KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Doi Chang - 250g

Ár:
3.000 Ft

Thaiföld még fiatal ország a kávé termelők között, komolyan csak a 1970-es évektől folyik a termesztés. Az elmúlt években azonban ez a kis ország, természetesen nem ok nélkül, több elismert kávépörkölő mester figyelmét is felkeltette világszerte. Számunkra is kihívás megmutatni egy különleges új terület kiváló minőségű arabica kávéjának ízvilágát. 

Doi Chang, ahonnan kitűnő arabica kávénk ékezett, az ország északi részében, az úgynevezett "arany háromszögben" található. Ezen a magaslati vidéken még ma is az Akha törzs tagjai élnek ősi hagyományaik szerint. Falvaik és maguk által épített házaik régi idők különös hangulatát idézik.

A kávét termelő gazdaságok 1500-1700 méter tengerszint feletti magasságban találhatóak. A klíma kitűnő ezen a vidéken a kávécserjék szempontjából: kicsi a hőingadozás, megfelelő a csapadék mennyisége, sok az árnyékot adó fa. Az arany háromszögben minden adott  tehát kitűnő specialty kávék termesztéséhez. Doi Chang arabica kávénk egy nagyon aromás kakaós, mogyorós, mandulás ízvilágú kávé. Karakteres és különleges. Espressóként fogyasztva magvas ízvilága dominál, a hosszabb vagy tejes kávénak elkészítve lágyabb ízek is megjelennek benne.

 

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág magvas
termőterület Ázsia
koffein tartalom átlagos

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2023. 02. 13.
Finom magvas csokis íz. Nem bántam meg.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 09. 25.
Többször vásároltam már igazán különleges aromája miatt. Kellemes kakaós íze mellett enyhén gyümölcsös, és leheletnyi savas aromái vannak alacsonyabb hőfokon (87 C környékén). Itt főként a keserű kakaó dominál kevés magvas íz mellett. Én jobban szeretem magasabb hőfokon, 90-91 fok környékén eltűnik az a kevéske sav is, a gyümölcsösség is. Cserébe csokoládés-kakaós, erős pörköltmandulás-magvas íz domborodik ki, egy jellegzetes "fás" ízzel, amit nem tudok jobban leírni, de én erről ismerem fel leginkább ezt a kávét. 93 fok körül elkezdenek eltűnni a magvas ízek, egyszerűbb, erősebb kakaós-gyümölcsös íz jön vissza. Ezen a hőfokon elveszíti a jellegzetességeit, így nekem itt nem annyira ízlett. Tej nélkül is kiváló, de tejjel is szeretem, ilyenkor tejcsokis, nugátos ízek kerülnek előtérbe mindegyik hőfokon. Nálam a hőfokkal ellentétben nem volt meghatározó, hogy rövidebb, vagy hosszabb lefolyással készült a kávé.