Kenya - Kiandu AA - 250g
Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
Gyártó: | Kapucziner |
Leírás és Paraméterek
Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.
Ország: | Kenya |
Régió: | Nyeri |
Mosó állomás: | Kiandu |
Magasság: | 1.766 méter |
Fajta: | SL-28, SL-34, Ruiru 11 |
Feldolgozás: | Mosott, dupla fermentáció |
Zsák: | 30kg GainPro |
ízvilág | bogyós gyümölcsös |
termőterület | Afrika |
koffein tartalom | alacsony |
Vélemények







Nem vagyok nagy ízguru; a leírással tudok egyetérteni. Presszóként elkészítve nálam talán legjobban az erdei bogyós ízvilág jön át.
18g vst kosárba 19g be, 32-35mp 40g ki. Nagyobb nyomáson klasszikusabb, alacsonyabb nyomáson a gyümölcssavas irány érvényesül jobban. Cortadoként is remek. Több tej már elfedné a finom savakat.
