Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

Zambia Buni - 250g

Ár:
2.400 Ft

Zambia tengerektől ezárt, fennsíkokkal tarkított ország Dél-Afrikában. Kávénk az ország közepén található Buni tartományból érkezik. A kávé termesztésének itt különös története van. 2006-tól, több mint 5 éven keresztül ugyanis rendkívüli szárasság volt az országban, mely kipusztította a cserjéket és a farmerek tönkrementek. Szerencsére néhány éve ismét csapadékosabbra fordult az időjárás és pár termelő új kávécserjék telepítésébe kezdett. Buni területén így csak új telepítésű ültetvények vannak.

A farm, ahonnan a zöld kávészemek érkeztek pontosan félúton van Lusaka, a főváros, és a Viktória-vízesés között. Gyönyörű, 1300 m magasan fekvő fennsík ez, ahol egyedülálló éghajlati viszonyok alakultak ki. A szüreti időszak a száraz évszakra esik, így a világon egyedülálló módon hosszú ideig a cserjén hagyják az érett kávécseresznyéket. Az alacsony páratartalomnak köszönhetően a szemek nem penészesednek meg és amikor bíborvörössé válnak, akkor szüretelik őket. Hasonlóan a szőlőhöz ezek igazából a kávé aszúszemei.

A belőle készített kávé alapvetően édes, trópusi gyümölcsös, mangóra hasonlító ízjegyekkel.

Ajánljuk espresso és hosszú kávék készítéséhez egyaránt!

 

 

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág gyümölcsös
termőterület Afrika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!