Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatod a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési tájékoztató értelmében.

Termékek Menü

Kolumbiai szüreti gyümölcskávé - 500g

Ár:
8.250 Ft

Kolumbiába a jezsuiták vitték 1723-ban a kávécserjét, a termelés azonban csak a 19. század végén indult be igazán. 1912-re az ország exportjának 50%-át már a kávé tette ki. A Kolumbia nyugati felén végighúzódó Andok hegyoldalai és völgyei kiváló éghajlatot és mikroklímákat teremtenek a kávétesrmesztéshez.

 

Ez a kávénk azért nagyon különleges, mert a frissen szüretelt kávé ízéből sokkal többet ad vissza, mint bármely más kávé. Ez minek köszönhető? A speciális csomagolásnak és szállításnak!

 

Manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termelők és a pörkölők a zöld kávészemek tárolására és a pörkölési helyre való eljuttatás körülményeire. A legkorszerűbb módszer, hogy a vákuumosan csomagolt kávét közvetlenül a feldolgozás és szárítás befejezése után mélyfagyasztják.  Így a kávészemek tökéletesen megőrzik zamatosságukat akár éveken keresztül is. Természetesen ilyen módszerrel csak a legjobb specialty minősítésű kávékat dolgozzák fel. Ez a kávé igazi gyümölcsbomba, édes narancs ízzel.

 

Ajánljuk espresso készítéséhez, ahol az aromák a leginkább meg tudnak mutatkozni.

Gyártó: Kapucziner
kiszerelés:
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

ízvilág gyümölcsös
termőterület Dél-Amerika
koffein tartalom átlagos

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 05. 03.
Fantasztikus! Nagyon kellemes áfonya ízt sikerült rendszeresen elkészítenem vele. Már rendelem is a következőt.
| 5 / 5 csillag!
2023. 06. 06.
Igazi különlegesség.
Semmivel nem összetéveszthető markáns narancs íz. Az elkészítés módjára kevésbé érzékeny kávé, nem igazán lehet elrontani. Az őrlés finomság és a hőmérséklet variálásával más ízek kerülnek előtérbe de mindenképp nagyon finom.
Durvább szemcseméretnél inkább a marcipán íz dominál és enyhébb a narancs, majd ahogy finomodik az őrlemény egyre inkább a narancs kerül előtérbe és a macipán szorul hátrébb, aztán egyszercsak megjelenik egy kicsit likőrös aroma is. Rendkívül izgalmas vele a kísérletezés :)
Ezek természetesen az én eszközeimmel, módszereimmel illetve fordított ozmózissal szűrt vízzel tapasztalt ízek.

Valószínűleg fogok még belőle rendelni :)