Mexikói Chiapas Tapachula - 250g
A Mexikói kávék egyre kelendőbbek a specialty kávés piacon, köszönhetően édes és lágy ízüknek. Chiapas megyében az ország legdélibb, Guatemalával határos, hegyvidéki területén terem ez az arabica kávé. Az innen származó kávék Tapachula néven kerültek eredetileg forgalomban, ma már egyre inkább Chiapas a megnevezésük. A Tapachula a világ egyik legtisztább és leginkább környezetbarát kávéfajtája. Ízén szinte érezni a napfény zamatát. Telt, pikáns aromák jellemzik enyhén diós és csokoládés utóízzel társulva. A mosott technoloógiával feldolgozott kiváló minőségű zöld kávészemeket közepesen erős pörköléssel készítjük el, hogy ízjegyei a leginkább megmutatkozzanak. A kávé a 18. században az Antillákról érkezett Mexikóba, a század végére már nagy tételben exportálták, a 20. században aztán rohamosan szaporodtak a kávéültetvények, 1982-re már majd 500 ezer hektárt ültettek be kávécserjével. A kávétermesztés emberek millióinak elsődleges megélhetési forrásává vált. Ajánljuk a Mexikói Chiapas Tapachula-t rövid kávé, azaz espresso és tejes kávé készítéséhez egyaránt, a lágy, csokoládés ízek kedvelőinek. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |