Costa Rica - Palmichal Micro-Mill Los Vindas - Red Honey - 250g
Három Vindas testvér, Eduardo, Leonel és Gerardo 1967-ben megvásárolta az első hektár földet egy farmertől, és folytatta a tej- és sajttermelést Palmichal 1500 lakosa számára. Két évvel később Eduardo, Leonel és Gerardo elkezdték termeszteni az első kávépalántákat a Tacuotarí-hegység lejtőin, ahol senki másnak eszébe sem jutott kávétermesztés ezeken a lejtőken. A három testvér meggyőződve arról, hogy a vulkanikus talaj az enyhe, csendes-óceáni hatású és viszonylag száraz éghajlattal párosulva ideális kávétermesztéshez, folytatták a Caturra és Catuai növények termesztését, amelyek egyben védik a kristálytiszta folyókat és megakadályozzák az eróziót. A Vindas fivérek ma 60 hektáron készítik Costa Rica egyik legjobb kávéját. A Vindák a kezdetektől kiváló üzleti kapcsolatot és barátságot ápolnak a Palmichal Mill-mal, mindig tökéletes minőségű, 100%-ban teljesen érett babbal látják el a malmot. Ezt a kávét is a Palmichal mikro-malomban dolgozták fel. Az őrlés után a nyálka körülbelül 80%-a megmaradt a szárítás során. A kávét ezután teraszokon szárították 10 napig, majd két hónapig pergamenben pihentették, még szárazon feldolgozták, és súly, sűrűség, méret és szín szerint válogatták. Az eredmény egy nagyon jó minőségű arabica specialty kávé, mely édessége mellett piros ribizli ízjegyekkel büszkélkedhet.
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
Három Vindas testvér, Eduardo, Leonel és Gerardo 1967-ben megvásárolta az első hektár földet egy farmertől, és folytatta a tej- és sajttermelést Palmichal 1500 lakosa számára. Két évvel később Eduardo, Leonel és Gerardo elkezdték termeszteni az első kávépalántákat a Tacuotarí-hegység lejtőin, ahol senki másnak eszébe sem jutott kávétermesztés ezeken a lejtőken. A három testvér meggyőződve arról, hogy a vulkanikus talaj az enyhe, csendes-óceáni hatású és viszonylag száraz éghajlattal párosulva ideális kávétermesztéshez, folytatták a Caturra és Catuai növények termesztését, amelyek egyben védik a kristálytiszta folyókat és megakadályozzák az eróziót. A Vindas fivérek ma 60 hektáron készítik Costa Rica egyik legjobb kávéját. A Vindák a kezdetektől kiváló üzleti kapcsolatot és barátságot ápolnak a Palmichal Mill-mal, mindig tökéletes minőségű, 100%-ban teljesen érett babbal látják el a malmot. Ezt a kávét is a Palmichal mikro-malomban dolgozták fel. Az őrlés után a nyálka körülbelül 80%-a megmaradt a szárítás során. A kávét ezután teraszokon szárították 10 napig, majd két hónapig pergamenben pihentették, még szárazon feldolgozták, és súly, sűrűség, méret és szín szerint válogatták. Az eredmény egy nagyon jó minőségű arabica specialty kávé, mely édessége mellett piros ribizli ízjegyekkel büszkélkedhet.
Ország: | Costa Rica |
Régió: | Terrazu |
Magasság: | 1.500 méter |
Fajta: | Red Catua, Caturra |
Feldolgozás: | Honey |
Farm: | Palmichal Micro-Mill Los Vindas |
Tulajdonos: | Eduardo, Leonel and Gerardo Vindas |
ízvilág | bogyós gyümölcsös |
termőterület | Közép-Amerika |
koffein tartalom | alacsony |