2017 májusi hírlevél
|
Kedves Vásárlónk! Májusi eső aranyat ér - és kávécserjét növeszt! Arra gondoltunk, hogy ebben a kertészkedős tavaszi hónapban megosztjuk veletek saját tapasztalatainkat a kávécserje gondozásával kapcsolatban. Ha kitartóan és szeretettel gondozzuk a növényünket bizony termésre is számíthatunk. Szép meleg májusi időt és kellemes kertben, teraszon vagy balkonon kávézgatást kívánunk! |
|
Újdonság - Kapucziner TOP blend - Kávépörkölő mesterünk ezt az új blendet úgy állította össze, hogy a világ minden tájáról érkező kiváló arabica kávék harmonikus egészet alkossanak. A kizárólag CUP of excellence győztes kávékból álló blend így világ körüli útra invitálja Önöket. A belőle készített eszpresszó hihetetlenül aromás, testes. Összetett ízvilágú, alapvetően édes kávé, étcsokoládé, mandula, valamint bogyós gyümölcsök jellemzik. Tovább olvasom... |
|
Újdonság - Honduras El Izote Farm SHG - Az El Izote farm 1850 méter tengerszint feletti magasságban található, így arabica kávéja az SHG (Strictly High Grown) kategóriába tartozik. Kizárólag frissen, gondosan kézzel szüretelt vizes feldolgozásúak a kávészemek. A pörkölési profil kialakítása során arra törekedtem, hogy kiemeljem ennek a kávénak a komplexitását, hogy érezni lehessen a fekete csokoládé édességét, ugyanakkor megmaradjon a piros gyümölcsök íze is. Tovább olvasom... |
|
Általában a kávéimádók előbb vagy utóbb, kíváncsiságuk miatt, saját kávécserje nevelésébe fognak. A látszólag könnyűnek tűnő feladat azonban néhány fontos alapfeltétel biztosítása nélkül hamar nehézségekbe ütközhet. Első kísérletem több mint 15 éve történt, amikor még nagyon kevés szakirodalom létezett. Tovább olvasom... |
|
Indonéz Gayo - arabica kávé- Szumátra szigete 1800 kilométer hosszan, egy geológiai törésvonal mentén emelkedik ki az óceánból. Számos vulkán magasodik a sziget felszíne fölé, kiváló éghajlata és talaja kedvez a kávétermesztésnek. A sziget északi felében, a Gayo-hegységben, nagy magasságban, terem ez az arabica catuai fajta. Az érett szemeket gondosan kézzel szedik, vizes eljárással dolgozzák fel, így válhat belőle igazán édes, fűszeres, már-már szirupos kávé főzhető belőle. Tovább olvasom... |
|
Kövess minket a Google+-on, a Facebookon és a Pinteresten is! |
|