a kávé útja
Általában a kávéimádók előbb vagy utóbb, kíváncsiságuk miatt, saját kávécserje nevelésébe fognak. A látszólag könnyűnek tűnő feladat azonban néhány fontos alapfeltétel biztosítása nélkül hamar nehézségekbe ütközhet.
Szeretnéd tudni, hogy is néz ki egy kávécserje? Hogyan terem és miképp? Szeretnél saját ültetvényt? Gyere és tudj meg minél többet erről az izgalmas növényről, mely oly sokunkat rabul ejt.
Mit jelent a "nedves" és a "száraz" feldolgozás, vagy a "honey miel process" kifejezés a kávék leírásában? Milyen kihatással van a csészénkben gőzölgő kávénkra a feldolgozás módja? Ha szeretnél többet megtudni a kávéról, hogy mi is történik a kávécseresznyékkel a szüret után egészen a szállításig, olvasd el cikkünket!
Vajon hogyan zajlik a kávészüret? Hasonlít a szőlőszürethez? Mekkora hatással bír vajon a szüret és a feldolgozás módja a csészénkben gőzölgő kávénk ízvilágára, minőségére? Igyekszünk minden kérdésre választ adni cikkünkben.
Gyere és olvasd tovább !
Megtudhatod mi az alapvető különbség a gondos kézműves pörkölés és a nagyipari között. Mitől lesz finomabb, frissebb és komplexebb ízvilágú egy Kapucziner kávé?