Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

Újdonság a Kapuczinerben.

Kovács Botond
2019. 08. 12. 15:24:00
Újdonság a Kapuczinerben. Újdonságot kóstoltam a Kapuczinerben.

Nitro kávé

Megfigyelték, hogy azon sörök íze, amelyek csapolásához nitrogén gázt használnak szén-dioxid helyett, megváltozik. Lágyabbá, krémesebbé, selymesebbé válik. Az egyesült államokbeli Cuvée Kávézóban gondoltak először arra, hogy a nitrogén gáz hatását kipróbálhatnák kávéknál is. Nitro kávét a sörhöz hasonlóan csapolni csak cold brew kávéból lehet. McKim sokat kísérletezett, mire megfelelő ízű nitro kávét tudott készíteni. 2012 nyarán az austini Slow Food rendezvényen mutatta be először a nagyközönségnek a Black & Blue nitro kávét. McKim nagy sör rajongó, ezért mindenképpen azt szerette volna, ha a nitro kávé is bárhol, bármikor fogyasztható. 2014-ben jelent meg a dobozos Black & Blue nitro kávé, amit az emberek imádnak. A cég azon fáradozik, hogy a termék eljusson minden amerikai bolt polcára.

 

Cold brew

Hidegen történő kávékészítési eljárás. Mivel a cold brew kávét szobahőmérsékleten készítjük el, így az extrakcióhoz időre van szükség. 12-24 órás inkubálási idő során sok minden ki tud oldódni a kávéból. Az aromaanyagok mellett többek között a koffein is nagyobb mértékben lesz jelen, mint egy presszó kávéban.

 

Nitrogén hozzáadása

Kávézókban megoldható az, hogy egy komolyabb berendezés segítségével, a sörhöz hasonlóan csapoltan készítsük a nitro cold brewt. Házilag is meg tudjuk csinálni, de egy komolyabb beruházásra így is szükség lesz. Több helyen olvasható a neten, hogy habszifonba töltve, habpatron segítségével tudunk nitro kávét készíteni. Kipróbáltuk, nem működik. Ennek oka az, hogy nem N2 van a habszifon patronjában, hanem N2O (dinitrogén-oxid). Viszont lehet nitro szifont és a nitro szifonhoz kapható N2 patront vásárolni. Mind a nitro szifonnak mind pedig a nitro patronnak az ára borsos.

 

Tapasztalat a nitro kávéval

A tapasztalatok alapján a megfelelően eltalált nitrogén-kávé arány esetén valóban krémesebb, selymesebb, lágyabb, gyümölcsösebb lesz a kávénk. Amplifikálja az ízeket, aromákat, így érdekes és aszolúte egyedi ízeket lehet a kávéból előcsalogatni, valamint a nitro kávé a kisméretű nitrogén buborékoknak köszönhetően meglehetősen szép és rajzolatos, így látványnak is igen különleges.