Kenya - AA Plus Kiamania - 250g
Ez egy AA Kiváló minőségű mosott microlot a Kiamaina nedvesüzemből, a Nyeri megyei Kiama Farmers Szövetkezet által működtetett öt nedvesmalom egyikéből. A szövetkezetet olyan kis gazdálkodók alkotják, akik az SL28, SL35, Ruiru 11 és Batian fajtákat termelik átlagosan 1.700m magasságban. Ez a kávé hagyományos, teljesen mosott eljáráson ment keresztül. Az érett kávé cseresznyét gondosan kiválasztják, és tiszta vízben lebegtetik, hogy eltávolítsák az éretlen vagy rossz minőségű cseresznyét, amely a tartály tetejére úszik. Ezeket a felső cseresznyéket pépesítik a cseresznye gyümölcs eltávolítására, és tiszta vízben erjesztik 4-6 napig, hogy lebontsa a maradék cukros nyálkát. A pergamenkávét tiszta vízzel, osztályozási csatornákon mossák, majd emelt afrikai ágyakon szárítják 3-5 hétig. Az optimális nedvességtartalom elérése után a pergamenet körülbelül 1 hónapig pihentetik, majd babméret szerint osztályozzák és kézzel tovább válogatják, majd exportálás céljából a GrainPro zsákokba csomagolják. A Kiamaina nedvesüzem Karatina városa közelében található Nyeriben. Nyeri megyében hűvös hőmérséklet és termékeny középső hegyvidék található, az Aberdare (Nyandarua) vonulat keleti bázisa között, amely a Nagy Rift-völgy keleti végének része, és a Mount Kenya nyugati lejtői között fekszik. A termékeny talaj, a szezonális csapadék és a nagy magasság kombinációja ideális klímát biztosít a magas savtartalmú, teljes testű és érett gyümölcsízű kávé számára. A legtöbb nyeri kávé lassan fejlődik és érik, kemény babot és összetett csésze élményt termelve, így a Kapucziner kávérajongóinak is érdemes megkóstolnia. |
|
|
|
Gyártó: | Kapucziner |
Vélemények






