Brazil - Sao Geraldo farm - COE (90+ pont) - 250g
A São Geraldo kávéfarm, Geraldóval és Maria-val kezdődött, amikor 1998-ban összeházasodtak. Ebben az évben ültették el első kávéparcellájukat Geraldo apai nagyapja földjén, és a palántákat édesanyja ajándékozta. Harmadik generációs producer, és fiatal kora óta kávéval dolgozik. Első lépéseit a kávéültetvényeket tette, és az első szava a „kávé” volt. A producer fia, Gustavo negyedik generációs producer lesz. Gustavo 18 éves kora óta aktívan segít az ingatlanon, ennek idén lesz 5 éve. A szülők megengedik neki, hogy speciális kávékészítési kurzusokon vegyen részt, és ma ez a fő felelőssége. Ez a negyedik év, amikor különleges kávékat készítenek, és először vettek részt a Cup of Excellence megmérettetésen. Idén az elmúlt 3 év tapasztalatait gyűjtötték össze és alkalmazták erre a tételre. Ez volt az első tétel, amelyet ezen a betakarításon szedtek le. A kávét szelektíven, szitán szedték, naponta vitték afrikai ágyakra. A tételeket 2 és 3 napra osztották, heti 2 tételre. Amikor a páratartalom elérte a 18%-ot, a tételeket fészerben tárolták. 40 nap elteltével a kávé visszatért a napfénybe, hogy elérje az ideális páratartalmat. A csészében ez a tétel csonthéjas gyümölcsök, barna cukor és a méz ízvilágát keverik egy kis jázminnal. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
A São Geraldo kávéfarm, Geraldóval és Maria-val kezdődött, amikor 1998-ban összeházasodtak. Ebben az évben ültették el első kávéparcellájukat Geraldo apai nagyapja földjén, és a palántákat édesanyja ajándékozta. Harmadik generációs producer, és fiatal kora óta kávéval dolgozik. Első lépéseit a kávéültetvényeket tette, és az első szava a „kávé” volt. Viccet félretéve, mindig kávéval dolgozott. A producer fia, Gustavo negyedik generációs producer lesz, maga Geraldo a második generációs kávégazdálkodó. A szülők mindenben segítenek az ingatlanon, és manapság Gustavo aktívan részt vesz a földek gondozásának minden folyamatában. Összességében jó méretű az ingatlan. Maria segít a betakarításban, a betakarítás utáni feldolgozásban és kezelésben.
Gustavo 18 éves kora óta aktívan segít az ingatlanon, idén lesz 5 éve, hogy segít. A szülők megengedik neki, hogy speciális kávékészítési kurzusokon vegyen részt, és ma ez a fő felelőssége. Ez a negyedik év, amikor különleges kávékat készítenek, és először vesznek részt a Cup of Excellence megmérettetésen. Idén az elmúlt 3 év tapasztalatait gyűjtötték össze és alkalmazták erre a tételre. Ez volt az első tétel, amelyet ezen a betakarításon szedtek le. A kávét szelektíven, szitán szedték, naponta vitték afrikai ágyakra. A tételeket 2 és 3 napra osztották, heti 2 tételre. Amikor a páratartalom elérte a 18%-ot, a tételeket fészerben tárolták. 40 nap elteltével a kávé visszatért a napfénybe, hogy elérje az ideális páratartalmat.
A csészében ez a tétel csonthéjas gyümölcsök, barna cukor és a méz ízvilágát keverik egy kis jázminnal.
Ország: | Brazília |
Régió: | Sul de Minas |
Tulajdonos: |
Geraldo Alves De Souza |
Magasság: | 1.050 méter |
Fajta: | Red Catuai |
Feldolgozás: | Natural |
Farm: | Sao Geraldo |
Ízvilág | csonthéjas gyümölcsök, barna cukor, méz, jázmin |
ízvilág | csokoládés, gyümölcsös |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | alacsony |