Keresés
Keresési feltételek
A keresési feltétellel megegyező termékek
Ez az organikusan termesztett kávé a chiapasi Jaltenango-i gazdák közösségétől származik. 2011-ben ezek a gazdák összefogtak, hogy anyagilag túléljék a kávérozsdás katasztrófáját a régióban. Azóta közösen fektetnek be gazdaságaik megújításába, és profitálnak egymás támogatásából. A kávé 1.200 és 1.500 méter tengerszint feletti magaslaton nő, tehát "magaslati" arabica kávé. A közösség a „Finca el Flamingo” márkanév alatt árulja kávéját. Ez a név a yucatáni Celestún halászfalu iránti nagy szereteten alapszik. A hely bennfentes tipp, mint az egyik legjobb visszavonulásra alkalmas hely. A nagy természetvédelmi terület flamingóknak és más vízi madaraknak ad otthont. A betakarítást januártól áprilisig kézzel végzik. Az első szállítások márciusban hagyhatják el Veracruz kikötőjét. A nedves feldolgozás a gazdaságok közelében, kézi malomban történik és ugyanez vonatkozik a szárításra is. Szárítás után a pergament zsákokban szállítják a comitáni szárítóba. A gyönyörű, színes Jute & GrainPro táskákba csomagolva a kávét Veracruzba szállítják és onnan hajózik be Európába, hogy a Kapucziner kávérajongóihoz is eljusson. A csészében édes karamellás és mandulás jegyekkel és ízes lédús, piros almával jellemezhető.
Régió: Jaltenango, Chiapas
Tanusítvány: Estate
Magasság: 1.200 - 1.500 m
Fajták: Sarchimore, Caturra, Bourbon, Geisha, Oro Azteca
Szüret: Januártól - áprilisig
Szállítás: Márciustól - májusig
Feldolgozás: Washed / Mosott
Tulajdonos: Jaltenango kávéközössége
Zsák: 69kg
Guatemalában a kiváló vulkanikus talaj és a változatos klíma sokféle ízt hoz ki az itt termő arabica kávékból. Az El Socorro farm (finca=farm) Guatemala várostól 50 km távolságra található. Jelenleg a Creda család 4. generciója vezeti a gazdaságot, mely számos nemzetközi díj tulajdonosa. Az elmúlt években a COE, azaz " Cup of Excellence " díjat is elnyerték. Köszönhető ez a nagyon szigorú minőségi kontrollnak a termelés minden szintjén. A kávé SHG (SHB) minősítésű, szigorúan 1400 méter felett terem, lassabb érést és komplexebb ízeket eredményez a kávébab predig keményebb, mint az alacsonyabban növő fajták. A Guatemala Finca el Socorro arabica kávé édes, alapvetően gyümölcsös, csokoládés gazdag ízvilágú, jól kiegyensúlyozott testes kávé. Ajánljuk eszpresszó és rövid kávék, testes ízek kedvelőinek.
Honduras területe az európaiak megjelenése előtt a maja birodalom része volt. A Karib-tenger és Csendes-óceán is mossa az ország partjait, legmagasabb hegyei pedig 2800 méteresek. Manapság Santa Barbara megyében az ország nyugati felén teremnek a legjobb arabica kávék. Az SHG jelölés (strictly hard grown) azt jelenti, hogy szigorúan 1400 méter tengerszint feletti magasságban terem a kávé, amely hűvösebb klímát, lassabb érést és keményebb és ugyanakkor ízletesebb kávébabokat eredményez. Az itt termő arabica kávé testes, kakaós ízjegyű, mindemellett harmonikusan édes. Kiválóan alkalmas rövid és hosszú kávék fogyasztásához.
A kolumbiai kávé egyedi ízeit az Andok lábainál kialakuló mérsékeltebb hőmérsékletű, csapadékosabb sajátos mikroklímák segítik kiemelni. Kolumbiában kizárólag arabicát termelnek, amelyet nevdes eljárással dolgoznak fel. A Supremo jelölés a kávébabok méretére utaló kifejezés, mely Kolumbiában a legnagyobb méretet és egyben a legjobb minőséget jelenti. Az SHG (strictly high grown), vagy SHB (strictly hard bean) jelölést csak a szigorúan ellenőrzött 1400 méter felett termő magas minőségű arabica kávék kapják. A kolumbiai arabica kávé aromadús, közepesen telt, gyümölcsös, és édes. Különösen selymes az íze, utóíze pörkölt mogyorós. A világ egyik legkiegyensúlyozottabb kávéjaként tartják számon, amelyet a nap bármely szakában élvezhetünk.
Ajánljuk espresso készítéséhez, capuccino és tejes kávéként cukor nélkül is édes kiegyensúlyozott ízeket ad.