kávétúra - útleírások
Akár egy-egy nyaralás alkalmával is megtapasztalhatjuk, az olaszok nagy kávéfogyasztó nemzet, ugyanakkor kávézási kultúrájuk sok mindenben eltér a miénktől. Közel fél éves milánói tartózkodásom során bőven volt időm ezt megfigyelni, részt venni benne - ezen tapasztalataimat fogom megosztani az alábbi sorokban, laikus szemszögből.
Egy kávépörkölő számára mindig nagy izgalommal jár, amikor lehetősége nyílik a kávét termelő farmon megtekinteni a következő alapanyagot. Talán nem is sejtitek, hogy a pörkölő számára milyen fontos minden apró részlet ismerete, hogy a lehető legjobbat hozza ki az alapanyagból.
Te-ázol? Kérdezhetnénk egy angoltól, ami egy csapásra magában foglalja az állandó esőzés és teázás angol jellegzetességét. A valóság azonban az, hogy a héten Londonban járván, a ragyogó napsütés mellett leginkább az lepett meg, hogy a reggeli utcai csúcsforgalomban, 10-ből 8 ember kávéspoharat egyensúlyozott a kezében és bőszen szürcsölgette a forró nedűt.