Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatod a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési tájékoztató értelmében.

Termékek Menü

Ethiopia Guji Ana Sora Natural - 250g

Ár:
4.000 Ft

Etiópiai a kávé egyik őshazája. Ez a magángazdaság Izrael Degfa, egy második generációs etiópiai kávétermelő tulajdonában van és 250 hektáron terül el. A Turo folyó mellett fekvő gazdaság kiváló specialty kávét állít elő, természetes feldolgozással. 2013-ban alapították a gazdaságot, 1900 és 2350 méter közötti magasságban. Elég szokatlan 250 hektáros magángazdaságot találni Etiópiában, és még szokatlanabb ilyen nagy magasságban találni. A nagy magasság segíti a kávécseresznye lassabb érését, és több időt ad a növény fejlődéséhez.

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

Etiópiai a kávé egyik őshazája. Ez a magángazdaság Izrael Degfa, egy második generációs etiópiai kávétermelő tulajdonában van és 250 hektáron terül el. A Turo folyó mellett fekvő gazdaság kiváló specialty kávét állít elő, természetes feldolgozással. 2013-ban alapították a gazdaságot, 1900 és 2350 méter közötti magasságban. Elég szokatlan 250 hektáros magángazdaságot találni Etiópiában, és még szokatlanabb ilyen nagy magasságban találni. A nagy magasság segíti a kávécseresznye lassabb érését, és több időt ad a növény fejlődéséhez.

A cseresznyét kézzel válogatják és kiszűrik az éretlen, vagy túlérett szemeket, mielőtt úszó tartályokba kerülnének, ahol a cseresznyét víz borítja. A teljes, érett cseresznyét ezután a napsütésben szárítják meg az emelt afrikai szárítóágyakon, amelyeket hessianszövetre fektetnek, az időjárási viszonyoktól függően körülbelül 15–18 napig. A cseresznyét árnyékháló borítja a déli melegben és éjszaka.

A csészében csodálatos etióp természetre számíthat, amelyik az egyik legtisztább naturál, amelyet valaha kóstoltunk. Gyümölcsös, mint az áfonyalé és virágos, mint egy ibolyacsokor. Ez egy igazán különleges és egyedi csésze egy különleges és egyedi kávébabból.

Ország: Etiópia
Régió: Yirgacheffe
Terület: Guji zóna
Legközelebbi város: Yirgacheffe
Farm: Ana Sora
Tulajdonos: Izrael Degfa
Fajta: vad
Feldolgozás: természetes
Alapító év: 2013
Tengerszint feletti magasság: 1900–2 350 méter
A gazdaság mérete: 250 hektár

ízvilág bogyós gyümölcsös
termőterület Afrika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2025. 01. 01.
Az 5 napos pörkölés illata a sült kenyérhéjra emlékeztet, enyhe fahéjas-almás tónussal. Nagyon apró, világosabb szemű kávé. A lefolyás eleje sós, savas, sárgabarackos, a vége inkább fűszeres-gyümölcsös édesebb ízvilágú. A kettős ízek miatt érdemes kísérletezni a lefolyással. A teljes csésze ízvilága vérnarancs-fahéj, füge, és sárgabarack volt az 5 napos pörkölésű kávéval, Robot-on főzve. Az őrlés finomsága, a lefolyás sebessége enyhén változtatja az ízek erősségét. Ízvilága az ismertebb Sidamo-éhoz hasonló, de annál komplexebbnek tűnt nekem. Utóíze enyhén füstös. Tejjel a barackos íz eltűnt, de a citrusos narancsos íz megmaradt, és bár sok olyan citrusos kávé van, amelyik kifejezetten nem jó tejjel, ennek a kávénak (cukorral) nagyon harmónikus íze lett így is. Capuccino-nak is remek. A hőfokokkal, játszva, (GC-n) 2-3 hetesen A vérnarancs-fahéj íz továbbra is dominál, de 91 fok körül enyhe mangó-alma, 87 fok körül pedig fűszeresebb fahéj-curry ízekkel egészült ki. Ahogy írtam, az eddigi gyümölcsös kedvencem, a Sidamo egyszerűbb, kevésbé komplex, míg a Guji minden egyes főzés során meglepett 1-1 új ízzel, és ahogy öregedett a kávé, erősödött a fűszeres jelleg. Nekem nagyon ízlik, pedig általában inkább a magvas-csokis ízekért rajongok.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2024. 06. 12.
ROCKET R1 I FIORENZATO F64EVO Amikor kézhez kaptam a kávét egyből éreztem, hogy fantasztikus illata van a baboknak, egyből tudtam, hogy nem semmi kávé lesz. Nem gondoltam volna, hogy ennyire el leszek ájulva ettől a kávétól. Szerintem a legjobb etióp kávé! Édes áfonyás ízvilág. Világ egyik legjobb kávéja. Nálam az egyik legjobb kávé lett. Nem véletlen kapott 94 pontot. Benne van a top10-ben.
| 5 / 5 csillag!
2021. 10. 15.
Nagyon meglepett az első főzés alkalmával: intenzív rumos/puncsos illata van, ami különösen izgalmas ízeket ad a kávénak. Új kedvebc...