Kolumbia Oporapa Specialty Arabica - 250g
Kolumbia a 4. legnagyobb kávétermelő ország a világon. Szinte kizárólag arabica kávét termelnek helyi kis gazdaságokban, az Andok hegyvonulatai között, a kellemes, csapadékos hegyvidéki éghajlaton. Oporapa a Huila régióban található kisváros, a kávétermesztés helyi központja. Itt a figyelem az utóbbi években leginkább a minőségi kávé termesztésére irányult. A specialty minősítésű kávét 1750 méter tengerszint feletti magasságban elterülő farmon termesztik, Juan Fernando a farm tulajdonosának szakértő vezetésével. A kávécseresznyéket kézzel szedik, válogatják. A kávébabokat úgynevezett "Honey Miel" eljárással dolgozzák fel, melyet magyarul leginkább "mézes" eljárásnak neveznek. (Részletesen erről blogunkban itt olvashatsz.) Az ízek konzerválásáról a szállításkor is gondoskodnak, a kávé 70kg-os aromazárt grainpro csomagolásban érkezik. Az édes, virágos illatú és ízvilágú arabica szemek visszatükrözik Oporapa környék kávéinak ízvilágát. Szeretettel ajánljuk a különlegességek kedvelőinek. |
|
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
ízvilág | édes, virágos |
termőterület | Dél-Amerika |
koffein tartalom | átlagos |