Burundi - Umoco Wikawa - 250g
|
Az Umuco W'ikawa jelentése "a kávé fénye" - mert az itteni gazdálkodók úgy érzik, hogy a kávé irányfény számukra, irányt és jelentést ad nekik. Ennek az ambiciózus szövetkezetnek nagy tervei vannak, és nem csak a saját közösségük fejlesztésére. Már támogatják őket a helyi önkormányzati tisztviselők, akik elkötelezettek a Burundi kávéipar egészének megerősítése mellett, hogy hozzájáruljanak az emberek fenntartható bevételi forrásához országszerte. A Kayanza régió gazdái 20 km-t, 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetben most gyűjtőpontok működnek, és az eladásból befolyt összes pénz közvetlenül a gazdákhoz kerül. Céljuk a termelékenység növelése, az értéklánc megértése és a kávé minőségének javítása. A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; a kávét egyszer erjesztik (12-14 órán át), és szárítóágyakon szárítják; ezután szellőztetett raktárakban tárolják (50 tonna kapacitás, átlaghőmérséklet 12-14°C); A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. Száraz feldolgozása Horamamában, Kayanza államban történik. A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. Kellemes citromsav kiegyensúlyozott karamell édességgel kombinálva, miközben finom diójegyek jellemzik fűszeres utóízzel. Ajánljuk a filter kávék készítőinek. Erről a tételről nem érdemes lemaradni.
|
|||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
| Gyártó: | Kapucziner | ||||||||||||||
Leírás és Paraméterek
Az Umuco W'ikawa jelentése "a kávé fénye" - mert az itteni gazdálkodók úgy érzik, hogy a kávé irányfény számukra, irányt és jelentést ad nekik. Ennek az ambiciózus szövetkezetnek nagy tervei vannak, és nem csak a saját közösségük fejlesztésére. Már támogatják őket a helyi önkormányzati tisztviselők, akik elkötelezettek a Burundi kávéipar egészének megerősítése mellett, hogy hozzájáruljanak az emberek fenntartható bevételi forrásához országszerte. A Kayanza régió gazdái 20 km-t, 4 órát gyalogoltak, hogy eladják a kávéjukat. A szövetkezetben most gyűjtőpontok működnek, és az eladásból befolyt összes pénz közvetlenül a gazdákhoz kerül. Céljuk a termelékenység növelése, az értéklánc megértése és a kávé minőségének javítása.
A kávé mosása a szövetkezet központi nedves malmában történik; a kávét egyszer erjesztik (12-14 órán át), és szárítóágyakon szárítják; ezután szellőztetett raktárakban tárolják (50 tonna kapacitás, átlaghőmérséklet 12-14°C); A kávépépet komposztként osztják ki a gazdálkodóknak. Száraz feldolgozása Horamamában, Kayanza államban történik.
A kiváló termés és a fenti feldolgozási eljárás egy nagyon kellemes csészeprofilt kölcsönöz ennek a különlegességnek. Kellemes citromsav kiegyensúlyozott karamell édességgel kombinálva, miközben finom diójegyek jellemzik fűszeres utóízzel. Erről a tételről nem érdemes lemaradni.
| Ország: | Burundi |
| Régió: | Rumonge |
| Magasság: | 1.500-1.700 méter |
| Fajta: | Bourbon |
| Feldolgozás: | Mosott |
| Farm: | Rwiri mosóállomás |
| Ízvilág | Citrus, karamell, dió |
| ízvilág | citrusos |
| termőterület | Afrika |
| koffein tartalom | alacsony |
Vélemények

Amíg ment a presszó gép, inkább a turbo shot működött (volna): minimális, pár mp áztatás után 7-8Baron 20-23mp alatt 1:2,5-1:3 aránnyal.
