Kolumbia Hacienda La Claudina Anaerobic- 250g
Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon, szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. A Hacienda La Claudina Ciudad Bolívar közelében található, egy hagyományos kolumbiai kávévárosban, körülbelül 100 km-re délnyugatra Medellíntől. A Hacienda La Claudina területéről lenyűgöző kilátás nyílik a Los Farallones del Citara hegységre, amely akár 3900 méter magas. Csaknem 60 ültetvényes dolgozó felelős az érett kávébab növényekről történő szedéséért a betakarítási időszakban. . Ez egy különleges tétel, amit rögtön az év elején szerencsénk volt beszerezni a kolumbiai Hacienda La Claudinától.
Kizárólag Castillo fajtából áll, anaerob fermentációval, azaz oxigén hiányában fermentálva nyerték. Ezen nanolot esetében a következő eljárást alkalmazták:
Az ebben a kísérletben alkalmazott anaerob eljárás különbözik az általunk korábban bemutatott másik nanolotban teszteltől, azzal a ténnyel, hogy a cascarát teljesen eltávolították az erjedés előtt. A csészében ennek jelentős hatása van: ebben az esetben az eper, a zöld alma és a mandula ízjegyek vannak.
*** Minimális pihenőidő: 10 nap a pörköléstől
Régió: Ciudad Bolívar, Antioquía Tanusítvány: Mission Red Termelési magasság: 1600 - 1800m Variáns: Colombia, Caturro Feldolgozás: Anaerobic Tulajdonos: Juan Fernando Saldarriaga |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | csokoládés, gyümölcsös |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | alacsony |
Vélemények
eszközpark:
fulltuning GC 2013\Mazzer Major, 151C kés, 18gVST 17g be 34g ki 29mp normál arabica hőfok.
Illetve 7gVST szingli 9g be 20g ki 27-30mp.