Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

Blog

A kézműves kávépörkölés

Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?

tovább olvasom...

A kávé családfája Nézd meg közelebbről a kávé családfáját! :)
A kávézás története

Ez a cikk a kávézás eredetéről és történetéről meghatározó szól. Nem is gondolnád mennyi izgalom és kaland között jutott oda, hogy meghatározó reggeli italunk legyen.

 tovább olvasom ...

Az otthoni kávépörkölés tudománya

Izgalmas kérdés után járunk. Érdemes-e nekilátni otthon kávét pörkölni, és hogyan?

 

Kávés szakkifejezések - kávé abc

Tudd meg Te is, mit is jelentenek igazából a kávés szakma rövidítései és szakszavai ! 

Alapvető fogalmakat, szakkifejezéseket gyűjtöttük össze, rövid lényegre törő meghatározásokkal, úgy mint pl. arabica, robusta, blend, single origin, shg, shb, peaberry ... stb

 tovább olvasom ...

Cold brew - eszpresszó tonik készítése

Valószínűleg voltál már úgy kedves Olvasó, hogy a nagy melegben kívántad a kávét, az erejét, az ízét, mégsem ittál, mert olyan nagyon meleg van, meg úgy egyébként sem volt kedved bekapcsolni a gépet, vagy a gázlánggal még tovább melegíteni a lakást. Ha jártál már így, vagy esetleg egy átmulatott nyári éjszakaután reggel kerestél valami olyat, ami kávé is és jól is esik, akkor ez a Te cikked.

Kávé készítése - AeroPress®

Megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni AeroPress®-szel kávéd otthon, nyaraláson, vagy akár kirándulás közben. Tanácsok, irányelvek és tippek mindenkinek. Lépésről lépésre.

tovább olvasom...

Kávé készítése - espresso készítés otthon

Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni az espresso kávéd otthon. Az eszpresszógéptől független tanácsok, irányelvek és tippek mindenkinek. Lépésről lépésre.

tovább olvasom...

Kávé készítése - kotyogós kávéfőző

Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet a legjobban elkészíteni a kávéd a hagyományos kotyogósodal.

tovább olvasom...

Kávéteszt - Nicaragua El Mozonte SHB - Baracklekvár vagy multivitamin?

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Nicaragua El Mozonte SHB kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kolumbia El Mirador

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Kolumbia El Mirador kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kapucziner Specialitás

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Kapucziner Specialitás blendünkről. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Kenya Top Masai Peaberry

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból Kovács Botondnak a Kenya Top Masai Peaberry single origin kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Espresso Italiano

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának az Espresso Italiano blendünkről. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Saját kávécserje nevelése

Általában a kávéimádók előbb vagy utóbb, kíváncsiságuk miatt, saját kávécserje nevelésébe fognak. A látszólag könnyűnek tűnő feladat azonban néhány fontos alapfeltétel biztosítása nélkül hamar nehézségekbe ütközhet.

Tovább olvasom...

Kávécserjét ültetnél?

Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.

Tovább olvasom...

A kávé feldolgozása

Mit jelent  a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!

Tovább olvasom...

Kávészüret Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben. Gyere és olvasd tovább !
Abraham Miroslav - a hónap kávérajongója - 2016/11

Az első kávés emlékem egy tasak vaníliás cappuccinóhoz kötődik, amit 18 éves koromban fogyasztottam el. Abban az időben mit sem sejtettem arról, hogy 10-15 évvel később a kávé lesz az egyik szenvedélyem. Évekkel később elkezdtem minőségi kávékat fogyasztani, ez pár éve elvezetett a manufaktúrás kávékhoz...

tovább olvasom...

Miért jobb, ha frissen pörkölt kávét vásárlunk? A kávéról kialakult egy olyan vélemény, mi szerint a kávé tartós élelmiszer, íze sokáig változatlan, hiszen, nincs ami tönkre menjen benne. Ez azonban téves feltételezés, mivel a kávéban már a pörkölést követően beindulnak bizonyos enzimatikus és bakteriális bomlási folyamatok, ami befolyásolja a minőségét.

Kovalcsik Attila - a hónap kávérajongója - 2016/10 Gondolatok és hangulatok. Mi is jut eszébe Kovalcsik Attilának egy jó etióp kávé kortyolgatása közben?
Dr. Berta Miklós - a hónap kávérajongója - 2016/09

Ebben a hónapban Dr. Berta Miklós írta meg történetét, hogyan is lett kávérajongó és véleményét a Kapucziner kávéiról. Beszélgessünk a kávéról!

Egyetemista voltam (Istenem, de régen is volt!), amikor kávézni kezdtem. Akkor kizárólag csak egy szempont volt a kávé kiválasztásában, dobjon fel, hogy késő éjjel is éber tudjak maradni. Volt olyan nap, amikor hat igazi, szívdobogást okozó espresso-t ittam! Aztán négy évig egyáltalán nem ittam kávét. Kíváncsi voltam, hogy le tudok-e mondani róla. tovább olvasom...

Czap Zsigmond - a hónap kávérajongója - 2016/08

Ma Czap Zsigmond írja meg történetét, hogyan is lett kávérajongó és véleményét a Kapucziner kávéiról. Beszélgessünk a kávéról!

tovább olvasom...

A tökéletes ízű kávé készítése

Mi is az őrlés finomságának, a készítési időnek és sok más tényezőnek, aránynak a kihatása a csészénkben gőzölgő kávéra? Egyszerű magyarázatok, melyek segítségével megértheted az összefüggéseket, hogy aztán ezek ismeretében még jobbra tudd készíteni otthoni kávédat!

Egészséges-e a kávé?

A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.

tovább olvasom...

Horváth Gergely - a hónap kávérajongója - 2016/07

Ma Horváth Gergely írja meg történetét, véleményét. Beszélgessünk a kávéról!

tovább olvasom...

Hoffman Gabi - a hónap kávérajongója - 2016/06

Ma Hoffman Gabi írja meg történetét, véleményét. Beszélgessünk a kávéról!

Jánossal és a kávéival Bori, akivel korábban együtt is dolgoztam, ismertetett meg. Abban az időben ők szállították a kávét az irodánkba. Pár héten belül a kávfogyasztás jelentősen megugrott. :) Nemcsak a dolgozók, de a tárgyalásokra érkező ügyfelek is éltek a lehetőséggel, hogy végre egy jó kávét igyanak.

tovább olvasom...

Mit jelent az, hogy

Mit is jelent pontosan a "micro-lot" kifejezés? Hát nem is olyan könnyű ezt meghatározni.

tovább olvasom...

Látogatás a kávéfarmon

Egy kávépörkölő számára mindig nagy izgalommal jár, amikor lehetősége nyílik a kávét termelő farmon megtekinteni a következő alapanyagot. Talán nem is sejtitek, hogy a pörkölő számára milyen fontos minden apró részlet ismerete, hogy a lehető legjobbat hozza ki az alapanyagból.

tovább olvasom...

Kávé

Mit jelent a "Rainforest Alliance Certified" magyarul és mit is biztosít egy termékkel kapcsolatban?

tovább olvasom...