Mexico, Finca El Olmo, Double fermentation - 250g
Mexikóból érkezik ez a nagyon különleges specialty kávé. A farm nevét, „El Olmo” a helyi veszélyeztetett fákról kapta, melyek legtöbbje a farmon több mint 100 éves. A farm együtt dolgozik Mexikó más kávétermelő gazdaságainak szövetkezetével is, hogy kiváló minőségű kávécseresznyéket állítsanak elő. A farmot a harmadik generációs mexikói kávétermelők Martin Moreno és Marcos Aguilar vezetik és szorosan együttműködnek a vezető skandináv fenntartható étel- és vendéglőlánccal, a COFOCO-val. A Mexikói "El Olmo" ültetvényen olyan kávét állítanak elő, amely nem csak fenntartható, hanem pozitív környezeti lábnyomot hagy maga után. Ez egy filozófia, amely El Olmót nemzetközi környezetvédelmi úttörővé tette. A babot árnyékban termesztik, amely olyan termesztési módszer, ahol a talaj maximális mennyiségű CO2-t vesz fel. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon biztosíthatják, hogy a kávé ital CO2-semlegessé váljon. Ezen túlmenően a szárítás során a saját napenergia parklukból származó természetes napsugárzást és energiát használják fel, tehát elkerülik az áram és a szállítás együttes használatát, amely nagyban különbözik a hagyományos kávétermesztéstől. A Teocelo környék magasságából adódó hűvösebb hőmérséklet és az árnyék összhatása azt eredményezi, hogy a kávébabok lassabban érlelődnek, és ezáltal a bab sűrűbbé válik. A nagyobb sűrűségű bab komplexebb ízeket és kiváló aromát eredményez. Ebből a régióból származó mexikói kávé kitűnő diós/mogyorós íz, selymesség, könnyű test, jellemzi csokoládé és vanília, valamint esetenként zöld alma ízjegyekkel. A tulajdonosok szerint: "Ez egy olyan projekt, amelyre rendkívül büszkék vagyunk, és reméljük, hogy pozitív hatással lesz mind az éghajlatra, mind a kávé minőségére." Ország: Mexikó |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | csokoládés, magvas |
termőterület | Közép-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |
Vélemények








