KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

A kávézacc hasznosítása

Kávénk elfogyasztását követően a visszamaradt szárazanyagot megvizsgálva azt tapasztalhatjuk, hogy a pogácsában rendkívül sok értékes anyag marad, amelyet kár lenne hasznosítás nélkül kidobni. Véleményünk szerint a kávé sokkal több egy élelmiszer élménynél, egy italnál, amely ébreszt és ösztönöz a kemény munkanapokon. A következő alkalommal, amikor elfogyasztanak egy különleges kávét azt javasoljuk, hogy ne dobják ki elhamarkodottan a kávézaccot! A teljesség igénye nélkül, 7 pontban összegyűjtöttük a zacc hasznosításának lehetőségeit. 

1 Mosogatás

Főzés után hátramarad egy-pár nehezen elmosható edény, ha ugyanis ráragadt az ételmaradék, azt bizony nem könnyű eltávolítani. Tegyünk a meleg vízbe egy-két teáskanál kávézaccot és mosogatószert! Keverjük el és súroljuk el vele az edényeket! A tiszta fém felületen is kiváló hatást érhetünk el vele.

 

2 Lefolyó tisztítás

A víz nem mindig folyik le rendesen a lefolyóból. Ilyenkor hívhatjuk a szerelőt és súlyosabb összegeket is kifizethetünk érte. Azt javasoljuk, hogy próbáljuk meg először kávézaccal a hibát megszüntetni. Keverjünk a zacchoz mosogatószert, meleg vízzel keverjük el, majd mossuk át vele az eldugult csövet.

3 Kézmosás

Mi magyarok szeretünk változatosan főzni, de nem szeretjük, ha kezünk fokhagyma vagy hagymaszagú. Mossa meg kezét kávézaccal, amely kiválóan eltávolítja kezéről a makacs szagokat.

4 Kerti munkanapok

A kávézacc a kertben is csodálatos. Kitűnő tápanyagforrásként szolgál a növények számára. A férgek, hangyák és csigák ellen is hatásos védelmet nyújt. Ezért egyszerűen szórjuk ki a kávézaccot a földre a növények alá, vagy kávézaccos vízzel locsoljuk meg őket.

 

5 Hűtőszekrény szellőztetés

Keressük, hogy mi okozza a rossz illatot a hűtőszekrényben? Tegyünk a hűtőbe egy tartóban kávézaccot, amelyet hetente cseréljünk ki. A hűtő szaga napról napra jobb lesz.

 

6 Házi állatok tisztítása

Felejtsük el a drága tisztítószereket házi állataink számára, ha van otthon kutyusunk vagy cicánk használhatjuk a fantasztikus kávézaccot! Ajánlatos a kávézaccot samponnal vagy csak meleg vízzel összekeverni, akár a fürdető vízbe keverni. Így házi kedvenceink tiszták és kutyáink bolha mentesek lesznek.

 

7 Fapadlók javítása

A fapadlón vagy parkettán karcolás vagy kopás okozta elszíneződés van? Itt van a segítség! Keverjük el a kávézaccot meleg vízzel és vigyük fel a parkettára ahol javításra szorul. Hagyjuk állni, a kávézacc, mint természetes színező anyag működik, amelyet rövid idő után el lehet távolítani a javítandó felületről.

 

Német Jánosné

Kapucziner Kávémanufaktúra - kereskedelmi vezető

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kávés érdekesség