaként is (bár többek szerint vétek nem tisztán fogyasztani).
Itt elérhető a független kávékorzó tesztje : www.kavekorzo.hu
A Karib-tenger Gyöngye arabica gourmet kávé keverék, amelyet a Kapucziner kávépörkölő mesterének receptje alapján állítunk össze. Kizárólag kitűnő minőségű arabica kávékból áll, melyek a Karib-szigetkről, Martinique, Perto Rico, Dominika és Guadelope szigetéről származnak. Érdemes ristrettonak, vagy eszpresszónak elkészíteni, így aromája még inkább koncentrálódik, krémje középbarna, erős és tartós. Ízvilága édes, jellemzően gyümölcsös, utóíze sokáig megmarad, így téve hétköznapjait édesebbé és kellemesebbé.
Dél-Amrikába az 1700-as években érkezett a kávé és onnantól kezdve meghatározta a kontinens történelmét. Brazília ma is a világ legnagyobb kávétermelő országa. Rió de Janeiro pedig Brazília legszebb és leginkább varázslatos városa. A Riói Varázs kizárólag dél-amerikai arabica kávék keveréke. Egyik alapja a kimodottan csokis ízvilágú Barzil Mundo Novo, mely Sao Paulo környékéről való, ahol a farmereknek már több mint száz éves kávé termelői tapasztalatuk van. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Másik alapja az édes ízű, testes Brazil Excluziv Santos, melyet kézzel szedtek és a brazilok legkedveltebb Arabica Bourbon fajta kávéja. Természetesen e két arabicát kávét még több más helyi arabica fajta is kiegészít, hogy íze harmonikus és összetett legyen.
A Riói Varázs igazi dél-amerikai hangulatú kávé keverék, testes, édes, csokoládés ízvilággal. Varázslatos krémes hosszú utóízzel rendelkezik. Elsősorban az espresso kedvelőinek ajánlunk, de tejes kávéként is megállja a helyét.
A Jáva Mokka különleges, kétféle arabica kávé keveréke. Az egyik jemeni mokka, a másik pedig Jáva szigetéről származó arabika kávé. Két, számunkra egzotikus világ találkozása ez. A jemeni ősi kávés hagyományokat Indonézia sokszínűsége egészíti ki ebben a keverékben.
A markáns, sziruposabb utóízű kávé, melyet az espresso kedvelőinek ajánljuk. A reggeli ébredés biztos társa.