Ecuador- Hacienda Santa Gertrudis - COE - 250g
José Luis Eguiguren, a harmadik generációs farmer felügyeli a Hacienda Santa Gertrudis-t Lojában, Ecuadorban. A Podocarpus Nemzeti Park pufferzónájában, a világhírű Vilcabamba közelében található, amely kedvező klímájáról és lakóinak hosszú élettartamáról ismert. José Luis 2019 óta elkötelezett a különleges kávé iránt, kapcsolatokat alakít ki a hasonló gondolkodású szakemberekkel, és megosztja a kivételes kávé narratíváját a globális piacokon. A farm kiválóan szerepel a COE megmérettetéseken. Mi a Kapuczinernél büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló kávét kínálhatunk. Ez a tétel a csészében a fehér virágok aromáját fogja érezni, édes citrusos jegyekkel, krémes testtel és narancsos utóízzel. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
José Luis Eguiguren, a harmadik generációs farmer felügyeli a Hacienda Santa Gertrudis-t Lojában, Ecuadorban. A Podocarpus Nemzeti Park pufferzónájában, a világhírű Vilcabamba közelében található, amely kedvező klímájáról és lakóinak hosszú élettartamáról ismert.
A Hacienda Santa Gertrudis kávéhagyománya 1954-ben kezdődött Luis Emilio Eguigurennel. Fia, Luis Hernan Eguiguren vitte tovább ezt a hagyományt, a kereskedelmi kávéra összpontosítva. Mára José Luis Eguiguren a különleges kávéra helyezte a hangsúlyt, és a birtok 60 hektárjából 9-en különféle prémium kávénövényeket termeszt, köztük Sidra, Gesha, SL28, Typica Mejorado, Yellow Catuai és Caturra.
José Luis 2019 óta elkötelezett a különleges kávé iránt, kapcsolatokat alakít ki a hasonló gondolkodású szakemberekkel, és megosztja a kivételes kávé narratíváját a globális piacokon. Mi a Kapuczinernél büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló kávét kínálhatunk.
A Santa Gertrudis nedves és száraz malomokkal is rendelkezik, saját kávét dolgoz fel, és támogatja a szomszédos termelőket. José Luis elkötelezettsége kávétermelés és a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok mellett megerősítette a gazdasági stabilitást a Vilcabamba környéki és azon túli helyi közösségben.
Ehhez a tételhez tökéletesen érett kávécseresznyét szüreteltek Ecuador egyik ikonikus fajtájából: a Typica SL34-ből. A betakarított cseresznye Brix-százaléka átlagosan 17-18 Brix-fok volt. A cseresznyét még a betakarítás napján pépesítették, majd zárt műanyag tartályban 24 órán át erjesztették. A pH a fermentáció végén 4,2 volt. A kávét emelt ágyakon szárították, biztosítva, hogy az első napokban nagyon kevés napfényt, és idővel fokozatosan több napfényt kapjon, a lassú és fokozatos nedvességvesztés érdekében. A szárítási folyamat összesen 22 napig tartott.
A csészében a fehér virágok aromáját fogja érezni, édes citrusos jegyekkel, krémes testtel és narancsos utóízzel.
Ország: | Ecuador |
Régió: | Loja |
Farm: | Hacienda Santa Gertrudis |
Tulajdonos: |
José Luis Eguiguren |
Magasság: | 1.700 méter |
Fajta: | Typica SL34 |
Feldolgozás: | Hosszabbított szárítás, mosás |
Ízvilág |
ízvilág | édes, virágos |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | alacsony |