Nicaragua - Los Alamos farm - COE győztes - 250g
A Los Alamos kávéfarm Nicaraguában található, és több szempontból is figyelemre méltó. A Los Alamos farm Nicaragua központi északi hegyvidékén helyezkedik el. Ez a terület kiváló feltételeket biztosít a minőségi kávé termesztéséhez. A Los Alamos farm kiváló példája a hagyományos és modern módszereket ötvöző, minőségre és fenntarthatóságra törekvő nicaraguai kávétermelésnek. A Los Alamos farm kávéja rendszeresen kiemelkedő minőséget produkál. Több alkalommal is díjazták a Cup of Excellence versenyen, ami a kávéipar egyik legrangosabb elismerése. A COE díjátadón José, a tulajdonos háláját fejezte ki, miután 87.6-os pontszámot kaptak. Ez a tétel a csészében narancshéj, piros szőlő, áfonya és aszalt szilva jegyekkel kényezteti a kávérajongókat. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
A Los Alamos kávéfarm Nicaraguában található, és több szempontból is figyelemre méltó. A Los Alamos farm Nicaragua központi északi hegyvidékén helyezkedik el. Ez a terület kiváló feltételeket biztosít a minőségi kávé termesztéséhez:
- Gazdag vulkanikus talaj
- Magas tengerszint feletti magasság (1100-1700 méter között)
- Párás, trópusi erdei klíma
- Változatos ökoszisztéma mohákkal, zuzmókkal és páfrányokkal
A farmon több kávéfajtát is termesztenek, főleg Catuai és Caturra fajtákat.
- Környezetbarát módszereket alkalmaznak, például:
- Biológiai csapdákat használnak a kávébogyófúró bogár ellen
- A kávécseresznyehéjat szerves trágyaként hasznosítják
- A kávé feldolgozása környezetbarát módon, elektromosság vagy üzemanyag használata nélkül történik, kihasználva a közeli folyó adottságait.
A Los Alamos farm tehát kiváló példája a hagyományos és modern módszereket ötvöző, minőségre és fenntarthatóságra törekvő nicaraguai kávétermelésnek.
A Los Alamos farm kávéja rendszeresen kiemelkedő minőséget produkál. Több alkalommal is díjazták a Cup of Excellence versenyen, ami a kávéipar egyik legrangosabb elismerése. A COE díjátadón José, a tulajdonos a következő beszédet mondta, miután 87.6-os pontszámot kaptak:
"Szüleim óta családi hagyománnyá vált a kávéval való foglalkozás, Kiválóan érzem magam hála Istennek a jó pontszámukért jó helyezéseimért. Kávénk a tengerszint feletti magassága és elhelyezkedése miatt is kiváló kávé. Először is hálás vagyok Istennek és a családomnak, mert mindig támogattak, mindig tisztában voltak mindennel, amit a Cup Of Excellence versenyen tettek. Hálás vagyok munkatársainknak, a gazdaságvezetőnknek is, mert ez rajtuk múlik, és nélkülük nem lehet ilyen pontszámot elérni, és reméljük, hogy minden évben javítani fogunk rajta, Nem maradunk ott, ahol vagyunk, hanem egy nap, ha lehet, elérjük az első helyet."
Adatok:
Ország: | Nicaragua |
Régió: | Murra, Nueva Segovia |
Magasság: | 1.100-1.700 méter |
Fajta: | Catuai-Caturra |
Feldolgozás: | mosott |
Tulajdonos: | Camilo José Garcia |
Ízjegyek: |
narancs héj, piros szőlő, áfonya, aszalt szilva |
Kapucziner által mért értékek:
Zöld kávébab: | Nedvesség tartalom: 11,4% | |
Víz aktivitás:0,52 | ||
Kávé sűrűség:76,2 Kg/HL | ||
Pörkölt kávé: | Koffein tartalom:268mg/dl | |
Antioxidáns:498mg/dl | ||
ízvilág | gyümölcsös |
termőterület | Közép-Amerika |
koffein tartalom | alacsony |