KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kávé "Rainforest Alliance Certified" minősítéssel

A Kapucziner Kézműves Kávépörkölő egyes termékei "Rainforest Alliance Certified" minősítésűek. Sokszor láttuk már a zöld békát és van valami elképzelésünk, hogy köze lehet az esőerdőkhöz, vagy a környezetvédelemhez, hiszen színe is ezt hangsúlyozza. Most, a Föld napján annak járunk utána, mit is jelent ez a jel és mit biztosít pontosan egy termékkel kapcsolatban.

Az 1986-ban alapított Rainforest Alliance egy nemzetközi non-profit szervezet, amely célul tűzte ki a trópusi erdők megőrzését. Olyan gazdaságilag és társadalmilag életképes fejlesztéseket támogatnak, amelyek megfelelő alternatívát jelentenek az esőerdőket pusztító legeltetés, turizmus, mezőgazdasági gyakorlatok és erdőégetés helyett. 

Több mint 100 fajta termény (kávé, kakaó, tea,..stb.) nyerheti el a Rainforest Alliance Certified™ logó használatát, amennyiben a farm gazdálkodása megfelel az 1970-es évek óta működő Sustainable Agriculture Network (SAN) követelményeinek. A minősítést tulajdonképpen a SAN biztosítja. A szervezet technikai segítséget és tréninget is nyújt a megfelelő gazdálkodási formák kialakításhoz. 

Fontos, hogy nem magát a terméket, terményt, hanem a farmot, gazdaságot minősít a szervezet.
Egy minősített gazdaságban:

  • tilos az erdőirtás
  • kötelező a megfelelő talajvédelmi technikák alkalmazása
  • minimalizálni szükséges az energia, víz és agro-kemikáliák használatát
  • csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását
  • védeni kell az őshonos ökoszisztémát


A guatemalai El Injerto farm is rendelkezik ilyen minősítéssel. Szívesen ajánljuk sokak kedvencét a Guatemela Finca El Injerto kávénkat nektek!

Finca Las Nubens már egy régebbi zsák, amiből azóta barista kötény készült és el is kelt az újrahasznosítás és környezetvédelem jegyében. :)

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kávé lexikon