KEDVEZMÉNYES SZÁLLÍTÁS: 20.000 FT FELETT ÁTVÁLALLJUK A SZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
Sőt, most a csomagautomatába való szállítást már 15.000 Ft feletti rendelésnél mi álljuk!

Weboldalunkon Cookie-kat használunk a tökéletes felhasználói élmény elérésének céljából. A Cookie-k használatával kapcsolatos beállításokat bármikor később is módosíthatja a weboldal bal alsó sarkában található "fogaskerék" ikonra kattintva.

Termékek Menü

Kenya - Kiandu AA - 250g

Ár:
3.950 Ft
3.200 Ft
Kedvezmény: 19%
Az akció időtartama:
2024. 05. 05. - 2024. 06. 02.

Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.

Ország: Kenya
Régió: Nyeri
Mosó állomás: Kiandu
Magasság: 1.766 méter
Fajta: SL-28, SL-34, Ruiru 11
Feldolgozás: Mosott, dupla fermentáció
Zsák: 30kg GainPro
Gyártó: Kapucziner
kiszerelés: 250g
Kapható választék, kérem válasszon:
őrlés típusa:
csomagolás:

Leírás és Paraméterek

Kenyában, Nyeri megyében, az Aberdare-hegységtől keletre és a Kenya-hegytől nyugatra található a Kiandó kávétermelő közösség. Az 1.700 méter magasságban található kávéfarmok közössége 6 nedves malomból áll és összesen több mint 4000 kisméretű kávétermesztőt szervez egy nagy csoportba. A Kiandu nedvesmalomban a feldolgozás szigorú minőség-vezérelt módszerek szerint történik. Minden kávécseresznyét kézzel szednek, az éretlen vagy sérült cseresznyét nem fogadják be. A mosott, dupla fermentációs eljárás során előkészített kávészemek végül 2-3 hétig pihennek a szárítóágyakon, mígnem útjukra indulnak az Európai kikötőkbe. A kiváló minőségű, specialty minősítésű kávé 87.8 pontos értékeléssel büszkélkedhet. Csészeprofilja összetett, aszalt gyümölcsök, szirupos, lekváros, bogyós gyümölcsök és kandírozott narancs jellemzi.

Ország: Kenya
Régió: Nyeri
Mosó állomás: Kiandu
Magasság: 1.766 méter
Fajta: SL-28, SL-34, Ruiru 11
Feldolgozás: Mosott, dupla fermentáció
Zsák: 30kg GainPro
ízvilág bogyós gyümölcsös
termőterület Afrika
koffein tartalom alacsony

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 10. 12.
A kenyai kv-k egyik legszebb arcát mutató tétel.
Nem vagyok nagy ízguru; a leírással tudok egyetérteni. Presszóként elkészítve nálam talán legjobban az erdei bogyós ízvilág jön át.
18g vst kosárba 19g be, 32-35mp 40g ki. Nagyobb nyomáson klasszikusabb, alacsonyabb nyomáson a gyümölcssavas irány érvényesül jobban. Cortadoként is remek. Több tej már elfedné a finom savakat.
| 5 / 5 csillag!
2022. 09. 30.
Remek kávé, espressónak ajánlom, még délután is iható, alacsony a koffeintartalma. Sokízű, széptestű, telt, komplex is megfelelő kivonatolással, 93foktól a savassága is kezd eltűnni, de megégetni nem szabad, mert a savkaraktere adja az igazi értékét, nekem boros, gyümölcsös, utóízben diós-mogyorós tudott lenni, előnyös neki a rövid lefolyás, alacsony nyomás (max 8bar) de relatíve sok víz. A csepegős, risztrettós elkészítés talán tejekben tud működni.