KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kovács Botond - A hónap kávérajongója - 2016/04

2009-ben a Spektrum TV-ben szereplő sorozat főszereplője Paul Basset Ausztrál világbajnok barista kalauzolt el a kávézás világába. A Kávékóstoló egy teljesen más perspektívába helyezte a kávéról korábban alkotott nézeteimet. Hatására döntöttem úgy, hogy elvégzek egy barista kurzust. Sokat tanultam a tanfolyam során a kávéról, a kávézásról. Akkor kezdtem el keresgélni az interneten, hogy milyen kávékat lehet itthon vásárolni és hol. Így ismertem meg a Kapucziner kávémanufaktúrát is. Párom győri lévén óriási örömmel töltött el, hogy gyakorlatilag egy otthoni városban leltem meg Magyarország legjobb kávépörkölő Mesterét Jánost, és immáron többszörös szálakkal kötődöm a városhoz.  János kávék iránti szeretete és lelkesedése teljesen magával ragadott. Ha elmegy az ember a Sarló köz 11-es szám alatt található üzletébe, ott minden a kávézásról szól. Az összes berendezés a tökéletes pörkölés és a tökéletes kávé szolgálatába lett állítva. Óriási örömmel tölt el a megújult honlap olvasgatása, mert a segítségével a kávérajongók egy fantasztikus felületet kaptak, aminek a segítségével a világ legjobb kávéi közül válogathatnak. Az egyik kedvenc kávém a Guatemalai Finca El Injetro farm különlegessége. Kávéjukkal a kávés szakma egyik legnívósabb kitüntetését tudhatják magukénak, amelyet hosszú éveken keresztül minden évben elnyernek. János szaktudásának köszönhetően a kávé egy kiegyensúlyozott jó ízvilágú komplex, gyümölcsös, enyhén fűszeres, testes kávé. 
A másik kedvencem a Myanmar SL-34 kávé, amelynek első pörkölésekor és kóstolásakor személyesen lehettem jelen, mi több János mondta, hogy kóstolásban beelőztem. :-) Az édességek közül pedig a belga csokival drazsírozott Pápua Új-Guineai peaberry kávé az, ami elrabolta a Párom és az én szívemet egyaránt. A peaberry kávé egy különlegesen fejlődött kávécseresznye magja, amelyet a közepes pörkölés és a belga csokoládé tesznek tökéletes édességgé, valamint kávérajongóknak tökéletes ajándékká. 
Röviden így lettem a kávék és a Kapucziner abszolút rajongója. Szerepel pár kávé a Kapucziner kínálatában, amelyeket okvetlenül ki kell próbálnom, így az elkövetkezendő hónapokra biztosítva van a kávés program. :-) Mostanában arra keresem a választ, hogy hogyan tudom otthoni körülmények között a legjobb kávét elkészíteni, illetve milyen hígításban érezhetőek a legjobban a kávé ízei.
 
Kovács Botond
2016.04.07.
Tartalomhoz tartozó címkék: barista kávérajongó