Szállítási kedvezmények: 8.000 Ft vásárlás felett mindössze 699 Ft-ért, 12.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet!
Jó válogatást és kellemes kávézást kíván a Kapucziner csapata!
Köszönöm
Termékek Menü

kávé lexikon

2021. 01. 10. 20:11:49

A kávéban semmi sem marad sokáig ugyanaz, a termelők mindig új és továbbfejlesztett módszereket keresnek, hogy megkülönböztessék magukat, alakítsák kávé ízprofiljukat, és izgalmas és érdekes ízeket kínáljanak a pörkölőknek és a fogyasztóknak az egész világon. Néha egy kis kísérletezés és találékonyság nagy utat jelenthet anélkül, hogy újra ki kellene találni, ezért érdekel bennünket az anaerob környezeti fermentáció növekvő népszerűsége.

2019. 03. 19. 12:49:37

Ezt a cikket azért írtam, hogy segítsek betekintést nyerni a kávék „Rolls-Royce-ának és Mercedesének” kategóriájába, öveket becsatolni, ez meredek lesz!

tovább olvasom...

2016. 11. 21. 14:29:53
Nézd meg közelebbről a kávé családfáját! :)
2016. 11. 18. 13:47:07

Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.

Tovább olvasom...

2016. 11. 10. 12:21:07

Mit jelent  a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!

Tovább olvasom...

2016. 10. 14. 07:51:53

 

Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.

Gyere és olvasd tovább !

2016. 07. 28. 10:28:13

Mi is az őrlés finomságának, a készítési időnek és sok más tényezőnek, aránynak a kihatása a csészénkben gőzölgő kávéra? Egyszerű magyarázatok, melyek segítségével megértheted az összefüggéseket, hogy aztán ezek ismeretében még jobbra tudd készíteni otthoni kávédat!

2016. 06. 09. 12:09:22

A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.

tovább olvasom...

2016. 05. 13. 11:41:47

Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?

tovább olvasom...

2016. 05. 09. 10:44:48

Mit is jelent pontosan a "micro-lot" kifejezés? Hát nem is olyan könnyű ezt meghatározni.

tovább olvasom...