Nicaragua - Maracaturra - Farm La Picona - 250g
Igazi különlegesség a kínálatunkban Nicaraguából ez a Cup Of Excellence 2. helyezett 90.75 pontszámmal rendelkező specialty kávé. Samuel Zavala, egy fiatal, tehetséges kávé farmer, akit a szakmában úgy emlegetnek, hogy a leginnovatívabb farmer. 2021-ben felért eddigi pályafutása csúcsára 2 tételével is holtversenyben 2. helyet ért el COE megmérettetésein. Örömmel kínáljuk Európában egyedülállóként ezt a különlegességet a magyar kávérajongóknak. A 7 hektárán termő, mosott eljárással feldolgozott Maracaturra cukornádas, passiógyümölcsös és karamelles ízjegyei gyengéd testet és kiegyensúlyozott italt adnak a csészében. A Maracaturra a Caturra és a Maragogype fajták természetes kereszteződése. Az 1800-as évek végén fedezték fel Brazíliában. A Caturrának köszönhetően kifejezetten magas terméshozammal bír, a Maragogype miatt pedig levelei, gyümölcsei és kávébabjai rendkívül nagyok. Samuel Maracaturra Passion-je mosott eljárással készül. Ez azt jelenti, hogy kiszárítás előtt egy depulpernek nevezett gép segítségével eltávolítják a gyümölcs héját és húsát is, majd vízzel átmosva minden egyebet, ami a magon maradt. A mosott kávék a többi eljáráshoz képest sokkal tisztább ízjegyeket mutat, érdemes tehát megkóstolni. Ország: Nicaragua |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
Igazi különlegesség a kínálatunkban Nicaraguából ez a Cup Of Excellence 2. helyezett 90.75 pontszámmal rendelkező specialty kávé. Samuel Zavala, egy fiatal, tehetséges kávé farmer, akit a szakmában úgy emlegetnek, hogy a leginnovatívabb farmer. 2021-ben felért eddigi pályafutása csúcsára 2 tételével is holtversenyben 2. helyet ért el COE megmérettetésein. Örömmel kínáljuk Európában egyedülállóként ezt a különlegességet a magyar kávérajongóknak. A 7 hektárán termő, mosott eljárással feldolgozott Maracaturra cukornádas, passiógyümölcsös és karamelles ízjegyei gyengéd testet és kiegyensúlyozott italt adnak a csészében. A Maracaturra a Caturra és a Maragogype fajták természetes kereszteződése. Az 1800-as évek végén fedezték fel Brazíliában. A Caturrának köszönhetően kifejezetten magas terméshozammal bír, a Maragogype miatt pedig levelei, gyümölcsei és kávébabjai rendkívül nagyok. Samuel Maracaturra Passion-je mosott eljárással készül. Ez azt jelenti, hogy kiszárítás előtt egy depulpernek nevezett gép segítségével eltávolítják a gyümölcs héját és húsát is, majd vízzel átmosva minden egyebet, ami a magon maradt. A mosott kávék a többi eljáráshoz képest sokkal tisztább ízjegyeket mutat, érdemes tehát megkóstolni.
Ország: Nicaragua
Régió: Dipilto
Farm: La Picona
Magasság: 1.300-1.500m
Fajta: Maracaturra
Feldolgozás: Washed / mosott
Tulajdonos: Samuel Zavala
Csomagolás: GainPro
Vélemények








