KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kolumbia Hacienda La Claudina Anaerobic- 250g

Ár:
3.000 Ft

Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon, szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. A Hacienda La Claudina Ciudad Bolívar közelében található, egy hagyományos kolumbiai kávévárosban, körülbelül 100 km-re délnyugatra Medellíntől. A Hacienda La Claudina területéről lenyűgöző kilátás nyílik a Los Farallones del Citara hegységre, amely akár 3900 méter magas. Csaknem 60 ültetvényes dolgozó felelős az érett kávébab növényekről történő szedéséért a betakarítási időszakban.

.

Ez egy különleges tétel, amit rögtön az év elején szerencsénk volt beszerezni a kolumbiai Hacienda La Claudinától.


 

Kizárólag Castillo fajtából áll, anaerob fermentációval, azaz oxigén hiányában fermentálva nyerték. Ezen nanolot esetében a következő eljárást alkalmazták:

  • A cseresznyét egész nap kézzel válogatták.

  • Este a külső bőrt és a nyálkát mechanikusan eltávolították

  • Az így kapott babot hermetikusan lezárt acéltartályokban, vízzel erjesztik 96 órán át.

  • Az erjesztési periódus végén a babot emelt ágyakon szárítottuk három napig.

  • Végül a pergament eltávolították, és a babot , 30 kg-os zsákokba csomagolták.

Az ebben a kísérletben alkalmazott anaerob eljárás különbözik az általunk korábban bemutatott másik nanolotban teszteltől, azzal a ténnyel, hogy a cascarát teljesen eltávolították az erjedés előtt. A csészében ennek jelentős hatása van: ebben az esetben az eper, a zöld alma és a mandula ízjegyek  vannak.


 

*** Minimális pihenőidő: 10 nap a pörköléstől

 

Régió: Ciudad Bolívar, Antioquía

Tanusítvány: Mission Red

Termelési magasság: 1600 - 1800m

Variáns: Colombia, Caturro

Feldolgozás: Anaerobic

Tulajdonos: Juan Fernando Saldarriaga

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág csokoládés, gyümölcsös
termőterület Dél-Amerika
koffein tartalom alacsony

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2022. 11. 07.
Szép, viszonylag hálás tétel - bár abszolút meglepő módon szimplaként elkészítve több ízélményem volt, mint duplában. Nem vagyok ízguru, itt nekem az anaerob vonal alkoholossága (szerencsére) nagyon visszafogottan jelentkezik. Bizonyára az alkalmazott erjesztés ( hús előzetes teljes eltávolítása) miatt. Ízben én fehér szőlőt mondanék főleg, elhelyezkedve egy közepes, de fűszeres testen. Tejes italban is megmarad az izgalmas, de visszafogott savasság.

eszközpark:
fulltuning GC 2013\Mazzer Major, 151C kés, 18gVST 17g be 34g ki 29mp normál arabica hőfok.
Illetve 7gVST szingli 9g be 20g ki 27-30mp.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 22.
Nálam kedvenc kávék a dél-amerikai kávék, aromásak és nem túl erősek, a napindító ízélmény elmaradhatatlan.