Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

Ruanda Gitega Red Bourbon - 1kg

Ár:
12.000 Ft

Arabica Red Bourbon 87 pontos magaslati kávénk Ruanda délnyugati részéről, Nyamagabe megyéből, Gitegából érkezett. A farmok itt 1700 méter tengerszint feletti magasságban terülnek el, ahol az éves átlaghőmérséklet 18.5 C fok. Az időjárási adottságok, a kiváló talaj igencsak kedvez a kávécseresznyék lassú érésének. A kávécseresznyéket kézzel szedik, nagy gondossággal mérik a cukortartalmát, hogy a legjobb időben legyen a szüret. Az arabica szemek mosott, azaz nedves feldolgozásúak. A farmerek szövetsége közösen dolgozza fel a termést, egy-egy gazda kisebb területet művel meg nagy gondossággal. A kávétermés minősége évről évre javul köszönhetően annak, hogy a kistermelők a haszonból is megfelelően részesülhetnek.

A feldolgozás természetes vízzel történik, a csatornában a felszínen úszó gyümölcsöket eltávolítják, hogy csak a nagy fajsúlyú egészséges szemek maradjanak. Ezután  egy speciális eljárás keretében a termés egy tartályba kerül, ahol víz hozzáadása nélkül 12-16 órán keresztül fermentálják, így édesebb ízeket erősítik. Ez idő alatt a gyümölcsöt körülvevő nyálkahártya elég laza lesz ahhoz hogy mosással eltávolítható legyen. Kétszer mossák át így a kávébabokat majd afrikai típusú szárító ágyakra terítik, és árnyékoló textíliák  alatt szárítják hogy a nap túlságosan ne égesse. Szárítási folyamat 16-21 napig tart. Ez idő alatt folyamatos odafigyeléssel naponta többször átforgatják, a hibás szemeket eltávolítják. (Részletesen itt olvashatod el a különböző kávéfeldolgozási módokat: klikk ide.)

A kávét kézzel szortírozzák Ruandában, hogy a hibás szemeket kiszedjék belőle. Azért kiváló minőségű a kávé, mert sok ember teszi hozzá lelkes munkáját. Itt megnézhetsz egy érdekes videót a szortírozásról. Klikk ide.

A Ruanda Gitega arabica kávénkat világosra pörköltük, így leginkább az alternatív kávék kedvelőinek ajánljuk. Fajtához igazított világos pörköléssel hangsúlyoztuk ki karamellás, picit barackos, narancsos ízvilágát. Filter kávéhoz, aeropresshez, french presshez kimondottan ajánljuk, amely eljárások során a gyümölcsös íze még inkább erősödik. Jó kávézást kívánunk!

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág gyümölcsös
termőterület Afrika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő