KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Mexikói Chiapas Tapachula - 250g

Ár:
2.200 Ft

A Mexikói kávék egyre kelendőbbek a specialty kávés piacon, köszönhetően édes és lágy ízüknek. Chiapas megyében az ország legdélibb, Guatemalával határos, hegyvidéki területén terem ez az arabica kávé. Az innen származó kávék Tapachula néven kerültek eredetileg forgalomban, ma már egyre inkább Chiapas a megnevezésük. A Tapachula a világ egyik legtisztább és leginkább környezetbarát kávéfajtája. Ízén szinte érezni a napfény zamatát. Telt, pikáns aromák jellemzik enyhén diós és csokoládés utóízzel társulva. A mosott technoloógiával feldolgozott kiváló minőségű zöld kávészemeket közepesen erős pörköléssel készítjük el, hogy ízjegyei a leginkább megmutatkozzanak.

A kávé a 18. században az Antillákról érkezett Mexikóba, a század végére már nagy tételben exportálták, a 20. században aztán rohamosan szaporodtak a kávéültetvények, 1982-re már majd 500 ezer hektárt ültettek be kávécserjével. A kávétermesztés emberek millióinak elsődleges megélhetési forrásává vált.

Ajánljuk a Mexikói Chiapas Tapachula-t rövid kávé, azaz espresso és tejes kávé készítéséhez egyaránt, a lágy, csokoládés ízek kedvelőinek.

Gyártó: Kapucziner
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-07-03

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 09. 25.
Ez az újdonság nagyon hamar belopta magát a szívembe. Alacsonyabb hőfokon (87 fok) enyhén csokoládés, gyümölcsös, sült, ropogós kenyérhéjra emlékeztető ízvilágot ad. Egy nagyon kellemes összhangú, kiugró aromákat, savakat egyáltalán nem tartalmazó kávé készíthető belőle. Jól áll neki a hosszabb lefolyás, erősíti a sült kenyérhéj ízt. 90-91 fok környékén egy nagyon kellemes csokoládés íz kezdi dominálni az italt, mely csak enyhén keserű, kakaós. Itt a hosszabb lefolyás eredményezhet egy barackmagos, kesernyés ízt, de egyáltalán nem zavaró, inkább csak érdekesebbé teszi a csokoládés, krémes ízvilágot. Már kevés cukor is elfedi a kesernyés ízt, még lágyabbá, kerekebbé téve az ízeket. Tejjel egészen fantasztikusan tejcsokoládés, nugátkrémes ital készíthető belőle, ami nálam egyértelműen a kedvencek közé emelte ezt a kávét.