Nicaragua Cup of Excellence Los Pirineos - 100g
Nicaragua egyik kiváló kávétermesztő területéről, 1380m magasságból érkezik ez a kiváló kávé. Eudoro Jose Guillen Jarquin hozzáértő farmer irányításával, különleges Catuai fajtával, naturál feldolgozással készülnek ezek az egyedi kávébabok, melyek ebben az évben is a Cup of Excellence kitüntetettjei között szerepeltek a legfinomabb kávék rangsorában.A Los Pirineos farm 35 hektáron termel kávét. A farmon 20 állandó munkás dolgozik, amely szüretkor kiegészül 70 fővel. Valamennyi kávét kézzel, gondosan szüretelnek. A kiváló minőséget egyedi, 15kg-os vákuum csomagolással és légi szállítással őrizték meg, így ez is hozzájárult, hogy gyorsan megérkezzen ez a különlegesség a Kapucziner kínálatába. Felbontás után a kávészemek optimális nedvességtartalmat, 11,7% -ot mutattak a Kapucziner nedvesség mérője szerint. A vízaktivitás 0,52 értéke mutatja, hogy különleges minőségű kávé került a Kapucziner pörkölőjébe, míg a színvilágnál a Tonino mérése kerek 109 értéket mutatott az első pörkölés után. A kávéital elkészítése után ez a kiváló kávé megmutatja nekünk a benne rejlő egzotikus gyümölcsöket, elsősorban a papaját, valamint a virágos jázmin illatát mégis összességében egy testes kávét kortyolhatunk. A Cup of excellence nemzetközi bírái még az alábbi ízeket fedezte fel az értékelés során étcsokoládé, áfonya komplex trópusi gyümölcsök. Így érthető, hogy a kávék Oscar díjának is nevezett Cup of excellence versenyen rendkívül magas 90,21 pontszámmal a győztesek közé került. Úgy gondoljuk, hogy igazi Ünnepi kávé, amivel elkápráztathatod, vendégeidet, barátaidat, vevőidet, partnereidet. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | gyümölcsös |
termőterület | Közép-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |