Blog
A kávéban semmi sem marad sokáig ugyanaz, a termelők mindig új és továbbfejlesztett módszereket keresnek, hogy megkülönböztessék magukat, alakítsák kávé ízprofiljukat, és izgalmas és érdekes ízeket kínáljanak a pörkölőknek és a fogyasztóknak az egész világon. Néha egy kis kísérletezés és találékonyság nagy utat jelenthet anélkül, hogy újra ki kellene találni, ezért érdekel bennünket az anaerob környezeti fermentáció növekvő népszerűsége.
Mit jelent a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!
Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.
Gyere és olvasd tovább !
A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.
Az érett kávécseresznye meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében elhelyezkedő magok uralják. A kávécseresznye aszalt gyümölcshúsát "cascara"-ként te is megkóstolhatod.