Costa Rica Chacón Solano farm - 250g
Costa Ricában a helyiek nagyon büszkék a kávéjukra, olyannyira, hogy arabica fajtáik védelmének céljából betiltották a robusta fajok termesztését. Több mint 50 ezer termelő él itt a kávéból, 90 %-ban kistermelő. A Chacón Solano család 80 év óta foglalkozik kávé termeléssel, immár a 3. generáció vezeti organikus farmukat Las Lajas-ban. Az egész ültetvényen nem használnak semmilyen vegyi anyagot. A család áldozatos, szakszerű munkájának köszönhetően már 2 alkalommal is elnyerték a rangos COE, azaz " Cup of Excellence" díjat. A Solano farm feldolgozási módszerei nagyon innovatívak. Caturra és Catuai fajtákat termesztenek, árnyékolónak a környéken őshonos fákat ültettek. A szüret decembertől márciusig tart. A kávé cseresznyéket szelektíven kizárólag kézzel szedik, gondosan ügyelve, hogy csak az érett szemek kerüljenek szüretelésre. A gondos munka megkönnyíti a pörkölő munkáját, hogy a lehető legjobb ízeket hozza ki a babokból. Közepes savasság, komplex textúra, gyümölcsös íz jellemzi. Közepesen erős pörköléssel, melyet kimondottan ehhez a fajtához illesztettünk, igyekeztünk megmutatni a gyümölcsös ízjegyeket. Különösen a rövid kávékhoz espresso készítéséhez kiváló, de a hosszabb kávék kedvelőinek is bátran ajánljuk.
|
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | gyümölcsös |
termőterület | Közép-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |