Nicaragua - Finca El Cipres - Natual Anaerobic - 250g
|
A Finca El Ciprés, amely Isacio Javier Albir Vilchez tulajdonában van, a kávé iránti szenvedély, a hagyomány és a környezetvédelem iránti elkötelezettség megtestesítője. Isacio harmadik generációs kávétermelő és közgazdász, aki 2010-es megvásárlása óta alakította át farmját virágzó kávéültetvénnyé. A terület kezdetben szarvasmarha-legelőként szolgált, de idővel jól meghatározott erdős és kávétermesztési területekre osztotta fel. 2016-ban Isacio 2500 fenyőfát ültetett azzal a céllal, hogy újraerdősítse a vidéket, ezzel is hangsúlyozva környezetvédelmi elkötelezettségét. A farm összesen 30 manzana (kb. 52 hold) területű, ebből körülbelül 25 manzanán, 1160-1400 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik a Marcellesa, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha és Ovata kávéfajtákat. A növények árnyékát őshonos Bucaro (citrusfa), banán és guava fák biztosítják. A farmon 15 állandó munkás dolgozik, és a fenntarthatóságra helyezett nagy hangsúly mellett a Finca El Ciprés kiváló minőségű, árnyékban termesztett kávékat kínál, amelyek egyaránt magukban hordozzák Nicaragua gazdag ízeit és a környezetvédelem iránti elkötelezettséget. Tapasztalja meg a hagyomány különleges ízét minden csészében a jázmin, tejcsolokádé, áfonya és piros szőlő ízjegyeivel. |
|
|
|
|
| Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
A Finca El Ciprés, amely Isacio Javier Albir Vilchez tulajdonában van, a kávé iránti szenvedély, a hagyomány és a környezetvédelem iránti elkötelezettség megtestesítője. Isacio harmadik generációs kávétermelő és közgazdász, aki 2010-es megvásárlása óta alakította át farmját virágzó kávéültetvénnyé. A terület kezdetben szarvasmarha-legelőként szolgált, de idővel jól meghatározott erdős és kávétermesztési területekre osztotta fel.
2016-ban Isacio 2500 fenyőfát ültetett azzal a céllal, hogy újraerdősítse a vidéket, ezzel is hangsúlyozva környezetvédelmi elkötelezettségét. A farm összesen 30 manzana (kb. 52 hold) területű, ebből körülbelül 25 manzanán, 1160-1400 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik a Marcellesa, Catuai, Java, Maracaturra, Geisha és Ovata kávéfajtákat. A növények árnyékát őshonos Bucaro (citrusfa), banán és guava fák biztosítják.
A farmon 15 állandó munkás dolgozik, és a fenntarthatóságra helyezett nagy hangsúly mellett a Finca El Ciprés kiváló minőségű, árnyékban termesztett kávékat kínál, amelyek egyaránt magukban hordozzák Nicaragua gazdag ízeit és a környezetvédelem iránti elkötelezettséget. Tapasztalja meg a hagyomány különleges ízét minden csészében.
Adatok:
| Ország: | Nicaragua |
| Régió: | Dipilto, Nueva Segovia |
| Magasság: | 1.160-1.400 méter |
| Fajta: | Parainema |
| Feldolgozás: | Natural Anaerobic |
| Tulajdonos: | Isacio Javier Albir Vilchez |
| Ízjegyek: | Jázmin, tejcsokoládé, áfonya, piros szőlő |
Kapucziner által mért értékek:
| Zöld kávébab: | Nedvesség tartalom: | |
| Víz aktivitás: | ||
| Kávé sűrűség: | ||
| Pörkölt kávé: | Koffein tartalom: | |
| Antioxidáns: | ||
| ízvilág | csokoládés, gyümölcsös |
| termőterület | Közép-Amerika |
| koffein tartalom | alacsony |
