Szállítási kedvezmények: 9.500 Ft vásárlás felett féláron, 15.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet!
Jó válogatást és kellemes kávézást kíván a Kapucziner csapata!
Köszönöm
Termékek Menü

Honduras El Izote farm SHG - 250g

Ár:
3.300 Ft

Honduras Közép-Amerika második legnagyobb országa, északnyugaton Guatemalával, nyugaton El Salvadorral és délkeleten Nicaraguával határos. Az ország több mint 600 km Karib-tengeri partszakasszal rendelkezik, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Közel 9 millióan lakják, hivatalos nyelve a spanyol. Hondurasban több mint 400 000 kávé ültetvény található, közel 1 millió ember él a kávétermesztésből.

Az El Izote farm 1850 méter tengerszint feletti magasságban található, így arabica kávéja az SHG (Strictly High Grown), avagy SHB (Strictly Hard Bean) kategóriába tartozik. (az SHG és SHB jelölésről itt olvashatsz bővebben: klikk ide) Kávé fajtái Caturra, Catuai Pacas és Lempira. Kizárólag frissen, gondosan kézzel szüretelt vizes feldolgozásúak a kávészemek.

Pörkölés profil kialakítása során arra törekedtem, hogy kiemeljem ennek a kávénak a komplexitását. Érezni lehessen az ízvilágban a fekete csokoládé édességét , ugyanakkor megmaradjanak piros gyümölcsök savai és érezhető legyen a jázmin virág és fahéj ízvilága is.

Egy sokoldalú kávé, melyet eszpresszónak javaslok elkészíteni. Mindemellett Chemex, French Press, Aeropress valamint Siphon használatával új és új ízekez mutat meg.

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág csokoládés, gyümölcsös
termőterület Közép-Amerika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 09. 25.
Először vettem ilyen kávét, és nem bántam meg. Elég sokat kísérleteztem vele, mert nagyon komplex ízvilága van, és különböző beállítások mellett nagyon más karakterű italokat ad. Ami érdekes, hogy nálam néha még ugyanolyan beállítások, és lefolyás mellett is más-más ízek domináltak. Nem csak a hőfok, a lefolyás ideje is változtat ízvilágán. A fahéj íze szinte minden hőfokon, és lefolyásnál erősen érezhető. 86-87 fokon többször is sikerült narancsos-fahéjas-csokoládés ízt elérni, ugyanakkor főleg a rövidebb lefolyásoknál a jázmin íz sokszor a fahéj mellé emelkedett. Magasabb tartományban, 90 fokon, jázmin-fahéj-fűszeres csokoládés, és néha a gránátalma íze is megjelenik benne. Ezen a hőfokon 40 másodperc körüli lefolyásnál elkezd eltűnni a fahéj, helyette fás-kesernyés íz jön elő, ami nem áll jól ennek a kávénak. 25-35 másodperc, és (nálam) 86-90 fok között viszont bárhol kellemes fűszeres különlegességet kapunk. Szerintem a tej nem tesz jót az ízvilágának, jellegtelen lesz tőle, inkább feketén, kevés cukorral ajánlom.