KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

A Tupi kávé

A TUPI KÁVÉ

A Brazil Tupi kávé gazdag története a brazíliai kávétermesztés korai éveire nyúlik vissza. A kávét Francisco de Mello Palheta vezette be Brazíliába a 18. században, és a 19. század végére Brazília a világ legnagyobb kávétermelőjévé vált. A Tupi kávé eredete A tupi kávébab a Brazíliában őshonos tupi-guarani népről kapta a nevét. Ezek az emberek fejlett mezőgazdaságukról ismertek, és nagy szerepük volt az első kávébab termesztésében Brazíliában. A tupi-guarani nép képzett gazdálkodók voltak, akik mélyen megértették a földet és annak erőforrásait. Képesek voltak olyan kávénövényeket termeszteni, amelyek alkalmazkodtak a brazil kávé klímájában, és technikáikat generációkon át örökítették.

A Tupi kávébab egyedülálló ízprofiljáról vált ismertté. Közepes testű, finom, édes ízű, csokoládé és dió jegyekkel. A Tupi kávébabot még ma is termesztik Brazíliában, és továbbra is népszerű választás a kávéfogyasztók körében szerte a világon. A kávét Brazília számos régiójában termesztik, mindegyiknek megvannak a maga egyedi termesztési feltételei. A tupi kávé csak egy a sok Brazíliában termesztett fajta közül, de különleges helyet foglal el az ország kávékultúrájában.

A Tupi kávé egyik legmeghatározóbb jellemzője az ízprofilja. Ennek a kávénak olyan egyedi íze van, amely nem hasonlít a világ bármely más kávéjához. A Tupi kávé gazdag, diós íze a legszembetűnőbb jellemzője. Ez a kávé testes ízű, csokoládé, karamell és sötét bogyós jegyekkel. Alacsony savtartalma miatt kiváló kávé azok számára, akik a lágy, lágy ízt kedvelik. 

A Tupi szemes kávé egyedi ízét a régió talajának, éghajlatának és tengerszint feletti magasságának kombinációja adja. A kávé termesztési magassága is szerepet játszik, minél magasabb a tengerszint feletti magasság, annál lassabban érik a kávécseresznye. Alacsony savtartalma, ami a bab termesztési körülményeinek és feldolgozási módszereinek tudható be. A szemes kávét kézzel szedik, ezután napon szárítják. Ez az eljárás segít megőrizni a kávébab természetes ízét, és hozzájárul a végtermék alacsony savasságához. Test és utóíz szempontjából a Tupi kávé közepestől telt testű. Hosszú, sima utóíze van, csokoládé és dió árnyalataival, így ideális kávé akár vacsora utáni kortyoláshoz.