Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

Kapucziner

Rendezés:
Nézet:

A Mexikói kávék egyre kelendőbbek a specialty kávés piacon, köszönhetően édes és lágy ízüknek. Chiapas megyében az ország legdélibb, Guatemalával határos, hegyvidéki területén terem ez az arabica kávé. Az innen származó kávék Tapachula néven kerültek eredetileg forgalomban, ma már egyre inkább Chiapas a megnevezésük. A Tapachula a világ egyik legtisztább és leginkább környezetbarát kávéfajtája. Ízén szinte érezni a napfény zamatát. Telt, pikáns aromák jellemzik enyhén diós és csokoládés utóízzel társulva. A mosott technoloógiával feldolgozott kiváló minőségű zöld kávészemeket közepesen erős pörköléssel készítjük el, hogy ízjegyei a leginkább megmutatkozzanak.

A kávé a 18. században az Antillákról érkezett Mexikóba, a század végére már nagy tételben exportálták, a 20. században aztán rohamosan szaporodtak a kávéültetvények, 1982-re már majd 500 ezer hektárt ültettek be kávécserjével. A kávétermesztés emberek millióinak elsődleges megélhetési forrásává vált.

Ajánljuk a Mexikói Chiapas Tapachula-t rövid kávé, azaz espresso és tejes kávé készítéséhez egyaránt, a lágy, csokoládés ízek kedvelőinek.

2.000 Ft

A Tanzania Joseph Kayenge Specialty egy igazi ritkaság a Kapucziner kínálatában. Arabica kávékülönlegesség, mely Joseph Kayenge gazda 2 hektáros farmján terem Dél-Tanzániai Mbeya megyében. A farm 1881 méterrel a tengerszint felett fekszik vulkanikus talajon. A 100% Bourbon N39-es Arabica kávécseresznyéket augusztus és november között szüretelik. A helyi kisgazdaságokban mindenütt, így ezen a farmon is kézzel szedik az érett cseresznyéket. Így csupán mindig az érett szemeket szedik le, többször visszatérve a szüreti időszakban. (A kávészüret fajtáiról itt olvashatsz bővebben: tovább>>>) A termést mosott eljárással dolgozzák fel, majd afrikai szárítóállványokon rendszeresen forgatják és a napon szárítják 6-15 napig. (A feldolgozás módjairól itt olvashatsz bővebben: tovább>>>) A feldolgozás után a kisgazdaságok termését a helyi szövetség közös üzemébe szállítják, ahol tovább válogatják, hogy csak a legtökéletesebb szemek kerüljenek a zsákokba.

A Bourbon N39 (A fajtáról itt olvashatsz bővebben: tovább>>>) kiváló minőségű kávét ad, a gondos és alapos termelésnek, szüretnek köszönhetően a Tanzania Joseph Kayenge 87.2 pontotos "specialty" kávé. Alapvetően filteres kávékhoz ajánljuk, pörkölését ehhez optimalizáltuk. Ízvilága komplex, narancsos, karamelles, virágos ízharmóniákkal.

Olvasd el a Kávékorzó független tesztjét erről a kávéról itt. Klikk Ide

 
 
2.400 Ft

A Kapucziner 2018 Blend kizárólag frissen, 2018-ban szüretelt 100% arabica kávébabból készült. A BLEND több kávé keveréke, mely különleges ízprofilt alkot. Fontos, hogy a különböző kávétípusok harmonikusan egészítsék ki egymást mind ízben, mind koffeintartalomban. A kávékeverékek pontos receptje természetesen szakmai titok.

A Kapucziner 2018 Blend főbb össszetevői:

Honduras Santa Barbara SHG - magaslati arabica kávé Közép-Amerikából
Manapság Santa Barbara megyében az ország nyugati felén teremnek a legjobb arabica kávék Hondurasban. Az SHG jelölés (strictly hard grown) azt jelenti, hogy szigorúan 1400 méter tengerszint feletti magasságban terem a kávé, amely hűvösebb klímát, lassabb érést és keményebb és ugyanakkor ízletesebb kávébabokat eredményez.  Az itt termő arabica kávé testes, kakaós ízjegyű, mindemellett harmonikusan édes.

Guatemala Antigua Sacatepequez - magaslati arabica kávé Közép-Amerikából
Guatemala egyik legjobb kávétermő vidéke Antigua, mely egyben a legelső termelő terület volt az országban. Sacatepequez Antiguában 3 hatalmas vulkán között fekszik. Az egész évben állandó magas nedvesség tartalmú időjárás, a kiváló vulkanikus, ásványi anyagokban gazdag talaj kitűnő arabica fajokat nevel ezen a vidéken. A kávé az időjáráshoz hasonlóan kiegyensúlyozott, mindamellett édes, fűszeres.

Brasil Santos - arabica kávé Dél-Amerikából
A Brazil Santos kávénk Sao Paulo környékéről való, kellemes ízű, testes, csak alig-alig keserű illetve kicsiny a savassága. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik.

Kongoi Kivu - arabica kávé Afrikából
A blend gyümölcsösségét a kiváló afrikai arabica kávé, a Kongó Kivu biztosítja. Afrika a kávé szülőhazája, innen indult a világot meghódító útjára. Kelet-Kongó Kivu tartományát, ahonnan kávénk érkezik, a híres Tanganyika tó szegélyezi. Magas minőségű arabica bourbon kávék teremnek ezen a vidéken. A kávét hagyományosan kézzel szedik és dolgozzák fel.

 

 
2.000 Ft

Kortyolgassa kedvenc cappuccinóját egyedi Kapuczineres csészéből! Professzionális porcelán csészénk Olaszországból érkezett, ahol nem csak a kávéhoz, hanem a tálaláshoz is nagyon értenek. Azért ajánljuk Önnek saját csészénket, mert hiszünk benne, hogy a minőségi kávé fogyasztásához elengedhetetlen a megfelelő hőtartású és alakú csésze!

  • optimális, 190 ml az űrtartalma, hogy a keveredő meleg tejhab és forró kávé aránya pont megfelelő legyen
  • vastag a fala és megfelelő a súlya, hogy sokáig tartsa a kávét melegen (290g-os a csésze)
  • ergonomikus a kialakítása, kényelmes megfogni.
  • formája modern és letisztult, lekerekített puha ívekkel.
  • csodásan passzol az espresso csészéhez
  • mosogatógépben is mosható, felirata tartós égetéssel került a csésze felületére

anyaga: porcelán, súlya (csészealjal): 545g, űrtartalma max: 200ml

 

2.490 Ft

El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz.

Az úgynevezett "honey", magyarul "mézes" feldolgozásról a blogunkban itt olvashatsz bővebben: Klikk ide.

2.400 Ft

Limitált kiadás! Guatemala Finca El Injerto COE győztes szemes kávénkat most egyedi sötét patikai üvegbe csomagoltuk. A környezetbarát, újrahasznosítható csomagolás konyhád igazi díszévé is válhat! Töltsd újra kedvenc Kapucziner kávéddal!

A tudomány mai állása szerint egészséges-e a kávé? Az attól függ miként és mit fogyasztunk! Olvasd el cikkünket a blogban! Tovább olvasom...

Ismertető az üvegben található guatemalai kávéról:

Guatemalában sokféle helyi mikroklíma található. Az El Injerto farmról érkező kávénk Huehuetenengo vidékről, Guetamala legmagasabb vidékéről származik. Természetes ősi esőerdő veszi körül az ültetvényt, amely ideális mikroklímát kínál az ott termő kiváló arabica kávénak. A farmot az Aguirre család 4. generációja vezeti oly nagy sikerrel, hogy 10 éve minden évben elnyerik a rangos nemzetközi COE, azaz " Cup of Excellence " minősítést. Ez a kiváló speciality arabica kávé a tökéletes pörköléssel testes, közepesen savas, gazdag csokoládés és gyümölcsös ízjegyeket mutat. Eszpresszóval és aeropresszel is kiváló és más-más ízekkel lep meg bennünket.

3.500 Ft

Limitált kiadás! Honduras Santa Barbara szemes kávénkat most egyedi sötét patikai üvegbe csomagoltuk, mely megvédi a kávészemeket az öregedéstől. A környezetbarát, újrahasznosítható csomagolás konyhád igazi díszévé is válhat! Töltsd újra kedvenc Kapucziner kávéddal!

A tudomány mai állása szerint egészséges-e a kávé? Az attól függ miként és mit fogyasztunk! Olvasd el cikkünket a blogban! Tovább olvasom...

Ismertető az üvegben található kávéról:

Honduras területe az európaiak megjelenése előtt a maja birodalom része volt. A Karib-tenger és Csendes-óceán is mossa az ország partjait, legmagasabb hegyei pedig 2800 méteresek. Manapság Santa Barbara megyében az ország nyugati felén teremnek a legjobb arabica kávék. Az SHG jelölés (strictly hard grown) azt jelenti, hogy szigorúan 1400 méter tengerszint feletti magasságban terem a kávé, amely hűvösebb klímát, lassabb érést és keményebb és ugyanakkor ízletesebb kávébabokat eredményez.  Az itt termő arabica kávé testes, kakaós ízjegyű, mindemellett harmonikusan édes. Kiválóan alkalmas rövid és hosszú kávék fogyasztásához.

6.490 Ft

Kortyolgassa kedvenc eszpresszóját egyedi Kapuczineres csészéből! Professzionális porcelán csészénk Olaszországból érkezett, ahol nem csak a kávéhoz, hanem a tálaláshoz is nagyon értenek. Azért ajánljuk Önnek saját csészénket, mert hiszünk benne, hogy a minőségi kávé fogyasztásához elengedhetetlen a megfelelő hőtartású és alakú csésze!

  • optimális, 50-55 ml az űrtartalma
  • vastag a fala és megfelelő a súlya, hogy sokáig tartsa a kávét melegen (135g-os a csésze)
  • keskeny magas alakja (tojásdad formája) segíti a megfelelő hőtartást a presszókávé esetében
  • ergonomikus a kialakítása, kényelmes megfogni.
  • formája modern és letisztult, lekerekített puha ívekkel
  • csodásan passzol az cappuccino csészéhez
  • mosogatógépben is mosható, felirata tartós égetéssel került a csésze felületére

anyaga: porcelán, súlya (csészealjal): 289g, űrtartalma max: 60ml

 

1.990 Ft

Costa Ricában a helyiek nagyon büszkék a kávéjukra, olyannyira, hogy arabica fajtáik védelmének céljából betiltották a robusta fajok termesztését. Több mint 50 ezer termelő él itt a kávéból, 90%-ban kistermelő. És él itt egy magyar származású kávétermelő, Bányai László! 2017-ben szüretelt friss kávéi közt egy 88 pont feletti Caturra és Catuai fajtákból álló válogatását mutatjuk be a Lucky Cup Micro Roastery segítségével.

A most 60 éves Bányai László, aki saját kávéfarmját vezeti, Miskolcról származik, édesapjának Sárospatakon és Tokaj-hegyen volt szőlője, innen származik földműves tudománya. Fiatalon nekivágott a nagyvilágnak és az Egyesült Államokba költözött, ahol idővel sikeres lett az üzleti életben. A fia, Gyuszi beszélte rá, hogy váltsanak, és kezdjenek kávét termeszteni, így került a család Costa Ricába, Lourdes nevű városba. A település az ország közepén, a Kordillerák vulkáni kúpokkal tarkított láncaival övezve található a Naranjo régióban. A farm, a Juyszi Mill névre hallgat, valójában magyarul "Gyuszi" Millről van szó, László ugyanis a fiáról nevezte el a gazdaságot.

A terület a tengerszint felett 1460-1520 méteren fekszik, az eső és a nap mennyisége kifogástalan. A farm 30 hektár, amelynek jelenleg a harmadán termel kávét, ennek a legnagyobb részét ő ültette. Hogy honnan értett egy magyar a kávé elültetéséhez? Azzal a régi magyar technikával dolgoztak, amelyet még édesapjától lesett el szőlőtelepítés közben Tokajban. Eltérő szakaszokra osztotta a farmot és a kávét ennek megfelelően különbözőképpen dolgozza fel. Leginkább az úgynevezett „honey” eljárást alkalmazza, ami a legmunkaigényesebb, mert a kávé összeragad a mézszerű gyümölcsrétegtől. A honey technológiánál különböző kísérleteket végzett, így a gyümölcs elválasztásakor a víz mennyiségét szabályozva a termés egy részénél a pektines réteg negyedét, másik részénél a felét, és egy harmadik résznél a 75 százalékát távolította el. A nedves erjesztést követően a teraszokon 3-4 napig gondozza a kávét, hogy a „mézes” réteg teljesen rátapadjon a pergamen héjra, majd emelt szárítóágyakon, vékony rétegben 7-8 napig szárítja, hogy a nedvességtartalom 10 és 11 százalék közé csökkenjen. A babokat ebben a periódusban két óránként forgatják át, éjszakára szellősen lefedik, hogy a páratartalom ne tehessen benne kárt. A szárítóágyak elhelyezésénél nagy figyelmet fordítanak rá, hogy szeles helyen legyenek, így segítve a babok száradását.

László, a farmer időben megad minden gondoskodást és szerelmet a kávénak, ezért a gyomirtásra nem használ mérget, mert szerinte az „bűncselekmény” a kávé ellen. Ilyen mentalitás mellett talán nem meglepő, hogy minden kávéja nagyon magas pontokat kap. Gratulálunk a kiváló munkájához, öröm és megtiszteltetés volt a szép egyenletes minőségű zöldkávéjával dolgozni!

Fajtához igazított pörköléssel, igyekeztünk megmutatni a kávé komplex ízét, mely élénk, friss, gyümölcsös illatú, enyhén savas, selymes, csokoládés aromájú kávé. A rövid kávékhoz espresso készítéséhez kiváló, de a hosszabb kávék kedvelőinek is bátran ajánljuk!


national winner
 

3.440 Ft

Panama az összeköttetés két kontinens és két óceán között, a panamai kávé összeköti és erősíti baráti és családi kapcsolatainkat. A Panama Bajo Mono Chiriquí hegységből, Bajo Mono tartományból érkező arabica typica kávé. Ezen a hűvös, ködös klímájú ősi hegyi termőterületen teremnek az ország legjobb kávéi. A farm 1400 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A kávét kézzel szedik, környezettudatosan, azaz kevés vízzel dolgozzák fel, majd a napon szárítják. Bársonyosan könnyed és kiegyensúlyozott ízvilágát a fajtához illesztett közepes pörköléssel még inkább kiemeljük.

3.000 Ft 2.400 Ft

A Bom Jesus gazdaság Alta Mogiana régióban Sao Paulo körzetében fekszik. A farmot Gabriel és Flavia Lancha Oliveira, azaz az Oliviera család vezeti oly szakszerűen és sikeresen, hogy 2008 óta Rainforest Alliance (RFA) minősítéssel is rendelkeznek és a Brazil Specialty Coffee Association tagjai. Az 1000 méter tengerszint feletti magasság, a bőséges csapadékmennyiség, a 20-25 fokos átlaghőmérséklet mind-mind hozzájárul a kiváló kávé termeléséhez. Mindez lassú érést és komplex ízeket eredményez a kávécseresznyékben. Az arabica kávészemek pontos típusa Mundo Novo, mely egy természetes arabica hibrid,  a Typica és Bourbon fajok kereszteződéséből jött létre az 1940-es években, Brazíliában. Igazi különlegesség ez a kávé, mely 90 pontos Specialty minősítést kapott.

A Brazil Bom Jesus farm microlot kávéja édes, kiegyensúlyozott ízvilágú kávé csokoládés, pralinés és mogyorós felhangokkal. Bátran ajánljuk az édes ízek kedvelőinek!

3.000 Ft

Hawaii nagy szigetén Kona tartományban terem a méltán híres Hawaii Kona arabica kávé. A vulkanikus, tápanyagban igen gazdag fekete talaj, a tökéletes éghajlati viszonyok kedveznek a hawaii kávészemeknek, melyek ezáltal fényesebbek és arányosabbak, mint az átlag. Íze harmonikus, szokatlanul gazdag, közepesen testes, ugyanakkor mérsékelten savas. A hawaii Kona kávé utóíze fűszeres, enyhén fahéjas, jogosan nevezik érzékinek. Az espresso kedvelői a világ egyik legjobb kávéjának tartják.

6.500 Ft

Guatemalában sokféle helyi mikroklíma található. Az El Injerto farmról érkező kávénk Huehuetenengo vidékről, Guetamala legmagasabb vidékéről származik. Természetes ősi esőerdő veszi körül az ültetvényt, amely ideális mikroklímát kínál az ott termő kiváló arabica kávénak. A farmot az Aguirre család 4. generációja vezeti oly nagy sikerrel, hogy 10 éve minden évben elnyerik a rangos nemzetközi COE, azaz " Cup of Excellence " minősítést. Ez a kiváló speciality arabica kávé a tökéletes pörköléssel testes, közepesen savas, gazdag csokoládés és gyümölcsös ízjegyeket mutat. Eszpresszóval és aeropresszel is kiváló és más-más ízekkel lep meg bennünket.

4.000 Ft

Nicaragua északi részén található Nuevo Segovia megye, magas hegyvidéki terület. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex, elsősorban édes ízvilággal jellemezhető.

 

A kávébabok CO2-eljárással koffeinmentesítettek. CO2-vel megfelelő hőmérsékleten és nyomáson vonják ki a koffeint a zöld kávébabokból. Fontos tudni, hogy ez az eljárás megőrzi a kávébabok ízét, vegyszermentes, szinte organikusnak tekinthető. A koffein tartalom 90-99 %-át kivonják így, a maradék csupán annyi, mint amennyi egy forró csokoládéban is megtalálható (a kakaóbab koffeintartalma végett). Kismamák, koffeinre érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

 

Ajánljuk rövid kávé, espresso, capuccino és hosszú kávé készítéséhez egyaránt.

3.000 Ft

Etiópia a világ 5. legnagyobb kávétermelője és egyben a kávé őshazája. Az Etióp Yirgacheffe az ország déli területén található Yirgacheffe tartományból származik. Az itt 1700-2000 méter tengerszint feletti magasságban termő arabica kávék az ország legjobbjai.  A Yirgacheffet könnyed textúra és jól kiérezhető gyümölcsös édes ízvilág jellemzi. Évek óta a speciality kávék számos listáján a világ 10 legjobb kávéja között tartják számon.

2.400 Ft

A Nepál Mount Everest kávénk közvetlenül Kathmanduból érkezik. A Himalája lejtőin, a Trisuli folyó völgyében termesztik, ezt az igen jó minőségű arabica bourbon fajtájú kávét. A folyó vízesése következtében állandó a páratartalom. Nappal 25 foknál nincs melegebb éjszaka pedig 20 fok alá nem esik a hőmérséklet. A Kávé termesztéséhez kiválóak ezek a feltételek. A nepáli kávé különösen csersavmentes, ezért az erre érzékenyeknek különösen ajánljuk!

 

Tejes kávé készítéséhez a legidálisabb. Kellemes délutáni olvasgatás mellé a legjobb egy nepáli capuccino !

3.500 Ft

A brazilok legkedveltebb arabica bourbon kávéját kínáljuk Önnek a Brazil Santost. Brazília az 1900-as évek elejétől napjainkig a világ legnagyobb kávétermelője és egyben az egyik legnagyobb fogyasztója is. A Brazil Santos kávénk Sao Paulo környékéről való, kellemes ízű, testes, csak alig-alig keserű illetve kicsiny a savassága. Ízét attól a vasban gazdag talajtól - terra rossa - kapja, amelyen termesztik. Kiváló minőség, megengedhető luxus a hétköznapokon is.

1.400 Ft

A Kopi Luwak a világ legexkluzívabb, egyik legdrágább kávéja, igazi különlegesség, elképesztően zamatos, nehéz előállítani és emiatt hozzájutni is. A csészénkben gőzölgő kávé minőségét befolyásolja az alapanyag, a zöld kávébab minősége és számos további tényező is a pörköléstől magáig a kávéfőzés folyamatáig. A Kopi Luwakot (indonézül pálmasodró kávé) azonban egy egészen különleges „eljárás” teszi a világ legegzotikusabb és legdrágább kávéjává. Igen szokatlan módon „készítik elő” a fogyasztásra, mégpedig a maláj pálmasodró, más néven cibetmacska segítségével, aki szívesen fogyaszt gyümölcsöket és terméseket is. Például kedveli a kávécseresznyét, a kávé vörös húsú termését, melyben a kávébabok rejtőznek. A pálmasodró azonban csak a kávécseresznye puha külső húsát tudja megemészteni, a többi egyszerűen áthalad a szervezetén. Ekkor már csak fel kell kutatni és kézi erővel begyűjteni a kávészemeket.

Joggal tesszük fel a kérdést, hogy kinek jutott eszébe először összeszedni a kávészemeket a… földről. A válasz tulajdonképpen a helybeli lakosok találékonyságát és kávészeretetét jellemzi: a gyarmati időkben, mikor az indonéz és maláj szigetek Holland Kelet-India részét képezték, a holland telepesek megtiltották a helyieknek, hogy a kávét saját fogyasztásra szüreteljék, így fedezték fel maguknak a Kopi Luwakot, elvégre az nem szüretelés, ha a cibetmacska már egyszer megette. Persze nem kellett sok idő, és mások is felismerték, hogy a Kopi Luwak igazi kávékülönlegesség, jó ideje a világ legexkluzívabb kávéjaként tartják számon, és szinte aranyáron mérik.

Aki látta "A bakancslista" című filmet, annak biztosan rémlik valami a Kopi Luwakról, hiszen a film egyik legemlékezetesebb jelenetében éppen erről a kávéról beszélnek: a Morgan Freeman által játszott figura mutat egy cikket társának – akit Jack Nicholson alakít -, a férfi kedvenc kávéjáról, a Kopi Luwakról. Mindketten nevetésben törnek ki és a film itt éri el a csúcspontját.

Kellemes kávézást kívánunk!

 

Burundi egy kis ország Ruanda, Tanzánia és a csodálatos Tanganyika-tó között. Burundit az ország alakja és elhelyezkedése, valamint az itt élő emberek barátságosságának köszönhetően Afrika szívének is nevezik. Az ország éghajlata annak ellenére, hogy közel van az Egyenlítőhöz magas fekvésének köszönhetően mégis inkább mérsékelt. A két esős időszakban (március-április és szeptember-december) elegendő csapadék hullik a gazdálkodáshoz. A hőmérséklet szinte egész évben egyenletesen 16-24 °C között van.
Butihinda az orszák északkeleti részén Muyinga tartományban található. A kávéföldek 1500 tengerszint feletti magasságban kezdődnek egészen 1700 méteres magasságig. A lassú érés, az elegendő csapadék és az ott dolgozó lelkes emberek törődésének köszönhetően kíváló ízű arabica kávécseresznyék érnek. A Burundi Butihinda magas minőségű specialty Arabica Bourbon kávé. Az érett kávécseresznyéket kézzel szedik, mosott eljárással dolgozzák fel, majd a napon szárítják.

A Burundi Butihinda frissen pörkölt szemeiből készített kávé alapvetően krémesen testes, lágy ízvilágú karamellás, kakaós, sárgabarackos aromákkal. Hosszan tartó, kellemes utóízével nyeri meg mindenki szívét és ízlését.

Ajánljuk espresso és filteres kávék készítéséhez egyaránt! Ne felejtsen el pörkölési módot választani a francia pörkölést a hagyományos kávé készítési módokhoz a világos pörkölést az újhullámos filterkávék kedvelőinek  ajánljuk, hogy a gyümölcsös ízeket még inkább kiemeljük!

 

 

2.400 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Mivel sokféle, sajátos, egymástól eltérő éghajlatú kisebb termőterület van, ez a micro-lot, a kávék is változatosak és különlegesek. Tolima az Andok két hegyvonulata között található kiváló fekvésű terület, ahonnan az ország termelésének 12%-a származik. A kávécseresznyéket kézzel szedik, válogatják, nedves eljárással dolgozzák fel. A Kolumbia Tolima specialty, azaz kiváló minőségű gourmet kávé, lágy és harmonikus, megjelennek benne feketecsokoládés és gyümölcsös ízjegyek is. Rövid és hosszú kávék készítéséhez egyaránt ideális.

3.500 Ft