Szállítási kedvezmények: 5.000 Ft vásárlás felett mindössze 600 Ft-ért, 10.000 Ft felett INGYEN szállítjuk házhoz termékeidet! Kellemes válogatást! Köszönöm
Termékek Menü

Koffeinmentes - Nicaragua Nueva Segovia - 250g

Ár:
3.000 Ft

Nicaragua északi részén található Nuevo Segovia megye, magas hegyvidéki terület. Az itt termő arabica kávénk jó felépítésű, kiegyensúlyozott komplex, elsősorban édes ízvilággal jellemezhető.

 

A kávébabok CO2-eljárással koffeinmentesítettek. CO2-vel megfelelő hőmérsékleten és nyomáson vonják ki a koffeint a zöld kávébabokból. Fontos tudni, hogy ez az eljárás megőrzi a kávébabok ízét, vegyszermentes, szinte organikusnak tekinthető. A koffein tartalom 90-99 %-át kivonják így, a maradék csupán annyi, mint amennyi egy forró csokoládéban is megtalálható (a kakaóbab koffeintartalma végett). Kismamák, koffeinre érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

 

Ajánljuk rövid kávé, espresso, capuccino és hosszú kávé készítéséhez egyaránt.

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág édes
termőterület Közép-Amerika
koffein tartalom mentes

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 05.
Egyetértek az előttem szólóval, én alaposan visszahűtött fejjel élveztem legjobban ezt a kávét. Nem állíthatom, hogy minden koffeinmentes kávét kóstoltam ami hazánkban forgalomban van, de számomra ez volt a legjobb ízű, ami nálam azt jelenti, hogy képes nem keserű lenni, és ki tudom belőle hozni az általam jobban preferált "üdébb", frissebb, gyümölcsösebb ízvilágot. De nem savas kávé (az én fogalmaim szerint)... Nekem a legnagyobb élvezet adja, hogy büntetlenül megihatok belőle többet, és még délután is fogyasztható. Koffeinre nagyon érzékeny vagyok, ez nem totálisan koffeinmentes kávé, én este már nem ihatok belőle.
| 5 / 5 csillag!
2016. 10. 31.
Az átlagosnál finomabbra kell őrölni, és nálam a 89-90 fok környékén hozta a legjobb oldalát. Ezen a hőfokon kellemesen édes, erőteljesen mazsolás-aszús ízvilág jellemzi, enyhén csokoládés utóízzel. 86 fokon szárazabb, savasabb, citrusosabb lett, és tejjel inkább szőlős ízvilág jött elő. 92 fokon kesernyésebb, de csokisabb is lett az íze. Tejjel ez a tartomány volt számomra kellemesebb az erőteljesebb kávé, és a jobban érződő csokissága miatt. 94 fok felett megégett, keserű lett.
Nem a hagyományos csokoládés íz a jellemző rá, a savasabb, szárazabb (bor)szőlős, majd a hőfok emelésével édes, mazsolás, aszús ízvilág dominált nálam.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő