Kávés Blog
Kávés blog, melyben sok érdekesség derül ki a kávéról.

A kávéban semmi sem marad sokáig ugyanaz, a termelők mindig új és továbbfejlesztett módszereket keresnek, hogy megkülönböztessék magukat, alakítsák kávé ízprofiljukat, és izgalmas és érdekes ízeket kínáljanak a pörkölőknek és a fogyasztóknak az egész világon. Néha egy kis kísérletezés és találékonyság nagy utat jelenthet anélkül, hogy újra ki kellene találni, ezért érdekel bennünket az anaerob környezeti fermentáció növekvő népszerűsége.

Mit jelent a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!

Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.
Gyere és olvasd tovább !

A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.

Mi az a micro-lot specialty arabica kávé, és miért érdemes megkóstolni? A kávé világában az utóbbi évek egyik legizgalmasabb trendje a micro-lot specialty arabica kávék megjelenése. De mit is jelent pontosan a micro-lot, miért különlegesek ezek a tételek, és hogyan változtatják meg a kávézás élményét? Ebben a blogcikkben bemutatjuk a micro-lot specialty arabica kávék világát – és azt is, miért érdemes legalább egyszer megkóstolni őket!

Az érett kávécseresznye meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében elhelyezkedő magok uralják. A kávécseresznye aszalt gyümölcshúsát "cascara"-ként te is megkóstolhatod.