Panama SHB - 250g
Panamában a Barú vulcán oldalában, Boquete tartományban található a farm, ahonnan ez a kiváló magaslati arabica kávénk érkezik. Az ország legkiválóbb termőterülete ez, ahol a változatos domborzati viszonyoknak köszönhetően sok helyi, egyedi mikroklíma alakul ki. A kissé hűvös, gyakran ködös hegyvidéki éghajlat a kávécseresznyék lassú érését és ezáltal összetett ízvilágát biztosítja. SHB (strictly hard bean) jelölést csak a szigorúan ellenőrzött, 1400 méter tengerszint felett termő arabica kávék kapják, melyek a lassú érés miatt keményebbek, tömörebbek és ezáltal magasabb minőségűek. (Olvasd tovább a kávé ABC-ben az SHB, SHG jelentését. Kattints ide.) Ebből a kiváló arabicából készített kávét mérsékelt savasság jellemzi, hosszan tartó fűszeres utóíze pedig igazán egyedivé teszi. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Vélemények







Testes, fűszeres, de savban szegény, hosszú utóízú és bő krémet adó ital. Presszónak a legjobb, de némi tejjel sem veszti el a jellegét.
Normál lefolyással, viszonylag alacsonyabb hőfokon készült, 2013-as Gaggia Classic full tuning segítségével.

(Jó minőségű) Automata kávéfőzőben főztem, így az értékelésemet ennek tükrében kell olvasni. Normál kávégéppel, hagyományosan főzve valószínűleg még ennél is többet lehet kihozni belőle.