KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

INDONÉZ KÁVÉK

Indonézia hivatalos jelszava: Egység a sokféleségben. Az indonéz szigetvilág sok-sok kisebb-nagyobb szigetből áll, kultúráját a nagyfokú etnikai és kulturális sokszínűség jellemzi. Jáva szigetére 1696-ban holland telepesek vitték az első kávécserjéket. Ma Szumátrán, Jáván, Pápua Új-Guinea és Celebesz szigetének hegyvidékein találhatóak ültetvények. A szigetvilág termésére a kevésbé savas, aromadúsabb kávék jellemzőek.

Rendezés:
Nézet:

Aceh tartomány különleges területének szívében találhatóak kiváló kávéfarmok, ahol egész évben 20 Celsius-fok körüli átlaghőmérséklet uralkodik, bőséges csapadékkal és termékeny talajjal, ami ideális hely a kávétermesztés számára. A termelés 85%-a arabica, amivel Aceh nemcsak Indonézia, hanem Délkelet-Ázsia legnagyobb arabica kávétermelője is. A kávét itt árnyékban termesztik, és a felföld termelői egyedülálló metszési módszerükről ismertek. Körülbelül 1-1.5 méteren vágják le a törzset, emiatt a metszett kávéfák inkább kifelé nőnek, mint felfelé, ami egyedi esernyő alakú fát eredményez. Az itt termelt kávé alacsony savtartalmú, de merész szumátrai ízekkel büszkélkedhet. A csésze profilját karamelles édesség, vastag, sűrű test jellemzi, fűszeres ízjegyekkel.

Ország: Indonézia
Régió: Gayo magasföld, Közép Aceh régió
Tulajdonos: Permata Gayo közösség
Magasság: 900 - 2.400 méter között
Fajta: Tim Tim, Bourbon, Ateng (Catimor)
Feldolgozás: Félig-mosott
Zsák: 60kg GainPro
3.950 Ft 3.200 Ft

Szumatra szigetének északi csücskében található az Atu Lintang körzet, amely 1.500-1.600 tengerszint feletti magasságban fekszik. Irham Janus a Jagong Mill tulajdonosa és üzemeltetője, lányával Inával a kiváló minőségű tételek előállítására összpontosít. Szumátrán még mindig ritka az érett cseresznye szelektív betakarítása, de a Janus család teljes mértékben felügyeli az így történő szedést. Egyedülállóan egy szüreten belül 12 alkalommal csak az egyöntetű érett szemeket szüretelik. Ezért kávéjuknak nagyszerű az egyenletessége és tisztasága a környék többi kávéjához képest. A minta pörkölés tesztelése során többen is ebben a kávéban umami ízvilágot éreztek, amely blogunkban itt írunk bővebben.

3.490 Ft

A Kopi Luwak a világ legexkluzívabb, egyik legdrágább kávéja, igazi különlegesség, elképesztően zamatos, nehéz előállítani és emiatt hozzájutni is. A csészénkben gőzölgő kávé minőségét befolyásolja az alapanyag, a zöld kávébab minősége és számos további tényező is a pörköléstől magáig a kávéfőzés folyamatáig. A Kopi Luwakot (indonézül pálmasodró kávé) azonban egy egészen különleges „eljárás” teszi a világ legegzotikusabb és legdrágább kávéjává. Igen szokatlan módon „készítik elő” a fogyasztásra, mégpedig a maláj pálmasodró, más néven cibetmacska segítségével, aki szívesen fogyaszt gyümölcsöket és terméseket is. Például kedveli a kávécseresznyét, a kávé vörös húsú termését, melyben a kávébabok rejtőznek. A pálmasodró azonban csak a kávécseresznye puha külső húsát tudja megemészteni, a többi egyszerűen áthalad a szervezetén. Ekkor már csak fel kell kutatni és kézi erővel begyűjteni a kávészemeket.

Joggal tesszük fel a kérdést, hogy kinek jutott eszébe először összeszedni a kávészemeket a… földről. A válasz tulajdonképpen a helybeli lakosok találékonyságát és kávészeretetét jellemzi: a gyarmati időkben, mikor az indonéz és maláj szigetek Holland Kelet-India részét képezték, a holland telepesek megtiltották a helyieknek, hogy a kávét saját fogyasztásra szüreteljék, így fedezték fel maguknak a Kopi Luwakot, elvégre az nem szüretelés, ha a cibetmacska már egyszer megette. Persze nem kellett sok idő, és mások is felismerték, hogy a Kopi Luwak igazi kávékülönlegesség, jó ideje a világ legexkluzívabb kávéjaként tartják számon, és szinte aranyáron mérik.

Aki látta "A bakancslista" című filmet, annak biztosan rémlik valami a Kopi Luwakról, hiszen a film egyik legemlékezetesebb jelenetében éppen erről a kávéról beszélnek: a Morgan Freeman által játszott figura mutat egy cikket társának – akit Jack Nicholson alakít -, a férfi kedvenc kávéjáról, a Kopi Luwakról. Mindketten nevetésben törnek ki és a film itt éri el a csúcspontját.

Kellemes kávézást kívánunk!

 

12.000 Ft

Hogy mi is az a peaberry? Általában a két mag van a kávécseresznye belsejében lapos felükkel egymás felé fordulva. De előfordul hogy csak részben termékenyül meg a virág, ilyenkor csak egy mag van benne. Ezt nevezzük peaberry-nek, amely nem lapos hanem gömbölyű, hiszen volt elég helye a cseresznyén belül nagyra nőni. A peaberryt a termésből mindig kiszelektálják és külön értékesítik, különlegessége miatt.

Pápua-Új-Guinea a világ másik felén az Indonéz szigetvilágban helyezkedik el. Vad és természetes őserdő borítja a sziget nagy részét és megannyi vulkán. 1927-ben csempészték a szigetre a méltán híres, és manapság a világ legjobb kávéjaként számon tartott, Jamaikai Blue Mountain fajta kávécserjéit, hogy itt is meghonosítsák a legjobb minőségű kávéfajtát. Mivel az éjhajlat a két szigeten nagyon hasonló, illetve a talaj Pápua-Új-Guineában még termékenyebb, ezért az itt termelt kávé még zamatosabb. A Pápua Új Guineai kávéültetvények 1300 és 1800 m között találhatóak.

A Pápua Új Guineai kávé harmonikusan kerek ízű, kellemes illatú, enyhén savas. Telt íz, intenzív, közepesen erős zamat jellemzi, amely az egyik legjobb fajtatiszta kávévá koronázza ezt a típust.

Kóstold meg étcsokis kávészemünket, amikor a Pápua-Új-Guinea peaberry szemeket még tovább tökéletesítjük. Kattints ide.

3.000 Ft 2.400 Ft

Indonézia Nyugati részén található a világ 6. legnagyobb szigete Szumátra, melyet az egyenlítő középen keresztez. Indonézia a harmadik ország a világon, ahol kereskedelmi célokra termelnek kávét. Az első szállítmány 1711-ben a hollandok hozták Európába összesen 450 kg-ot, tíz évvel később már a mennyiség 60 000 kg nőtt. A legjobb kávékat Aceh régióban termelik. Itt 10 őslakos etnikai csoport él. Egyik ilyen csoport a Gayo akik a tartomány legmagasabb részén élnek tengerszint felett 1600-1700 magasságban. Kis gazdaságokban dolgoznak, rendkívül figyelve a szüretre és a feldolgozás minőségére, így képesek a legmagasabb pontszámú specialty minősítésű kávék előállítására. Ehhez a térség legjobb feldolgozója, a Jagong szumátrai feldolgozó munkájára is szükség van. A 2019-es szüret igazán különleges minőségű lett. A pörkölők versenyeznek, hogy hozzájussanak ehhez a különlegességhez.

Gondosan és szakszerűen készített Litong kávénk étcsokoládé, fahéj és eper ízvilágát is megcsillantja.

3.000 Ft

A kávécserje 1696-ban érkezett holland telepesek által Jáva szigetére. Indonézia lett az első nem afrikai állam, ahol nagyban termesztettek kávét. A szigetvilág éghajlata egyenlítői, rengeteg ma is működő vulkán teszi termékennyé a talajt és relatív sok a csapadék is. Az Indonéz Jáva kávé ezen ideális körülmények között terem, alacsony koffein tartalmú, alcsony savtartalmú ízletes, édes, fűszeres kávé. Oly sokszínű és izgalmas, mint e sokrétű szigetvilág. Az eszpresszó kedvelőinek ajánljuk.

3.200 Ft

Pápua-Új-Guinea az Indonéz szigetvilágban, a világ másik felén helyezkedik el. Vad és természetes őserdő borítja a sziget nagy részét és megannyi vulkán. 1927-ben csempészték a szigetre a méltán híres, és manapság a világ legjobb kávéjaként számon tartott, Jamaikai Blue Mountain fajta kávécserjéit, hogy itt is meghonosítsák a legjobb minőségű kávéfajtát. Mivel az éjhajlat a két szigeten nagyon hasonló, illetve a talaj Pápua-Új-Guineában még termékenyebb, ezért az itt termelt kávé még zamatosabb. A Sigri ültetvény a Wahgi-völgyben, az ország nyugati hegyvidékén található 1500 méter tengerszint feletti magasságban. Az érett kávécseresznyéket kézzel szedik, szelektálják. A feldolgozást a szüret napján megkezdik. Mosott eljárásal dolgozzák fel a termést, szigorú ellenőrzés mellett. A kávébabokat a napon szárítják. A Sigri farmon a víz és őshonos madarak védelmére is nagy hangsúlyt fektetnek. A kávécserjék részleges árnyékolását őshonos fákkal oldják meg.
A Pápua Új-Guinea Sigri kávénk alapvetően komplex édes ízvilággal jellemezhető enyhén füstös hangulattal. Az esperesso és tejes kávék kiváló alapanyaga.
 

3.000 Ft

A csendes-óceáni Fülöp-szigetekre a 18. század elején került a kávécserje. Sagada a szigetcsoport északi részén található hegyvidéki tartomány központja, az arabica kávé fővárosa. Sagada környékén a kávét nagy magasságokban a termékeny talajú hegyoldalakban termesztik. Közepesen testes, harmonikus, a hozzá illesztett pörkölés kiemeli telt, édes, enyhény fűszeres ízét. Eszpresszóhoz ideális, hosszú kávékkal is élmény a fogyasztása.

3.200 Ft