Kolumbiai szüreti gyümölcskávé - 500g
Kolumbiába a jezsuiták vitték 1723-ban a kávécserjét, a termelés azonban csak a 19. század végén indult be igazán. 1912-re az ország exportjának 50%-át már a kávé tette ki. A Kolumbia nyugati felén végighúzódó Andok hegyoldalai és völgyei kiváló éghajlatot és mikroklímákat teremtenek a kávétesrmesztéshez. Ez a kávénk azért nagyon különleges, mert a frissen szüretelt kávé ízéből sokkal többet ad vissza, mint bármely más kávé. Ez minek köszönhető? A speciális csomagolásnak és szállításnak! Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termelők és a pörkölők a zöld kávészemek tárolására és a pörkölési helyre való eljuttatás körülményeire. A legkorszerűbb módszer, hogy a vákuumosan csomagolt kávét közvetlenül a feldolgozás és szárítás befejezése után mélyfagyasztják. Így a kávészemek tökéletesen megőrzik zamatosságukat akár éveken keresztül is. Természetesen ilyen módszerrel csak a legjobb specialty minősítésű kávékat dolgozzák fel. Ez a kávé igazi gyümölcsbomba, édes narancs ízzel. Ajánljuk espresso készítéséhez, ahol az aromák a leginkább meg tudnak mutatkozni. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | gyümölcsös |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |
Vélemények








Semmivel nem összetéveszthető markáns narancs íz. Az elkészítés módjára kevésbé érzékeny kávé, nem igazán lehet elrontani. Az őrlés finomság és a hőmérséklet variálásával más ízek kerülnek előtérbe de mindenképp nagyon finom.
Durvább szemcseméretnél inkább a marcipán íz dominál és enyhébb a narancs, majd ahogy finomodik az őrlemény egyre inkább a narancs kerül előtérbe és a macipán szorul hátrébb, aztán egyszercsak megjelenik egy kicsit likőrös aroma is. Rendkívül izgalmas vele a kísérletezés :)
Ezek természetesen az én eszközeimmel, módszereimmel illetve fordított ozmózissal szűrt vízzel tapasztalt ízek.
Valószínűleg fogok még belőle rendelni :)