KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kávézni? Angliában?

Te-ázol? Kérdezhetnénk egy angoltól, ami egy csapásra magában foglalja az állandó esőzés és teázás angol jellegzetességét. A valóság azonban az, hogy a héten Londonban járván, a ragyogó napsütés mellett leginkább az lepett meg, hogy a reggeli utcai csúcsforgalomban, 10-ből 8 ember kávéspoharat egyensúlyozott a kezében és bőszen szürcsölgette a forró nedűt.

Kicsit jobban szétnézvén már nem is voltam annyira meglepődve, hogy minden utca sarkán találok egy kávézót, ami legtöbb esetben valamelyik nagy nemzetközi hálózat üzlete, de azért van bőven független kávézóból is. Választék tehát van bőven, a minőség azonban ugyanúgy hullámzó, mint idehaza, érdemes tehát jobban megnézni, hova térünk be. Mivel üzleti úton voltam, ezért nem volt időm a város másik végében elhelyezkedő helyekre ellátogatni, így megpróbáltam a közelemben lévő helyekből a jobbakat kimazsolázni.

Londonban végül a Monmouth Coffee Company üzletébe jutottam el, ahol saját pörkölésű kávékat árulnak és ebből készítik a forró italaikat. Kicsit 8.00 előtt érkeztem, úgyhogy másokkal együtt toporogtam a nyitásra várva, amikor végül már 10-en tolongtunk, hogy elmondhassuk reggeli kívánságunkat. A rendelésekből, és a táblán szereplő kínálat sorrendjéből azért mindjárt látni, hogy itt nem az olasz kávékultúra felől közelítettek a helyiek, hanem a tejjel készített tea irányából, ne lepődjünk meg tehát ha a Latte, Cappucino, Flat White megelőzi az eszpresszót, amiből mindenképpen duplát próbálnak az emberre tukmálni, de azért végül csak elfogadják, hogy egy szimpla is elég lesz. Sebaj, a két barista szorgalmas munkájának köszönhetően, hamarosan már jókedvűen kóstoltam a kellemesen citrusos, de egyáltalán nem savanyú eszpresszót és örömmel nyugtáztam, hogy azért itt is lehet jó kávét fogyasztani.

Másnap, Bradley barátom ajánlására, Oxfordban tévedtem be a Missing Bean hangulatos kávézójába, ami egy nagyon egyszerű, mégis remek hely. A sarokban megbúvó La Marzocco kávégép jó ajánlólevél, és nem is kellett csalódnom, bár itt nem vették be, hogy én tényleg szimpla eszpresszót kérek, és egy duplát szolgáltak fel. :) Meglepő módon ez a kávé is nagyon hasonló volt a Londonihoz, kellemesen citrusos, de nem túlságosan, pont ahogy a mostani trendeknek megfelelően lennie kell. Ha nem ittam volna előtte két másik kávét aznap, akkor valószínűleg még aludni is tudtam volna, így viszont előbb elkészültem a rám bízott feladatokkal. Mindkét helyet bátran ajánlom a környéken járóknak, egy rövid kikapcsolódás és egy jó kávé itt nem okoz majd csalódást.

 

Németh Krisztián, 2016.02.20.