KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

rajongóink írták

Ebben a rovatban azokat a cikkeket, írásokat találjátok, amit rajongóink írtak rólunk, kávéinkról vagy saját tapasztalataikról a kávé készítésével kapcsolatban. Fogadjátok szeretettel!

Ha ti is szeretnétek bekerülni a rovatba írjatok az info@kapucziner.hu címre.

A legkiválóbb kávéfajták rendszerezése

Ezt a cikket azért írtam, hogy segítsek betekintést nyerni a kávék „Rolls-Royce-ának és Mercedesének” kategóriájába, öveket becsatolni, ez meredek lesz!

tovább olvasom...

Kávéteszt - Tanzania Joseph Kayenge Specialty

Ebből a tesztből megtudhatjátok mi is a véleménye szakmai szempontból a Kávékorzó Független Kávémagazin csapatának a Tanzania Joseph Kayenge Specialty kávénkról. Fogadjátok szeretettel!

tovább olvasom...

Újdonság a Kapuczinerben. Újdonságot kóstoltam a Kapuczinerben.
Cold brew - eszpresszó tonik készítése

Valószínűleg voltál már úgy kedves Olvasó, hogy a nagy melegben kívántad a kávét, az erejét, az ízét, mégsem ittál, mert olyan nagyon meleg van, meg úgy egyébként sem volt kedved bekapcsolni a gépet, vagy a gázlánggal még tovább melegíteni a lakást. Ha jártál már így, vagy esetleg egy átmulatott nyári éjszakaután reggel kerestél valami olyat, ami kávé is és jól is esik, akkor ez a Te cikked.

Az olasz kávézási szokások

Akár egy-egy nyaralás alkalmával is megtapasztalhatjuk, az olaszok nagy kávéfogyasztó nemzet, ugyanakkor kávézási kultúrájuk sok mindenben eltér a miénktől. Közel fél éves milánói tartózkodásom során bőven volt időm ezt megfigyelni, részt venni benne - ezen tapasztalataimat fogom megosztani az alábbi sorokban, laikus szemszögből.

Miért jobb, ha frissen pörkölt kávét vásárlunk? A kávéról kialakult egy olyan vélemény, mi szerint a kávé tartós élelmiszer, íze sokáig változatlan, hiszen, nincs ami tönkre menjen benne. Ez azonban téves feltételezés, mivel a kávéban már a pörkölést követően beindulnak bizonyos enzimatikus és bakteriális bomlási folyamatok, ami befolyásolja a minőségét.

A tökéletes ízű kávé készítése

Mi is az őrlés finomságának, a készítési időnek és sok más tényezőnek, aránynak a kihatása a csészénkben gőzölgő kávéra? Egyszerű magyarázatok, melyek segítségével megértheted az összefüggéseket, hogy aztán ezek ismeretében még jobbra tudd készíteni otthoni kávédat!

Egészséges-e a kávé?

A kávé az egyik legnépszerűbb ital. Naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Tekintettel arra, hogy ilyen sok fogy, értelemszerűen alaposan vizsgálni kezdték az egészségre gyakorolt hatását. Egyes vélekedések szerint a kávé nem túl egészséges, és régóta teszik felelőssé bizonyos betegségek kialakulásáért. Újabb kutatások szerint azonban mégsem tekinthető rossznak a kávé. Attól is függ a kávé hatása, hogy hogyan fogyasztjuk, például mennyi cukorral és sziruppal és hogy milyen minőségű alapanyagból készítjük.

tovább olvasom...

Mit jelent az, hogy

Mit is jelent pontosan a "micro-lot" kifejezés? Hát nem is olyan könnyű ezt meghatározni.

tovább olvasom...

 Kovács Botond - A hónap kávérajongója - 2016/04

Ma Kovács Botond írja meg történetét, véleményét. Beszélgessünk a kávéról!

A Kávékóstoló című műsor hatására döntöttem úgy, hogy elvégzek egy barista kurzust. Sokat tanultam a tanfolyam során a kávéról, a kávézásról. Akkor kezdtem el keresgélni az interneten, hogy milyen kávékat lehet itthon vásárolni és hol. Így ismertem meg a Kapucziner Kézműves Kávépörkölőt is.

tovább olvasom...

Hoffman Gabi - a hónap kávérajongója - 2016/06

Ma Hoffman Gabi írja meg történetét, véleményét. Beszélgessünk a kávéról!

Jánossal és a kávéival Bori, akivel korábban együtt is dolgoztam, ismertetett meg. Abban az időben ők szállították a kávét az irodánkba. Pár héten belül a kávfogyasztás jelentősen megugrott. :) Nemcsak a dolgozók, de a tárgyalásokra érkező ügyfelek is éltek a lehetőséggel, hogy végre egy jó kávét igyanak.

tovább olvasom...

Horváth Gergely - a hónap kávérajongója - 2016/07

Ma Horváth Gergely írja meg történetét, véleményét. Beszélgessünk a kávéról!

tovább olvasom...

Czap Zsigmond - a hónap kávérajongója - 2016/08

Ma Czap Zsigmond írja meg történetét, hogyan is lett kávérajongó és véleményét a Kapucziner kávéiról. Beszélgessünk a kávéról!

tovább olvasom...

Dr. Berta Miklós - a hónap kávérajongója - 2016/09

Ebben a hónapban Dr. Berta Miklós írta meg történetét, hogyan is lett kávérajongó és véleményét a Kapucziner kávéiról. Beszélgessünk a kávéról!

Egyetemista voltam (Istenem, de régen is volt!), amikor kávézni kezdtem. Akkor kizárólag csak egy szempont volt a kávé kiválasztásában, dobjon fel, hogy késő éjjel is éber tudjak maradni. Volt olyan nap, amikor hat igazi, szívdobogást okozó espresso-t ittam! Aztán négy évig egyáltalán nem ittam kávét. Kíváncsi voltam, hogy le tudok-e mondani róla. tovább olvasom...

Kovalcsik Attila - a hónap kávérajongója - 2016/10 Gondolatok és hangulatok. Mi is jut eszébe Kovalcsik Attilának egy jó etióp kávé kortyolgatása közben?
Abraham Miroslav - a hónap kávérajongója - 2016/11

Az első kávés emlékem egy tasak vaníliás cappuccinóhoz kötődik, amit 18 éves koromban fogyasztottam el. Abban az időben mit sem sejtettem arról, hogy 10-15 évvel később a kávé lesz az egyik szenvedélyem. Évekkel később elkezdtem minőségi kávékat fogyasztani, ez pár éve elvezetett a manufaktúrás kávékhoz...

tovább olvasom...