Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatod a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési tájékoztató értelmében.

Termékek Menü

KÖZÉP-AMERIKAI KÁVÉK

Közép-Amerikában rendkívül változatos és izgalmas terület mind földrajzilag, mind a kávé ízvilágát illetően. Dél-Amerikából és a Karib-szigetekről érkeztek ide az első kávécserjék az 1700-as években. Sok kisebb-nagyobb ország található itt, amelyek kiváló kávétermelők, úgy mint Panama, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, El Salvador. Elképesztően sokféle ízprofilú kávét kínálnak, mely Közép-Amerika változatos földrajzi adottságainak, sokféle helyileg kialakuló mikroklímának és az itt termesztett sokféle arabica fajtának köszönhető.

Rendezés:
Nézet:

A Finca Miramar egy 15,5 hektáros kávéültetvény El Salvadorban, La Libertad megyében, Santa Tecla városa közelében, a San Salvador vulkán termékeny lejtőin. A terület vulkanikus eredetű, tápanyagban gazdag talaja és klímája ideális a kávétermesztéshez. A farm 1.650–1.700 méteres tengerszint feletti magasságon helyezkedik el ahol a magaslati, kissé hűvösebb mikroklíma és a közeli Csendes-óceán felől érkező páradús levegő lassítja a kávécseresznyék érését, elősegítve a komplex ízek kialakulását. A Miramar farm 2025-ben a Cup of Excellence El Salvador versenyen 5. helyezést értek el. Ezzel a helyezéssel a Cup of Excellence szabályzata szerint NEMZETI Győztesnek számítanak.

A minőség tekintetében az SL-28 világhírű: kivételes csészeprofilt nyújt, gyakran szirupos testességgel és élénk, izgalmas savakkal, amelyeket sokszor feketeribizlihez hasonló gyümölcsös ízjegyekkel írnak le. Az El Salvador-i magaslatokon megfelelő gondozás mellett az SL-28 is kiváló minőségű kávét ad: a tapasztalatok szerint a klasszikus kenyai jellegzetességek (ribizlis, citrusos, florális jegyek) kiegészítik az ott honos Bourbon fajták édességét és testességét, izgalmas komplexitást nyújtva.

5.950 Ft

A Los Alamos kávéfarm Nicaraguában található, és több szempontból is figyelemre méltó. A Los Alamos farm Nicaragua központi északi hegyvidékén helyezkedik el. Ez a terület kiváló feltételeket biztosít a minőségi kávé termesztéséhez. A Los Alamos farm kiváló példája a hagyományos és modern módszereket ötvöző, minőségre és fenntarthatóságra törekvő nicaraguai kávétermelésnek.

A Los Alamos farm kávéja rendszeresen kiemelkedő minőséget produkál. Több alkalommal is díjazták a Cup of Excellence versenyen, ami a kávéipar egyik legrangosabb elismerése. A COE díjátadón José, a tulajdonos háláját fejezte ki, miután 87.6-os pontszámot kaptak.

Ez a tétel a csészében narancshéj, piros szőlő, áfonya és aszalt szilva jegyekkel kényezteti a kávérajongókat.

4.950 Ft

Vásárlóink nagy kedvence volt az elmúlt év végén a mosott Sarchimor arabica specialty kávé. Most egy édesebb változatot, egy naturál feldolgozást kínálunk a Hernandez családtól a Santa Lucia farmról. Eduardo-ékkal tartó közvetlen együttműködésünk következő kiváló tétele ez a kávé, amely 87.8-as SCA pontszámot ért el. A természetes feldolgozásnál 65 órán keresztül pihentették. A csészében egy krémes testű, kellemes édességű kávé, csokoládé, karamell és földi szeder ízjegyekkel. Az eddigi El Salvadori tételek rajongóinkat ezt a mostanit is szívből ajánljuk!

 

3.950 Ft

A Finca El Ciprés, amely Isacio Javier Albir Vilchez tulajdonában van, a kávé iránti szenvedély, a hagyomány és a környezetvédelem iránti elkötelezettség megtestesítője. Isacio harmadik generációs kávétermelő és közgazdász, aki 2010-es megvásárlása óta alakította át farmját virágzó kávéültetvénnyé. A terület kezdetben szarvasmarha-legelőként szolgált, de idővel jól meghatározott erdős és kávétermesztési területekre osztotta fel.

2016-ban Isacio 2500 fenyőfát ültetett azzal a céllal, hogy újraerdősítse a vidéket, ezzel is hangsúlyozva környezetvédelmi elkötelezettségét. A farm összesen 30 manzana (kb. 52 hold) területű, ebből körülbelül 25 manzanán, 1160-1400 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik a Marcellesa, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha és Ovata kávéfajtákat. A növények árnyékát őshonos Bucaro (citrusfa), banán és guava fák biztosítják.

A farmon 15 állandó munkás dolgozik, és a fenntarthatóságra helyezett nagy hangsúly mellett a Finca El Ciprés kiváló minőségű, árnyékban termesztett kávékat kínál, amelyek egyaránt magukban hordozzák Nicaragua gazdag ízeit és a környezetvédelem iránti elkötelezettséget. Tapasztalja meg a hagyomány különleges ízét minden csészében a jázmin, tejcsolokádé, áfonya és piros szőlő ízjegyeivel.

3.950 Ft

Las Hortensias ültetvényt Ana édesapja vásárolta meg 1992-ben, majd 2014-ben Ana vette át a gazdaság irányítását. Az ültetvény Nicaragua egyik legismertebb kávérégiójában, Dipilto szívében található. Ez a terület különleges mikroklímával rendelkezik, amely rendkívül kedvező a kiváló minőségű kávé termesztéséhez. A Dipilto-hegység volt az első olyan terület Nicaraguában, amely megkapta a kávéhoz kapcsolódó eredetvédelmi tanúsítványt.

Las Hortensias kávéinak egyedülálló karakterét a talaj, a víz, valamint a Dipilto vidékének gazdag flórája és faunája biztosítja. Ana különösen nagy figyelmet fordít a környezetvédelemre és a fenntarthatósági gyakorlatokra, miközben a lehető legmagasabb minőséget nyújtja. 2020-ban Las Hortensias a rangos Cup of Excellence versenyen a 6. helyezést érte el, ami méltó elismerés a kávéjuk kiválóságának.

A csészében alma, körte és étcsokoládé jegyekkel és élénk savassággal büszkélkedik.

Ország: Nicaragua
Régió: Dipilto, Nueva Segovia
Magasság: 1.500 méter
Fajta: Marsellesa
Feldolgozás:    Natural anaerobic
Farm:

Finca Las Hortensias

Tulajdonos: Ana y Martha Albir
4.800 Ft

La Sierra de Las Minas: a hegyek kincse, amely megváltoztatta a vidéket. Az 1950-es évek óta ez a régió a kávétermesztés központjává vált, és a hegyvidéki táj ölelésében virágzott fel. Az egykor szegénység sújtotta, távoli terület mára pezsgő kávétermelő központtá alakult át.

Minden farm, amely a dombok között megbújik, kávétermelő egységgé fejlődött, ezzel is tükrözve a lenyűgöző előrehaladást. Az itt termesztett kávéfajták – Villa Sarchi, Bourbon, Caturra, Pache és Pacamara – mind hozzájárulnak a régió gazdag ízvilágához.

La Sierra de Las Minas híres kávéja elbűvölő aromájával, tökéletes ízével és harmonikus testével ragadja magával az érzékeket, amelyet kellemes édesség tesz teljessé.

A csészében virágos és édes, a jázmin és passiógyümölcs jegyeit mutatja.

Ország: Guatemala
Régió: Sierra de las Minas
Magasság: 1.300-2.000 méter
Fajta: Villa Sarchi
Feldolgozás: Washed / mosott
5.200 Ft

Ez a kávé két kisgazdától származik. Farmjaik szomszédosak és Panama Boquete régiójában találhatók, ahol 2004-ben fedezték fel a gésa törzset. Ezek a termelők csak a közelmúltban (2012-ben) indították el saját kávéültetvényeiket, így kávéfáik még nagyon fiatalok, és csak kis mennyiséget hoznak. A Ruiz családi vállalkozás fókuszában a kisüzemi kávétermelő gazdákkal való szoros kapcsolatok kiépítése és fenntartása áll, így jobban megismerik a kávéikat, és a farmerekkel közösen fejleszthetnek új, még jobb folyamatokat. Ezen kis tételek minőség-ellenőrzésének folytatása lehetőséget ad a Ruiz családnak, hogy egyedi tételeket találjon, mint ez a kiváló mostani tétel, amely édes és kicsit boros kávé, magas savtartalommal. Nagyon kiegyensúlyozott test jellemzi füge, áfonya és eper jegyekkel.

 

4.950 Ft

Panama Boquete régiójában állítja elő a Ruiz család ezt a különleges kávét. A Boquete régió kiváló minőségű kávétermeléséről ismert, a Ruiz család pedig több generáció óta foglalkozik kávétermesztéssel. A La Vanguardia arra az adott farmra utal, ahol a kávét termesztik. A Catuaí, amely a Mundo Novo és a Caturra fajták hibridje, jó csészeminőségéről és betegségekkel szembeni ellenálló képességéről ismert, így a kávétermesztők körében népszerű választás.

A farmon az érett kávécseresznyét szelektíven, kézzel szedik le a La Vanguardia farm kávécserjéiről. A szakmunkások gondosan csak az optimális érettségű cseresznyét választják ki, biztosítva a legjobb ízpotenciált.

A betakarítás után a kávécseresznyét szétválogatják, hogy eltávolítsák a sérült vagy éretlen cseresznyét. Ez a lépés biztosítja, hogy csak a legjobb minőségű cseresznyét használják fel a feldolgozáshoz. A szétválogatott cseresznyét vékony rétegben kiterítik, emelt szárítóágyakra vagy teraszokra. A cseresznyét természetesen hagyják megszáradni a napsugarak alatt. Ezalatt rendszeresen megforgatják vagy gereblyézik, hogy biztosítsák az egyenletes száradást és megakadályozzák az erjedést.

3.950 Ft

A Finca Bethaniát 1991-ben alapították Nicaragua egyik leghíresebb kávézónájának (Nueva Segovia) szívében. A kiváló minőségű kávé iránti szeretetet és elhivatottságot 3 generáción keresztül megőrizték és örökítették. Ana és Martha Albir tulajdonosok, mint termelők célja a fenntarthatóság és a környezetvédelem elveinek betartása, miközben a legjobb minőségű kávékat állítják elő. Különös hangsúlyt fektetnek a természetes erdő megőrzésére, annak ökoszisztémájával és állatvilágával együtt. A Finca Bethania 2014 óta rendelkezik Rainforest Alliance tanúsítvánnyal. 2020-ban a farm a 16. helyezést érte el a rangos nemzetközi nicaraguai kiválósági kupa versenyen, 2021-ben pedig a 22. helyezést a nicaraguai Cup of Excellence verseny országos győztesei között. Ez a tétel egy gyümölcsös kávét eredményez a csészében, fekete ribizli, vörös szőlő jegyekkel és testes, finom rózsa utóízzel.

 

3.950 Ft

Belize Közép-Amerika keleti partján található, a Karib-tenger mellett. Északon Mexikóval, nyugaton és délen Guatemalával határos. Az ország az egyetlen angolul beszélő állam Közép-Amerikában. Belize brit koronagyarmat volt több mint száz évig, 1973-ig Brit Honduras néven volt ismert. 1981-ben nyerte el függetlenségét. Belize Gazdag történelmi múlttal rendelkezik maya őslakossággal. Északnyugat Belize-ben az esőerdő szívében, mahagóni fák árnyékéban termesztik ezt a kiváló minőségű bourbon arabica kávét. Az itt található termékeny talaj és a szubtrópusi mérsékelt éghajlat ideális feltételeket biztosít a kávé termeléséhez. Maya leszármazottak szorgalmas precizitása biztosítja, hogy a kézzel szedett kávészemek közül csak az érettek kerülnek a kosárba.

A belize-i kávé egyedülálló ízvilágát nehéz szavakkal leírni, annyit biztosan állíthatunk, hogy az íze gazdag és intenzív, mely magában hordozza az eső erdők illatát, egy kis trópusi gyümölccsel megspékelve. Facebook posztunkban ezért bátran állítottuk, hogy kincset találtunk. Kóstold meg Te is!

4.400 Ft

Az 1940-es évek végén a Boquete körzetben (a Baru vulkán közelében fekvő régióban) Vidal Suárez és Eira Gutierrez de Suárez (Laura E. Suárez szülei) indították el a kávé termesztés hagyományát. Ők ketten mindig szorgalmasan dolgoztak, és mindig maguk művelték meg a földet első kávéültetvényükön, aminek a La Camiseta nevet adták. Amikor a gazdaság teljesen termelékeny volt, Laura szülei több szomszédos ingatlant vásároltak, és másokat is, amelyeket felajánlottak nekik Boquete környékén. Így a régió 5 legnagyobb kávétermelője közé kerültek. Ez a kávé a La Camiseta farmról származik, amely a Suárez család tulajdonában lévő három farm egyike. Az ott termesztett főbb fajták a Typica, Catuai, Catuai Amarillo és Geisha. Ez egy nagyon izgalmas kávé, melynek a csésze profiljában a mangó és az ananász gyümölcsös jegyeit édes dió és rum teszi teljessé.

Ország: Panama
Farm: Camiseta Estate
Tulajdonosok: Carlos és Laura Suárez
Magasság: 1.500-1.700 méter
Fajta: Catuai, Typica
Eljárás: Természetes / Natural
Vákum csomagolás 15kg
Ízjegyek:  mangó, ananász, édes dió és rum

3.950 Ft

A legtöbb El Salvadori kávét vulkánokon termesztik, ahol a hamu és a kén összetett savasságot ad. A Finca Miramar a Csendes-óceán partjainál fújó óceáni szellőt (a „mar” jelentése óceán, a „mira” pedig a megjelenés) és a makadámia- és őszibarackfák árnyékát használja, amely lassítja az érést és növeli a természetes cukrokat. A farm egy ideig Fernando Alfaro feleségének (Diaz-Nuila) családjában volt, és most a fajtákat és a folyamatokat a „Cup of Excellence” versenyekre felkészülve alakították át. A Miramar 2022-ben versenyzett először, elérve az értékelés második szakaszát, ahol 86+ ponttal végzett az anaerob natural feldolgozással készült kávéjukkal. A most hozzánk érkezett tétel kiváló ízvilággal és krémes édességgel kényezteti a kávérajongókat.

Ország: El Salvador
Régió: San Salvador vulkán
Magasság: 1.600 méter
Fajta: Bourbon/Arabigo
Feldolgozás:    Anaerobic Natural, Black Honey, Natural
Farm: Miramar
Tulajdonos: Fenando Alfaro
3.950 Ft

Három Vindas testvér, Eduardo, Leonel és Gerardo 1967-ben megvásárolta az első hektár földet egy farmertől, és folytatta a tej- és sajttermelést Palmichal 1500 lakosa számára. Két évvel később Eduardo, Leonel és Gerardo elkezdték termeszteni az első kávépalántákat a Tacuotarí-hegység lejtőin, ahol senki másnak eszébe sem jutott kávétermesztés ezeken a lejtőken. A három testvér meggyőződve arról, hogy a vulkanikus talaj az enyhe, csendes-óceáni hatású és viszonylag száraz éghajlattal párosulva ideális kávétermesztéshez, folytatták a Caturra és Catuai növények termesztését, amelyek egyben védik a kristálytiszta folyókat és megakadályozzák az eróziót. A Vindas fivérek ma 60 hektáron készítik Costa Rica egyik legjobb kávéját. A Vindák a kezdetektől kiváló üzleti kapcsolatot és barátságot ápolnak a Palmichal Mill-mal, mindig tökéletes minőségű, 100%-ban teljesen érett babbal látják el a malmot. Ezt a kávét is a Palmichal mikro-malomban dolgozták fel. Az őrlés után a nyálka körülbelül 80%-a megmaradt a szárítás során. A kávét ezután teraszokon szárították 10 napig, majd két hónapig pergamenben pihentették, még szárazon feldolgozták, és súly, sűrűség, méret és szín szerint válogatták. Az eredmény egy nagyon jó minőségű arabica specialty kávé, mely édessége mellett piros ribizli ízjegyekkel büszkélkedhet.

Ország: Costa Rica
Régió: Terrazu
Magasság: 1.500 méter
Fajta: Red Catua, Caturra
Feldolgozás:    Honey
Farm: Palmichal Micro-Mill Los Vindas
Tulajdonos: Eduardo, Leonel and Gerardo Vindas
3.950 Ft

Don Francisco és Blanca Nieve nagyon magasan élnek a nicaraguai Jinotega hegyei között. Kivételes minőségű kávét készítenek, és farmjaik egy részét természetes, erdei állapotukban hagyják, hogy megvédjék a felszínre bugyborékoló forrásvizet. Olyan magasan vannak, hogy a kávéjukat az ország többi kávéja után teljes két hónappal takarítják be a hidegebb éghajlat és a gazdaságuk mikroklímájának megnövekedett felhőtakarója miatt. A kávébab lassú érése lehetővé teszi, hogy több tápanyagot gyűjtsön össze, így összetettebb ízjegyeket hoznak létre a csészében.

Ország: Nicaragua
Régió: Jinotega
Magasság: 1.500 méter
Fajta: Red Catuai, Caturra
Feldolgozás:    Red Honey
Farm: Finca El Diamante
3.950 Ft

A Finca La Reformát 1892-ben alapította Rafael Alvarez L. a Santa Ana vulkán lejtőin. Ma Hermanos Alvarez Diaz, a kávécsalád negyedik generációja a tulajdonosa. A La Reformát vörös bourbon fajtával ültetik be, és őshonos árnyékos fák alatt termesztik, ami javítja és megőrzi a talajt.

A kiváló termesztési feltételek és a fenntartható gyakorlatok fejlesztése iránti elkötelezettség segíti az El Borbollont évről évre a legjobb kávécseresznyék betakarításában. Ezeket a saját malmukban dolgozzák fel, amelyet az egyik családtag, Eduardo Alvarez gondosan irányít.

Ez az SL28 egy komplex ízvilággal rendelkező tétel, az aranyló kiwi édességével és egy frissítő gránátalma kellemes savasságával. Ezzel a tétellel 2022-ben El Salvador Cup of excellence versenyen 88 ponttal a Nemzeti Győztes díjat nyerte.

 

4.400 Ft

A Fernandez családi farm tulajdonosa Jose Maria Fernandez (Don Pepe) és fia, Luis. A kávét 140 hektáron termesztik; Ebből 70-et Caturra növényekkel telepítettek, a közelmúltban pedig 70 hektárt Catimor cserjékkel. Don Pepének három fia dolgozik a kávéüzletben - Luis, Enrique és Hipólito. A Fernández család a Caturra fajtával indította kávéprojektjét, de a 2015-ös kávérozsda fertőzés után elkezdték lecserélni a Caturras-t egy új Catimor fajtára, amely rozsdaállóbb fajta. Farmuk a jarabacoai Arroyo Bonito városában található, átlagosan 1.400 méteres tengerszint feletti magasságban. Ez az egyik legmagasabban fekvő kávéfarm, és a Jose Armando Bermudez Nemzeti Parkkal határos. Az ültetvény termése kiváló, egészen magas minőségű, specialty arabica. A csészében finom citromos gyümölcsökkel és csokoládés édességgel varázsolja el a kávérajongókat.

Ország:   Dominikai Köztársaság
Régió:   Barahona
Magasság:   1.400 méter
Fajták:   Caturra, Catimor
Feldolgozás:   Honey
Tulajdonos:   Fernandes család
Zsák mérete:   75 kg

3.400 Ft

Nicaragua egyik kiváló kávétermesztő területéről, 1380m magasságból érkezik ez a kiváló kávé. Eudoro Jose Guillen Jarquin hozzáértő farmer irányításával, különleges Catuai fajtával, naturál feldolgozással készülnek ezek az egyedi kávébabok, melyek ebben az évben is a Cup of Excellence kitüntetettjei között szerepeltek a legfinomabb kávék rangsorában.A Los Pirineos farm 35 hektáron termel kávét. A farmon 20 állandó munkás dolgozik, amely szüretkor kiegészül 70 fővel. Valamennyi kávét kézzel, gondosan szüretelnek.

A kiváló minőséget egyedi, 15kg-os vákuum csomagolással és légi szállítással őrizték meg, így ez is hozzájárult, hogy gyorsan megérkezzen ez a különlegesség a Kapucziner kínálatába.

Felbontás után a kávészemek optimális nedvességtartalmat, 11,7% -ot mutattak a Kapucziner nedvesség mérője szerint. A vízaktivitás 0,52 értéke mutatja, hogy különleges minőségű kávé került a Kapucziner pörkölőjébe, míg a színvilágnál a Tonino mérése kerek 109 értéket mutatott az első pörkölés után. A kávéital elkészítése után ez a kiváló kávé megmutatja nekünk a benne rejlő egzotikus gyümölcsöket, elsősorban a papaját, valamint a virágos jázmin illatát mégis összességében egy testes kávét kortyolhatunk.

A Cup of excellence nemzetközi bírái még az alábbi ízeket fedezte fel az értékelés során étcsokoládé, áfonya komplex trópusi gyümölcsök.

Így érthető, hogy a kávék Oscar díjának is nevezett Cup of excellence versenyen rendkívül magas 90,21 pontszámmal a győztesek közé került.

Úgy gondoljuk, hogy igazi Ünnepi kávé, amivel elkápráztathatod, vendégeidet, barátaidat, vevőidet, partnereidet.

Nedvesség tartalom 11,4%

Kávé sűrűség 76,1 kg/hl

Vízaktivitás  51

Koffein tartalom 107,37 mg/dl

Antioxidáns 385 mg/dl

 

6.000 Ft

Újdonságként először kerül a kínálatunkba El Salvadorból a Hernandez család farmjáról ez a Sarchimor fajtájú mosott arabica kávé. El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. A leghíresebb kávé szakértők szerint is Santa Ana Vulkán régió kimagaslóan El Salvador legjobb kávé termelő régiója. Rene Hernandez a San Lucas farm gazdája, új ültetésben termeli ezt a Sarchimor fajtát, amelyet kizárólag kézzel szedtek. A család saját feldolgozó üzemében mosott eljárással dolgozták fel, természetes úton. Ezt a 2024-es friss szüretet 18 napig emelt ágyakon szárították, kézi munkával osztályozták, majd szellőztetett raktárban pihentették. Minőségi bizonyítvány alapján 350 grammonként a hibák száma 5 alatt maradt. Specialty minősítés szerint 87 pontos kávé. Ízvilága édes, csokoládés valamint trópusi gyümölcs ízjegyeket mutat.

  • Farm: San Lucas
  • Ország: El Salvador
  • Régió: Santa Ana Volcano, Apaneca-Ilamatepeq coffee growing mountain region, western belt El Salvador
  • Magasság: 1.150 méter
  • Fajta: Sarchimor
  • Feldolgozás: Félig-mosott (Semiwashed)
  • Szárítás: Raised Beds
  • Megjegyzés: 100% Arabica, árnyékban termett, kézzel szedett és szortírozott

 

 

3.950 Ft 3.200 Ft

Ez a kis kávéfarm Nicaragua északi részén található. Mikor Diédericks Gadea tulajdonos 12 éves volt, szülei zöldség termesztésre tanították. Évekig tartó kemény munka után végül egy darab földet vásárolhatott magának. Eleinte egy elhagyott gazdaság volt, de ez a sok munkának köszönhetően teljesen megváltozott, a Los Encuentros lett az első olyan gazdaság a közösségben, amely „ökoerdő” kávét termelt. Ez egy fenntartható rendszer, amely integrálja a különböző típusú fákat, növényeket és a kávét. Ma a területet teljesen erdősítették, és néhány veszélyeztetett állatfaj visszatért az erdőibe. A gazdaságot jelenleg 20 teljes munkaidős és 40 részmunkaidős alkalmazott működteti, akik lelkes csapatként dolgoznak együtt a kávé minőségének javításán.
Csésze profilja: citromos kávé, friss alma, szeder és kellemes, édes eper utóízzel.

Ország: Nicaragua
Régió: Jinotega
Magasság: 1.230m
Fajta: Red Catuai
Feldolgozás: Natural
Farm: 17 hektár
Tulajdonos: Diédericks Gadea / Aldea Global
Termés: 11.600kg
Csomagolás: 25kg GainPro

3.600 Ft

A kávé Laura és Carlos E. Suárez, Dona Eira Estate, Los Limones Estate és Camiseta Estate nevű három gazdaságából származik. Főként a Typica, Catuai, Catuai Amarillo és Geisha fajtákat termesztik ott. A gazdaság a Bajo Boquete régióban, El Salto településen található, mintegy 1500 méteres tengerszint feletti magasságban. A Catuaí fajtát túlnyomórészt itt termesztik, különösen szép citromsavval rendelkezik, ezért a neve is. Ez a legkisebb gazdaság, de mindig meglepő kiemelkedő termelésével. A Panamai kávékhoz híven, ebben a tételben sem csalódunk, hiszen kíváló minőséget és kellemes ízvilágot hoz el nekünk. Csésze profil: lágy és krémes testű, diós utóízű, enyhe mézes aromájú kávé.

Ország: Panama
Régió: Boquete
Magasság: 1.500-1.700m
Fajta: Catuai
Feldolgozás: Washed / Mosott
Tulajdonos: Laura & Carlos E. Suárez
Csomagolás: 69kg GainPro

 

3.600 Ft