KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Etióp - Kebir Uraga - 250g

Ár:
4.950 Ft

Az Etióp Kebir Uraga 2023-ban Afrika legkiválóbb kávéja címet nyerte el. A kávéfarm Guji híres kávétermelő régiójában található, Etiópia déli részén. Ezt a területet egyedülálló és ízletes kávébabjairól ünneplik, köszönhetően magas fekvésének, gazdag biológiai sokféleségének és termékeny talajának. Maga a farm 1.900-2.200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, ami ideális a hűvösebb hőmérsékleten virágzó Arabica kávénövények termesztésére. A táj buja és zöldellő, sűrű erdőkkel tarkítva, amelyek természetes árnyékot adnak a kávénövényeknek, alapvető tényező, amely hozzájárul a bab összetett ízének és aromás profiljának kialakulásához. A Kebir Uraga fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaz, olyan szerves folyamatokra összpontosítva, amelyek gazdagítják a talajt és elősegítik a biológiai sokféleséget. A kávét túlnyomórészt őshonos fák árnyékában termesztik, ami nemcsak a talaj termékenységének megőrzésében segít, hanem megvédi a növényeket a közvetlen napfénytől is. A Kebir Uragában készült kávé jellegzetes ízprofiljáról ismert, virágos és citrusos jegyekkel, őszibarack árnyalataival és finom teaszerű lecsengéssel.

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

Az Etióp Kebir Uraga 2023-ban Afrika legkiválóbb kávéja címet nyerte el. A kávéfarm Guji híres kávétermelő régiójában található, Etiópia déli részén. Ezt a területet egyedülálló és ízletes kávébabjairól ünneplik, köszönhetően magas fekvésének, gazdag biológiai sokféleségének és termékeny talajának. Maga a farm 1.900-2.200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, ami ideális a hűvösebb hőmérsékleten virágzó Arabica kávénövények termesztésére. A táj buja és zöldellő, sűrű erdőkkel tarkítva, amelyek természetes árnyékot adnak a kávénövényeknek, alapvető tényező, amely hozzájárul a bab összetett ízének és aromás profiljának kialakulásához. A Kebir Uraga fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaz, olyan szerves folyamatokra összpontosítva, amelyek gazdagítják a talajt és elősegítik a biológiai sokféleséget. A kávét túlnyomórészt őshonos fák árnyékában termesztik, ami nemcsak a talaj termékenységének megőrzésében segít, hanem megvédi a növényeket a közvetlen napfénytől is. A Kebir Uragában készült kávé jellegzetes ízprofiljáról ismert, virágos és citrusos jegyekkel, őszibarack árnyalataival és finom teaszerű lecsengéssel. Ezek a jellemzők a mezőgazdasági és betakarítási folyamatok során a részletekre fordított aprólékos odafigyelés közvetlen eredményei. A gazdaságban szelektív szedést alkalmaznak, hogy csak a legérettebb cseresznyét szüreteljék be, amelyet azután mosott módszerrel dolgoznak fel, ahol a gyümölcsöt teljesen eltávolítják a babról, mielőtt megszárítanák. Ez a módszer javítja a kávé tiszta és élénk tulajdonságait. A Kebir Uraga nem csak egy kávéfarm; ez egy közösségközpontú projekt. Tisztességes foglalkoztatási lehetőségeket biztosít a helyi közösség számára, és olyan gyakorlatokat folytat, amelyek biztosítják a hosszú távú fenntarthatóságot és a környezettel való gondoskodást. Ez a megközelítés nemcsak a kávé minőségét javítja, hanem a helyi lakosság jólétét is támogatja, így a Kebir Uraga a felelős és jó minőségű kávétermelés mintájává válik Etiópiában.

Eredet: Etiópia
Régió: Guji
Feldolgozás: Honey
Magasság: 1.900-2.200 méter
Ízjegyek: virágos és citrusos jegyek, őszibarack árnyalataival és finom teaszerű lecsengéssel

ízvilág gyümölcsös
termőterület Afrika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!